- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Zománcozott tepsi magas oldalakkal 42×37×7 cm
Zománcozott tepsi magas oldalakkal 42×37×7 cm
Zománcozott tepsi magas oldalakkal 42×37×7 cm
Jumbo tepsi, magas falú tepsi, húsos tepsi, nagy tepsi, pecsenyés tepsi, kemencés tepsi
Ár:
11.450 Ft
Cikkszám:
HU700394-JUM
Vonalkód:
5998666700394
Gyártó:
Súly:
1.20 kg
Ürtartalom:
8 l
Szélesség:
37 cm
Hosszúság:
42 cm
Magasság:
7 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
Egy Zománcozott tepsi magas oldalakkal 42×37×7 cm beszerzése a legjobb választás. Anyaga 1 mm vastag vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést majd duplán zománcozva. Sültek, párolt húsok, rakott ételek elkészítésére kiválóan alkalmas. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható, mosogatógépbe rakható.
Figyelem! - űrtartalom = a sütőtepsi színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső alsó: 35,5 cm; - külső: 37 cm
- szélesség belső alsó: 31,5 cm; - külső: 33 cm
- hosszúság belső felső: 38 cm; - külső: 41,5 cm
- szélesség belső felső: 34,5 cm; - külső: - 36,5 cm
- magasság belső: 7 cm; - külső: 7,14 cm
- tömeg: 1,20 kg
- űrtartalom: 8 liter
Mária-napi sült kacsa recept
Hozzávalók:
1 db pecsenye kacsa - kacsa mája
50 g vöröshagyma
2 db alma
1 db zöldpaprika
majoránna
só
Diós almatallérokhoz:
2 db alma
100 g dió
50 g liszt
2 db tojás
50 g morzsa
olaj a sütéshez
Mazsolás boros káposztához:
600 g vörös káposzta
50 g vörös hagyma
0,5 dl olaj
20 g cukor
15 g kömény
50 g mazsola
1 dl fehérbor
csombor
só
borecet
borsika
Kacsa mellett a sült krumplihoz:
500 g burgonya
rozmaringág
só
őrölt bors
Savanyú szilvához:
300 g kék szilva
2 dl vörösbor
borecet
50 g méz
Elkészítése:
A pecsenyekacsát gondosan tisztítsuk meg. Perzseljük le gáz felett az esetleges "szőrszálakat", majd a zsírzót eltávolítása után kívül belül jól sózzuk be. Hasüregébe majoránnát és alma cikkeket tegyünk.
A tepsibe hagyma cikkeket, almát, zöldpaprikát darabolunk, és erre tesszük a befűszerezett kacsát. Kevés vizet öntünk alá, és 180 °C-os sütőben piros ropogósra sütjük. Többször locsolgassuk, és ha sok zsír sülne ki, öntsük le.
A megtisztított, dió nagyságú burgonyákkal körberakjuk a kacsát, friss rozmaringgal megszórjuk. A hússal együtt piros ropogósra sül, a fűszeres zsírtól pedig különleges ízű lesz.
A kacsazsírban sütjük meg a máját. A májat még ne sózzuk. A fűszeres zsírban először kérget sütünk, majd a zsírban hagyjuk kihúzódni, így omlós lesz, s nem lesz nagy a veszteség sem. A ropogós kacsát sütés után pihentetjük, majd a mellcsontnál félbe vágjuk, a gerincoszlopot kivágjuk, és negyedeljük. A vágásnál ügyeljünk, hogy ne legyen csontszilánkos a hús.
Diós alma tallér:
A hámozott borízű almának a magházát almacsutkázóval eltávolítjuk. 1 cm-es karikákra vágjuk, majd lisztbe, tojásba, és durva dióba hempergetjük, és bő forró olajban sütjük. Papírtörlőn lecsurgatjuk és tálaljuk, nem csak sültek mellé adhatjuk, hanem desszertnek is különleges.
Mazsolás, boros, káposzta:
A káposzta igen kedvelt zöldségféle. Pecsenye kacsa, malacsült, disznótoros, rusztikus bőrös csülök és sültek nélkülözhetetlen kelléke. A vörös káposztát félbe vágjuk, majd torzsája nélkül rostokra merőlegesen hajszál vékonyra szeleteljük, és lesózzuk. A vöröshagymát is - a káposztához hasonlóan- rostokkal merőlegesen szeleteljük le. Olajt hevítünk, ebben a cukrot karámélízaljuk, majd a köményt kipattogtatjuk, és azonnal rátesszük a szeletelt hagymát. Áthevítjük, majd a lesózott szeletelt vörös káposztát hozzáadjuk. Mindjárt borecettel és fehérborral ízlés szerint meglocsoljuk. Így ropogós puha lesz és nem lesz pépes. Egy jó párolt káposzta száraz, zsírmentes és enyhén savanyú. A boros káposztához áztatott mazsolát keverünk. Nemes udvarok mazsolás káposztáját csomborral, borsika fűvel ízesítve tálalták.
Savanyú szilva:
A tálalásnál vörösboros, mézzel ízesített, borecetes kék szilvát adunk, amit ilyen egyszerűen készítünk el. A boros mézes szirupban a szilvát ropogós puhára pároljuk és, hogy tényleg s olyan legye a borecet is kell hozzá. Selymesnek, édes-savanyúnak kell lennie.
Figyelem! - űrtartalom = a sütőtepsi színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső alsó: 35,5 cm; - külső: 37 cm
- szélesség belső alsó: 31,5 cm; - külső: 33 cm
- hosszúság belső felső: 38 cm; - külső: 41,5 cm
- szélesség belső felső: 34,5 cm; - külső: - 36,5 cm
- magasság belső: 7 cm; - külső: 7,14 cm
- tömeg: 1,20 kg
- űrtartalom: 8 liter
Mária-napi sült kacsa recept
Hozzávalók:
1 db pecsenye kacsa - kacsa mája
50 g vöröshagyma
2 db alma
1 db zöldpaprika
majoránna
só
Diós almatallérokhoz:
2 db alma
100 g dió
50 g liszt
2 db tojás
50 g morzsa
olaj a sütéshez
Mazsolás boros káposztához:
600 g vörös káposzta
50 g vörös hagyma
0,5 dl olaj
20 g cukor
15 g kömény
50 g mazsola
1 dl fehérbor
csombor
só
borecet
borsika
Kacsa mellett a sült krumplihoz:
500 g burgonya
rozmaringág
só
őrölt bors
Savanyú szilvához:
300 g kék szilva
2 dl vörösbor
borecet
50 g méz
Elkészítése:
A pecsenyekacsát gondosan tisztítsuk meg. Perzseljük le gáz felett az esetleges "szőrszálakat", majd a zsírzót eltávolítása után kívül belül jól sózzuk be. Hasüregébe majoránnát és alma cikkeket tegyünk.
A tepsibe hagyma cikkeket, almát, zöldpaprikát darabolunk, és erre tesszük a befűszerezett kacsát. Kevés vizet öntünk alá, és 180 °C-os sütőben piros ropogósra sütjük. Többször locsolgassuk, és ha sok zsír sülne ki, öntsük le.
A megtisztított, dió nagyságú burgonyákkal körberakjuk a kacsát, friss rozmaringgal megszórjuk. A hússal együtt piros ropogósra sül, a fűszeres zsírtól pedig különleges ízű lesz.
A kacsazsírban sütjük meg a máját. A májat még ne sózzuk. A fűszeres zsírban először kérget sütünk, majd a zsírban hagyjuk kihúzódni, így omlós lesz, s nem lesz nagy a veszteség sem. A ropogós kacsát sütés után pihentetjük, majd a mellcsontnál félbe vágjuk, a gerincoszlopot kivágjuk, és negyedeljük. A vágásnál ügyeljünk, hogy ne legyen csontszilánkos a hús.
Diós alma tallér:
A hámozott borízű almának a magházát almacsutkázóval eltávolítjuk. 1 cm-es karikákra vágjuk, majd lisztbe, tojásba, és durva dióba hempergetjük, és bő forró olajban sütjük. Papírtörlőn lecsurgatjuk és tálaljuk, nem csak sültek mellé adhatjuk, hanem desszertnek is különleges.
Mazsolás, boros, káposzta:
A káposzta igen kedvelt zöldségféle. Pecsenye kacsa, malacsült, disznótoros, rusztikus bőrös csülök és sültek nélkülözhetetlen kelléke. A vörös káposztát félbe vágjuk, majd torzsája nélkül rostokra merőlegesen hajszál vékonyra szeleteljük, és lesózzuk. A vöröshagymát is - a káposztához hasonlóan- rostokkal merőlegesen szeleteljük le. Olajt hevítünk, ebben a cukrot karámélízaljuk, majd a köményt kipattogtatjuk, és azonnal rátesszük a szeletelt hagymát. Áthevítjük, majd a lesózott szeletelt vörös káposztát hozzáadjuk. Mindjárt borecettel és fehérborral ízlés szerint meglocsoljuk. Így ropogós puha lesz és nem lesz pépes. Egy jó párolt káposzta száraz, zsírmentes és enyhén savanyú. A boros káposztához áztatott mazsolát keverünk. Nemes udvarok mazsolás káposztáját csomborral, borsika fűvel ízesítve tálalták.
Savanyú szilva:
A tálalásnál vörösboros, mézzel ízesített, borecetes kék szilvát adunk, amit ilyen egyszerűen készítünk el. A boros mézes szirupban a szilvát ropogós puhára pároljuk és, hogy tényleg s olyan legye a borecet is kell hozzá. Selymesnek, édes-savanyúnak kell lennie.
Paraméterek
Zománcozott edény | |
A termék anyag összetétele: | Zománcozott acéllemez |
Tapadásmentes: | Nem |
Zománcozott: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Szín: | Fekete |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*