- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Dr. Oetker cukrász hajlított kenőkés, spatula 36 cm
Dr. Oetker cukrász hajlított kenőkés, spatula 36 cm
Leírás
A Dr. Oetker cukrász hajlított kenőkés, spatula 36 cm egy enyhén hajlékony kenőlapát, mely kimondottan alkalmas a még képlékeny és különböző halmazállapotú krémek elsimítására. Tökéletesen megfelel az utólag bevonható sütemények és ételek krémmel való díszítésére. Anyaga első osztályú rozsdamentes acél, a nyele hőre ellenálló szilikonalapú műanyag. Mosogatógépben tisztítható.
Részletes méretleírás:
- hosszúság markolattal: 36 cm
- hosszúság munkafelület: 20 cm; - markolat: 12 cm
- hosszúság hajlítás és markolat között: 4 cm
- szélesség: - kenőlapát: 3,30 cm
- magasság hajlításnál: 3 cm
- tömeg: 0,085 kg
Eszterházy torta
Hozzávalók:
A tésztához:
5 db tojásfehérje
10 dkg nádcukor
20 dkg dió (darálva)
1 csipet fahéj (őrölt)
1 csipet só
3 csepp citromlé
A krémhez:
4 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
8 dkg nádcukor (porrá darálva)
15 dkg margarin
10 dkg dió (darálva)
1 teáskanál rum (vagy aroma, ízlés szerint )
Díszítéshez:
10 dkg dió (darálva)
10 dkg étcsokoládé (jó minőségű, kb. 70 %-os)
3 dkg fehér csokoládé
- fél marék dió (5 db szép formájú fél dió)
Elkészítése:
Egy sütőpapírra 4× körberajzolunk egy 18 cm-es kerek formát, majd kivágjuk. A 4 köralakot elhelyezzük a tepsikbe. Valószínűen 2 db lapos tepsibe fér bele. Érdemes a papírok alját kicsit bezsírozni, hogy kicsit tapadjon. A sütőt bemelegítjük 180 fokra. A tojásfehérjébe beletesszük a sót és a citromlét, és kemény habbá verjük. Ha már jó kemény, beletesszük a nádcukrot és addig keverjük, amíg serceg, majd belekeverjük a diót és a fahéjat. A keveréket 4 részre osztjuk, és a sütőpapíros köröket kikenjük vele. Ha nagyon pontosak akarunk lenni, ki lehet mérni. Ha szépen elegyengettük, mehet a sütőbe, kb. 10 perc alatt kisütjük a lapokat, majd várunk, hogy hűljön. Nem kell teljesen kihűlnie, csak annyira, hogy megfordítva könnyen lejöjjön a papír a kész tésztáról. Nagyon óvatosnak kell lenni. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
Elkészítjük a krémet közben. Tejből és a pudingporból pudingot főzünk, és hagyjuk kihűlni. A margarint habosra kavarjuk a porrá darált nádcukorral, és a már kihűlt pudinghoz keverjük. Ehhez jön a darált dió, és az ízlés szerinti rum vagy aroma. A krémet is 4 felé osztjuk, igaz csak három lapot kenünk meg, de kell krém az oldalára is.
A 4 lapból kiválasztjuk a legszebbet és leglaposabbat, mert az lesz a legfelső. Az 1. lapot rátesszük egy lapos tányérra, vagy ki mire szeretné. Megkenjük a krémmel, és rátesszük a 2. lapot. Ezt is megkenjük, és mehet rá a 3. lap. Krém és a 4. lap. Kicsit megigazítjuk a lapokat, hogy jól legyenek összeragasztva.
A felső lapra jön a díszítés: A kétféle csokit külön-külön megolvasztjuk a mikróban. Az ét csokit szépen felkenjük a felső lapra, hogy szép sima legyen. Mielőtt megkeményedne, a felolvasztott fehér csokit egy zacskóba tesszük, és pici lyukat vágunk a sarkán. Az ét csokira köröket rajzolunk a fehér csokival.
Betesszük a hűtőbe kicsit dermedni. A hűtőből kivett tortának az oldalát bekenjük krémmel, és beszórjuk dióval. Rátesszük a félbevágott diókat.
Paraméterek
Cukrász segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Rozsdamentes acél és műanyag |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |