Zománcozott malacsütő tepsi 64×40 cm

Zománcozott malacsütő tepsi 64×40 cm
Zománcozott malacsütő tepsi 64×40 cm
Zománcozott malacsütő tepsi 64×40 cm
Zománcozott malacsütő tepsi 64×40 cm
Zománcozott malacsütő tepsi 64×40 cm
Zománcozott malacsütő tepsi 64×40 cm
óriás tepsi, nagy tepsi, kemencés tepsi, pecsenyesütő tepsi
Ár:
9.990 Ft
Cikkszám:
HU113055-TFA
Vonalkód:
5999559113055
Súly:
1.70 kg
Ürtartalom:
13 l
Szélesség:
39.50 cm
Hosszúság:
63.50 cm
Magasság:
5.70 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Vásároljon a Zománcozott malac sütő tepsi 64×40 cm kínálatunkból! Több feladatot ellátó és célt szolgáló hasznos nagy konyhai sütőeszköz, melyet a civilizált ételelkészítés során használunk. Anyaga 1 mm vastag vaslemez méretre szabva, alakra hajtogatva majd a szögleteknél hegesztve. A tepsi merevségét a felső peremek visszahajtásával nyeri el. A végső alak elnyerése után van zománcozva. A jellegzetes mákos tetszését a fehér zománc ráspriccelésével nyeri el.

Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó: 59 cm; - felső: 63,5 cm
- szélesség alsó: 35,5 cm; - felső: 39,5 cm
- magasság: 5,7 cm
- tömeg: 1,770 kg
- űrtartalom: 13 liter

Egészben sült malac 10-12 főre
(elkészítési idő kb. 3 óra, plusz a pihentetés)

Hozzávalók:
 1 kisebb, konyhakész malac egészben (6-8 kg)
 só
 majoránna
 zsír
 1 üveg világos sör
 egy kisebb darab (10-15 dkg) szalonna

Elkészítése:
 1. Ennél a receptnél különösen fontos, hogy jól felmérjük a terepet előre, mert a malac egészben nem fér be minden tepsibe és sütőbe.
 A malac bőrét leperzseljük vagy éles késsel megkapargatjuk, hogy az esetlegesen rajta maradt szőrszálakat eltávolítsuk róla; de vigyázzunk, nehogy fölsértsük.
 2. Ezután a malacot kívül-belül bő vízzel megmossuk, majd a nedvességet leitatjuk róla. Hátára fektetjük, gerinccsontját bárddal hosszában behasítjuk (különben sütés közben a malac meghajlik) és lábait a térdhajlatnál levágjuk.
 3. A malac belsejét megsózzuk, majoránnával meghintjük, majd legalább 1 órán át állni hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják. Egy tepsire fémrácsot (grillrácsot) fektetünk. A malacot ráhúzzuk egy tisztára mosott fahasábra vagy pezsgősüvegre, hogy kifeszüljön és sütés közben a formáját megtartsa.
 4. Rácsra tesszük, füleit meg farkát zsírral megkent alufóliába csomagoljuk, nehogy megégjenek. Sütőben a közepesnél kisebb lánggal (160-170 ºC) kb. 2 óra 30 percen át sütjük; közben sörbe mártott szalonnával gyakran kenegetjük.
 5. Elkészültét úgy ellenőrizzük, hogy villával a nyakába szúrunk (itt a legvastagabb), és ha a kifolyó lé tiszta, nem véres, akkor a pecsenye megsült. Ha sütés közben a malac bőre fölhólyagosodik, a tüzet kissé mérsékeljük, a hólyagokat pedig kiszúrjuk.
 6. Párolt káposztával azonnal tálaljuk, nehogy pihentetés közben a keletkező gőz a bőrét felpuhítsa. Ha mégsem azonnal kínáljuk, akkor a fejét vágjuk le (tálaláskor visszailleszthetjük), mert ott keletkezik a legtöbb gőz. A maradék malacsültet hidegen is asztalra adhatjuk, amihez ecetes cékla vagy káposztasaláta illik.

Jó tanács!
- Egész évben készíthetnénk, azonban kicsi egész malacot csak az év vége felé, szilveszter előtt kapni. Év közben süssünk külön malaccombot, malackarajt stb.
- A malac előkészítése gyakorlatot igényel, ezért a nehezen elkészíthető ételek közé tartozik.
Tepsi
A termék anyag összetétele:Zománcozott acéllemez
Zománcozott:Igen
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógéppel mosható:Igen
Szín:Mákos

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek