- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Palacsintafordító lapát, spatula CH
Palacsintafordító lapát, spatula CH
Palacsintafordító lapát, spatula CH
hőálló palacsintafordító lapát, palacsinta lapát, palacsinta spatula
Ár:
990 Ft
Cikkszám:
HU016056
Vonalkód:
5999880016056
Gyártó:
Súly:
10 dkg
Szélesség:
3.70 cm
Hosszúság:
30 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Leírás
Vásároljon a Palacsintafordító lapát, spatula CH kínálatunkból! Elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, célszerűsége pedig vitathatatlan. Anyaga szilikonhatású bakelit lapát és rozsdamentes nyél.
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyél nélkül: 18 cm; - nyéllel: 31 cm
- szélesség: - lapát: 3,7 cm; - nyél: Ø 2 cm
- tömeg: 0,10 kg
Klasszikus Gundel palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
2 tojás
1 csésze liszt
1 csésze tej
1 teáskanál vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/3 csésze szódavíz
csipetnyi só
1 csésze napraforgóolaj a sütéshez
Diótöltelék:
1 csésze tejszín
4 evőkanál rum
100 g kristálycukor
125 g őrölt dió
125 g durvára darált dió
50 g mazsola
1 púpozott evőkanál őrölt fahéj
Csokoládémártás:
100 g félédes csokoládé
3 tojássárgája
1 evőkanál vaj
1 csésze tej
4 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál vaníliás cukor
2 teáskanál kakaópor
3 evőkanál rum
40 g vaj
a pirításhoz, porcukor
Elkészítése:
Egy 2 literes tálban a tojást, tejet, vaníliás cukrot, citromhéjat, csipetnyi sót elkeverjük egy habverővel. Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Szódavízzel beállítjuk a tészta sűrűségét (híg tejfölhöz hasonlítson). Fél órát pihentetjük a tésztát.
Egy kiolajozott kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőt felhevítünk, ebbe 1/3 csésze tésztát öntünk, és úgy forgatjuk a sütőt, hogy egyenletesen bevonja a tészta. Körülbelül 20 másodpercsütés után a palacsintát megfordítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük a másik felét is. 8 db palacsintát sütünk.
- A töltelékhez először felforraljuk a tejszínt a cukorral, majd a főzőkanállal kevergetve hozzátesszük a többi anyagot. Nagyon kis lángon forraljuk 2-3 percig. Ha nagyon sűrű, öntsünk hozzá még egy kis tejszínt. A nyolc palacsintára elosztjuk a tölteléket és henger alakúra göngyöljük.
- A csokoládémártáshoz egy félliteres lábasban a tejjel együtt vízgőzön, gyenge tűzön felolvasztjuk a csokoládét. Levesszük a tűzről, habverővel gyorsan belekeverjük a 3 tojássárgáját. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport, vajat, rumot, és vízgőz felett kevergetve 5 percig melegítjük.
Levesszük a tűzről. Ha túl sűrű, és emiatt nem tudjuk önteni, tejjel hígítjuk.
- A palacsintasütőben felmelegítünk 20 g vajat, majd belehelyezünk 4 db feltekert töltött palacsintát és mindkét oldalukat világosbarnára pirítjuk közepes lángon. Melegre tesszük a 4 db palacsintát, majd a következő 4 palacsintát pirítjuk meg.
- A palacsintákat meleg tálra, vagy tányérra helyezzük egymás mellé, egyik felüket leöntjük forró csokoládémártással, a másik felüket meghintjük porcukorral. Így szolgájuk fel a klasszikus Gundel palacsintát.
- Ha lángolva akarjuk tálalni, akkor a Gundel palacsintát háromszög alakúra hajtjuk töltés után, majd szintén megpirítjuk. Sorban meleg tálra helyezzük a forró palacsintákat, fél oldalukat leöntjük forró csokoládészósszal, a másik oldalukat porcukorral hintjük meg. 6 evőkanál rumot felmelegítve ráöntünk a palacsintákra és az asztalnál meggyújtjuk.
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyél nélkül: 18 cm; - nyéllel: 31 cm
- szélesség: - lapát: 3,7 cm; - nyél: Ø 2 cm
- tömeg: 0,10 kg
Klasszikus Gundel palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
2 tojás
1 csésze liszt
1 csésze tej
1 teáskanál vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/3 csésze szódavíz
csipetnyi só
1 csésze napraforgóolaj a sütéshez
Diótöltelék:
1 csésze tejszín
4 evőkanál rum
100 g kristálycukor
125 g őrölt dió
125 g durvára darált dió
50 g mazsola
1 púpozott evőkanál őrölt fahéj
Csokoládémártás:
100 g félédes csokoládé
3 tojássárgája
1 evőkanál vaj
1 csésze tej
4 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál vaníliás cukor
2 teáskanál kakaópor
3 evőkanál rum
40 g vaj
a pirításhoz, porcukor
Elkészítése:
Egy 2 literes tálban a tojást, tejet, vaníliás cukrot, citromhéjat, csipetnyi sót elkeverjük egy habverővel. Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Szódavízzel beállítjuk a tészta sűrűségét (híg tejfölhöz hasonlítson). Fél órát pihentetjük a tésztát.
Egy kiolajozott kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőt felhevítünk, ebbe 1/3 csésze tésztát öntünk, és úgy forgatjuk a sütőt, hogy egyenletesen bevonja a tészta. Körülbelül 20 másodpercsütés után a palacsintát megfordítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük a másik felét is. 8 db palacsintát sütünk.
- A töltelékhez először felforraljuk a tejszínt a cukorral, majd a főzőkanállal kevergetve hozzátesszük a többi anyagot. Nagyon kis lángon forraljuk 2-3 percig. Ha nagyon sűrű, öntsünk hozzá még egy kis tejszínt. A nyolc palacsintára elosztjuk a tölteléket és henger alakúra göngyöljük.
- A csokoládémártáshoz egy félliteres lábasban a tejjel együtt vízgőzön, gyenge tűzön felolvasztjuk a csokoládét. Levesszük a tűzről, habverővel gyorsan belekeverjük a 3 tojássárgáját. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport, vajat, rumot, és vízgőz felett kevergetve 5 percig melegítjük.
Levesszük a tűzről. Ha túl sűrű, és emiatt nem tudjuk önteni, tejjel hígítjuk.
- A palacsintasütőben felmelegítünk 20 g vajat, majd belehelyezünk 4 db feltekert töltött palacsintát és mindkét oldalukat világosbarnára pirítjuk közepes lángon. Melegre tesszük a 4 db palacsintát, majd a következő 4 palacsintát pirítjuk meg.
- A palacsintákat meleg tálra, vagy tányérra helyezzük egymás mellé, egyik felüket leöntjük forró csokoládémártással, a másik felüket meghintjük porcukorral. Így szolgájuk fel a klasszikus Gundel palacsintát.
- Ha lángolva akarjuk tálalni, akkor a Gundel palacsintát háromszög alakúra hajtjuk töltés után, majd szintén megpirítjuk. Sorban meleg tálra helyezzük a forró palacsintákat, fél oldalukat leöntjük forró csokoládészósszal, a másik oldalukat porcukorral hintjük meg. 6 evőkanál rumot felmelegítve ráöntünk a palacsintákra és az asztalnál meggyújtjuk.
Paraméterek
Konyhai segédeszköz | |
Anyag összetétele: | Szilikonalapú műanyag |
Mosogatógépbe mosható: | Nem |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*