- Főoldal
- Termékcsoportok
- Kerámiából készült termékek
- Kerámia edények
Kerámia edények
A kerámia edények ismertetője
A kerámia edények kaolinból rideggé, keménnyé kiégetett tárgyak a folyadékok, és a folyadékhoz hasonlóan meríthető és tölthető, szemes vagy darabos, hideg vagy meleg ételek elkészítésére, élelmiszerek felszolgálására, tálalására, melegen tartására és tárolására. A kerámia főzőedényektől kezdve a leveses tálig változik a nevük is. A kerámia edények fajtái főleg arról a konyhaeszközök megnevezésről kapták nevüket, mint amelyen célra használják. (kerámia tányér, kerámia melegentartó tál, kerámia tepsi, kerámia lábas, kerámia fazék, kerámia kenyérsütő tál stb.) A kerámia főzőedények, sütőkbe, gáztűzhelyre és kemencébe tehetők, mindenféle fogás elkészítésére alkalmasak. Tisztításuk semleges, folyékony mosogatószeres vízzel történjen, kerülve a karcolódást okozó tisztítószerek, és eszközök használatát! Mikrohullámú sütőben és mosogatógépben való használatuk nem javasolt.
A kerámia edények ABC sorrendben
A Melegen tartó ovális kerámiatálaló fedővel 42 cm mécses tartóiba teamécsesek helyezhetők. Ezek meggyújtva melegen és frissen tartják a tálalóban az ételt.
A piros fehér pöttyös kerámia lapostányér 19 cm az ételek felszolgálására használható. Ez a lapos kerek tányér kerámiából készült piros alapon fehér babokkal.
A piros fehér pöttyös kerámia müzlis tál, lapos fenekű, magas oldalú kerámiából készült kerek edény piros alapon fehér babokkal. A müzlis tál anyaga kaolin.