Zománcozott sütőtepsi 39×31 cm

Zománcozott sütőtepsi 39×31 cm
Zománcozott sütőtepsi 39×31 cm
Zománcozott sütőtepsi 39×31 cm
Zománcozott sütőtepsi 39×31 cm
Zománcozott sütőtepsi 39×31 cm
Zománcozott sütőtepsi 39×31 cm
süteményes tepsi, zománcos tepsi, hagyományos tepsi, mákos tepsi
Ár:
4.850 Ft
Cikkszám:
HU110047-TFA-5
Vonalkód:
5999559110047
Súly:
76.50 dkg
Ürtartalom:
6 l
Szélesség:
31 cm
Hosszúság:
38 cm
Magasság:
5.70 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Egy Zománcozott sütőtepsi 39×31 cm beszerzése a legjobb választás. Több feladatot ellátó és célt szolgáló hasznos sütőeszköz, melyet a civilizált ételelkészítés során használunk. Anyaga 0,5 mm vastag vaslemez méretre szabva alakra hajtogatva majd a szögleteknél hegesztve. A tepsi merevségét a felső peremek visszahajtásával nyeri el. Végső alakja elnyerése után van zománcozva. A jellegzetes mákos tetszését a fehér zománc ráspriccelésével nyeri el.

Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó: 35,5 cm; - felső: 38 cm
- szélesség alsó: 27 cm; - felső: 31 cm
- magasság belső: 5,6 cm; - külső: 5,7 cm
- tömeg: 0,765 kg
- űrtartalom: 6 liter

Diós bejgli

Hozzávalók:

A tésztához:
 50 dkg sima liszt
 25 dkg margarin
 1 tojás
 2 tojás sárgája
 1 dl tej
 3 evőkanálnyi cukor
 2 dkg élesztő

A töltelékhez:
 70 dkg darált dió
 36 dkg cukor
 3,3 dl víz
 reszelt citromhéj
 szegfűszeg
 mazsola
 2 dkg vaj
 2 evőkanálnyi baracklekvár

Elkészítése:
A vízből és a cukorból - a citromhéjjal és a szegfűszeggel - főzzünk szirupot. Ha kész, keverjük el benne a diónyi vajat, és vegyük ki belőle a szegfűszeget. A dióhoz adjuk hozzá a mazsolát, öntsünk rá a forró szirupot, dolgozzuk össze a masszát (tegyük bele a baracklekvárt is) és hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral futtassuk fel. Az átszitált lisztet dolgozzuk össze az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojásokkal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. A tésztát (pihentetni nem kell) osszuk 4 (négy) egyenlő részre, s az egyes cipókat nyújtsuk téglalap alakúra (kb. A/4-es méretűre).
A kihűlt (és ugyancsak kiadagolt) tölteléket kenjük egyenletesen a tésztalapokra. (Arra vigyázzunk, hogy a lap egyik hosszanti oldalán maradjon szabadon annyi tészta, amennyivel a tekercset majd le tudjuk ragasztani). a rövidebb oldalain kicsit hajtsuk vissza a tésztát, majd - a szabadon hagyottal szemközti oldalról kezdve - tekerjük fel. A bejgliket fektessük tepsibe (ne túl szorosan, mert nőni fog!), kenjük meg vékonyan az elhabart tojással, majd egy órára tegyük hideg helyre. Mielőtt a sütőbe kerül, több helyen szúrjuk át teljesen a tekercseket, hogy a képződő gőzök ne feszítsék majd szét.
A sütőt melegítsük 200 Celsius-fokra, tegyük bele a bejglit, s (ezt a hőmérsékletet tartva) 35-40 perc alatt süssük meg. A szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Tepsi
A termék anyag összetétele:Zománcozott acéllemez
Zománcozott:Igen
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógéppel mosható:Igen
Szín:Mákos

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek