Kenőlapát
A kenőlapát ismertetője
A kenőlapát kiszélesedő, lapos végű kisebb lapátocska a krémek fölhordáshoz, simításhoz, keveréshez. Anyaga összetétele váltózó, úgymint fa, fém, műanyag vagy szilikon. Segítségével könnyedén vihetünk fel a készülő tortákra krémeket, habokat, illetve keverhetjük össze sütéskor és főzéskor az alapanyagokat. Elengedhetetlen tartozéka a konyhának. Egy jó minőségű spatula kincset ér a cukrásznak, a süteménykészítésnél, a torták krémmel való bevonásánál, krémek keverésénél stb.
A kenőlapátok ABC sorrendben
A Dr. Oetker cukrász hajlított kenőkés, spatula 36 cm alkalmas a még képlékeny és különböző halmazállapotú krémek elsimítására. Mosogatógépben tisztítható.
A Palacsintafordító lapát, spatula CH egy konyhai segédeszköz. Segítségével megfordítgatjuk a palacsintát. Prószák, sültek megfordítására is alkalmas eszköz.
A Spatula, kenőlapát szilikon fejjel kincs a konyhában a torták krémmel való bevonásánál. Krémkeveréshez, fölhordáshoz, simításhoz való lapos végű lapátocska.
A Széles fejű konyhai kaparó spatula 26 cm-es egy széles, lapos, rugalmas penge markolattal. A tészták, krémek keverésére, szétválasztására és emelésére való.
A Szilikon kenőlapát, spatula 24 cm anyaga, vasoxiddal töltött szilikon fej és ergonomikus nyél. Így 230 °C-ig hőálló. Minden típusú edényben jól használható.
A Szilikon kenőlapát, spatula 26 cm minden típusú edényben jól használható. Anyaga, vasoxiddal töltött szilikon fej és ergonomikus nyél. Így 230 °C-ig hőálló.