- Főoldal
- Termékcsoportok
- Rozsdamentes edények
- Rozsdamentes serpenyők, szeletsütők
Rozsdamentes serpenyők, szeletsütők
A rozsdamentes serpenyők, szeletsütők ismertetője
A rozsdamentes serpenyők, szeletsütők olyan, a konyhában használt, általánosan elterjedt kisebb, nagyobb átmérőjű, alacsony falú sütő eszközök (edények), melyek az ételek megpirítására, megsütésére, rántásra, flambírozásra és sok egyéb étel elkészítési módjára szolgálnak. Ezen sütőedények kialakítása váltózó: - lehetnek fülekkel, nyéllel vagy ezek kombinációjával felszeretek. Általában fedő nélküliek, de van fedős változatuk is. Ezek a serpenyők, szeletsütők rozsdamentes anyagból készülnek, úgy, mint élelmiszeripari alumíniumöntvény, króm-nikkel nemesacél, arany, ezüst, és réz. A rozsdamentes serpenyőben, szeletsütőben a sütés lényege a gyorsaság. Az ételek gyorsan elkészülnek bennük az erős közvetlen hőhatásnak köszönhetően. Ezekben a sütőedényekben kellően vékony és lapos ételek készíthetők. A sütéshez szükséges egy vékony zsiradék (vaj, étolaj, vagy olívaolaj) réteg, hogy kitöltse az étel és a forró fém közötti réseket. Zsírt tartalmazó ételek maguk is tartalmazhatják az ehhez szükséges mennyiségű zsiradékot (pl. sonka). Folyékony ételek, palacsinta, tojás a modern serpenyőkben, szeletsütőkben süthetők zsír hozzáadása nélkül is.
A rozsdamentes serpenyők, szeletsütők ABC sorrendben
Az indukciós rozsdamentes szeletsütő 18 cm anyaga krómacél. A króm szeletsütő több rétegből álló hővezető alja biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását.
Az indukciós rozsdamentes szeletsütő 20 cm több rétegből álló hővezető alja biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását. A szeletsütő anyaga 18% Cr+10% Ni.
A Rozsdamentes indukciós serpenyő Qualum Basic bevonattal 24 cm a konyhában használható nyeles sütőeszköz. Az ételek pirítására, sütésére, panírozására való.
A Rozsdamentes indukciós serpenyő Qualum Basic bevonattal 28 cm az ételek pirítására, sütésére, panírozására való. A konyhában használható nyeles sütőeszköz.