Halpasszírozó és paradicsompasszírozó 3 cserélhető betéttel

Kúp alakú tekerős paradicsom és halpasszírozó 3 cserélhető betéttel. Átmérő alsó 14,5, felső 18,5 cm
Kúp alakú tekerős paradicsom és halpasszírozó 3 cserélhető betéttel. Átmérő alsó 14,5, felső 18,5 cm
Halpasszírozó és paradicsompasszírozó 3 cserélhető betéttel
Halpasszírozó és paradicsompasszírozó 3 cserélhető betéttel
Halpasszírozó és paradicsompasszírozó 3 cserélhető betéttel
Halpasszírozó és paradicsompasszírozó 3 cserélhető betéttel
Halpasszírozó és paradicsompasszírozó 3 cserélhető betéttel
halászlé passzírozó, halászlékészítő, paradicsompréselő
Ár:
7.990 Ft
Cikkszám:
HU110559
Vonalkód:
5999559110559
Súly:
50 dkg
Ürtartalom:
1.70 l
Magasság:
8 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Egy Halpasszírozó és paradicsompasszírozó 3 cserélhető betéttel beszerzése a legjobb választás. Több feladatot ellátó és célt szolgáló hasznos konyhai segédeszköz, melyet az ételek előkészítése során használunk. Anyaga saválló lemez, markolata pedig kemény bakelit. Mosogatógépben mosható.

Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 14,5 cm; - felső: 18,5 cm; - tartó lábbakkal: 26 cm
- hosszúság: 33 cm (felső átmérő + nyél)
- magasság: 8 cm (hajtókarral együtt: 19 cm)
- tömeg: 0,50 kg
- betétek száma: 3 db
- betét méretek: - furat átmérő: 2, 3, 7 mm
- betét átmérő: 14,5 cm

Halászlé
A magyar köztudatban az él, hogy Baja a halászlé fővárosa. Ez nem véletlen, hiszen itt évszázadokig a Dunából, a hajózásból és a halászatból éltek az emberek. Fő táplálékuk természetesen a hal volt.

Bajai halászlé
Egy főre fél kiló halat számítunk, elsősorban pontyot, utána egy kis csukát, esetleg harcsát és még fehér halat is. 1 kg halhoz egy nagy fej vöröshagymát, egy púpozott evőkanál őrölt paprikát, 1 liter vizet (hogy a hal ússzon) és még két-három decit a főzéshez - mert ez úgyis elpárolog. A halászlé úgy készül, hogy az évszaknak megfelelően "csöves" zöld erős paprika, egy paradicsom, friss csemegepaprika. legalább két órával a főzés előtt besózott, beirdalt véres halat a finomra aprított hagymával, az erős paprikával a körte alakú rézbográcsba teszik, az arányoknak megfelelő hideg vízzel felöntik és erős tűz fölött főzik. Amikor már forr a halászlé és a "habját felvetette", rászórják a jó minőségű őrölt pirospaprikát. Nagyon kevés bort is öntenek bele, hogy a halhús ne főjön szét. Körülbelül fél óra erős főzés után, amikor a paprika szétfőtt, elkészült a halászlé. Ez alatt az idő alatt úgynevezett gyufatésztát készítenek (főznek).  Tálaláskor a halat és a tésztát külön tálba teszik. A halászlé elfogyasztása után pedig mindenféleképpen bort illik inni.

Hozzávalók:
 1 db 5 kg feletti ponty
 egy kis méretű csuka
 egy kis méretű harcsa
 kis méretű édesvízi akármilyen fehér hal
 minden 5 kg halhoz 1 kg makói hagyma (tíz kilogramm halhoz kettő kilogramm hagyma és így tovább)
 házi pirospaprika (szegedi vagy kalocsai)
 só, ízlés szerint
 annyi liter víz ahány kiló a halhús

Elkészítése:
Jó halászlét csak nagy halból lehet főzni. A zöldpaprika és paradicsom időszakos jellege, romlandósága miatt nem alkotórésze a halászlének (a halászok tarisznyájában ez nem volt, régen nem voltak bevásárlóközpontok, ahol ezeket télen is megvehették volna), egyébként is ezek a lecsó alkatrészei. A halat megpucoljuk, a tükörpontyot halpucolóval vagy lécre szegelt 2 - 3 db söröskupak érdes felével, a pikkelyes pontyot (ez az igazi!) Filéző késsel, az utolsó farki pikkely alatt benyúlva oldal irányban mozgatva a test mellett elvágjuk a pikkelytokokat (nem kell tőle megijedni, elég egyszerű), és leemeljük a kabátját. A hal bőre mindkét esetben a halon marad. A halat belezzük ki, az ikrát tegyük tejbe, a májat (vigyázzunk az epehólyagra) külön rakjuk. A hal fejét levágjuk, a halat kifilézzük. A kopoltyú, a szem, a keserű-fog nem maradhat a halban. A halfőző bogrács (edény) aljába rakjuk a fölkarikázott jó makói hagymát (a talaj adottságai miatt jobb ízű a makói hagyma), majd a fejet (nem árt, ha pluszba veszünk még vagy 3 - 4 darabot), úszókat és a csontot. Felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel, és kb. 5 - 6 órát lassú tűzön főzzük, míg a fej, a csontok teljesen szét nem esnek. Ahogy Matula bácsi is mondta: a halászlé akkor jó, ha ragad a gőze. Főzés vége előtt félórával csak az elpárolgott vizet pótoljuk. Ezután átpasszírozzuk (régen ezt nem csinálták, mivel a csont úgyis a bogrács aljában gyűlt össze). Ezután vizet beletölteni tilos. Az alaplevet kiforraljuk, belerakjuk az édes-nemes házi paprikát (a bolti nem jó, mivel abba a csumát és a penészes paprikákat is beledarálták), olyan mennyiségben, hogy az alap lé szép piros színű legyen. Ezután belerakjuk az előzőleg besózott haldarabokat (nem irdaljuk, mivel a nagy pontyban a szálka is nagy, meg különben is nem sült keszeget készítünk), a belsőséget, és 10 percig főzzük. Kóstolás után sózzuk még, ha kell. A jó halászlé egyszer melegítve az igazi. Az erős paprikát tálaláskor kínáljuk hozzá.
Préselő - Passzírozó
Átmérő alsó:14.50 cm
Átmérő felső:18.50 cm
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel:33.00 cm
Három betétes:Igen
Rozsdamentes:Igen
Mosogatógéppel mosható:Igen

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Kapcsolódó termékek