- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Rozsdamentes indukciós serpenyő Qualum Basic bevonattal 24 cm
Rozsdamentes indukciós serpenyő Qualum Basic bevonattal 24 cm
Leírás
A rozsdamentes indukciós serpenyő Qualum Basic bevonattal 24 cm anyaga 18/10-es króm-nikkel nemesacél. Belső felülete tapadásmentes homokkő bevonattal kezelt. Saválló fogantyúval (nyéllel) van felszerelve. Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt jó hatásfokkal használható. Mosogatógépbe rakható. Űrtartalma = az edény színültig töltve
Figyelem! - Garanciát érvénytelenítő ok, (elveszti a garanciát) ha fém tárgyat használunk benne úgy a sütésnél mint a tálalásnál!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 17,50 cm; - külső: 18,50 cm
- átmérő felső belső: 24 cm; - külső peremmel: 25,50 cm
- átmérő nyéllel: 44 cm
- magasság belső: 5,80 cm; - külső: 6,20 cm
- tömeg: - 0,925 kg
- űrtartalom: 1,80 liter
A KROKETT
A krokett a köretek királya - helyesebben királynője, hiszen nőnemű: la croquette. Elkészíteni és enni egyaránt boldogság.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 szép tojás
só ízlés szerint
szerecsendió
liszt
Panírozáshoz:
zsemlemorzsa
tojás
tejszín
Fontos tudni, hogy ez nem egy kis adaghoz való mennyiség.
Elkészítése:
- A krumplit megfőzzük héjában, megvárjuk, míg langyosra hűl. Igen, ez nem tévedés! Ezt a krokettet így készítik. A héját lehámozzuk és összenyomkodjuk a krumplit krumplinyomóval.
Sózzuk meg, és reszeljük bele a szerecsendiót. A só és a szerecsendió mennyiségét határozzuk meg kóstolgatással. A szerecsendió nagyon fontos ebben a receptben: ne használjunk igénytelen elő-reszelt port. A porított áruk minősége mindig gyatrább, mint a darabos termékeké. És ha adunk magunkra, akkor ehhez a művelethez mindig a mini-reszelőt használunk.
Ez után jön a kritikus rész: apránként adagolva belegyúrjuk ebbe a befűszerezett masszába a lisztet. Itt jellemzően két hibát követhetünk el: - vagy attól félünk, hogy a tészta túl ragacsos még, ezért túl sok lisztet teszünk bele, vagy azon aggódunk, hogy túlságosan liszt ízű lesz a krokett, ezért nem teszünk bele elegendő lisztet. A legjobb megoldás ilyenkor általában a bölcs kompromisszum: - gyúrjuk lágyra, majd egy órácskát pihentessük a hűtőszekrényben - ettől a lisztszemek megdagadnak, épp jó lesz a tészta állaga.
A következő technológiai lépés a krokett készítés. Krokett szaggatót használjunk.
Panírozása:
- Ha egy picit hagyjuk állni a tésztát, akkor jobban rátapad a morzsa. Ha biztosra akarunk menni, akkor, felütünk egy tojást, elkeverjük tejszínnel, és ezzel beecseteljük a kész krokett darabokat a prézlibe hempergetés előtt.
Sütése:
- Nem kell túl forró olajban sütnünk, hiszen most a liszt miatt sokkal kisebb a kibuggyanás veszélye. Sőt szintén a liszt miatt - még jót is tesz neki, ha a kevésbé forró az olaj a belseje is alaposabban átsül.
Paraméterek
Serpenyő | |
A termék anyag összetétele: | Króm-nikkel nemesacél 18/10% |
Átmérő alsó belső: | 17.50 cm |
Átmérő alsó külső: | 18.50 cm |
Átmérő felső belső: | 24.00 cm |
Átmérő felső külső: | 25.50 cm |
Átmérő+fül vagy nyél: | 44.00 cm |
Magasság belső: | 5.80 cm |
Magasság külső: | 6.20 cm |
Tapadásmentes: | Igen |
Indukciós: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Igen |