- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Szilikon kenőlapát, spatula 24 cm
Szilikon kenőlapát, spatula 24 cm
Leírás
A Szilikon kenőlapát, spatula 24 cm anyaga, szilikon fej és szilikon alapú ergonomikus nyél. Vasoxiddal töltött, így hőálló. Segítségével könnyedén vihetünk fel a készülő tortákra krémeket, habokat, illetve keverhetjük össze sütéskor és főzéskor az alapanyagokat. Minden féle típusú anyagból készült edényben jól használható. Alkalmas a tapadásmentes bevonatú edényekhez, melyeknek a felületét nem károsítja. Mosogatógépben mosható.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 24,50 cm; - ebből a lapát: 8 cm
- lapát szélesség: 5,50 cm
- tömeg: 0,045 kg
- minimum és maximum hőmérséklet tartomány: - 40 °C és +230 °C között
Banánpuding recept
Hozzávalók:
4 dkg vaj és még külön 1 dkg vaj
6 tojás
7 dkg cukor
2 banán
2 zsemle
2 dl tej
6 dkg liszt
- vaníliás cukor
Az öntet:
10 dkg cukor
2 dl víz
1 banán
Díszítése:
1 banán
- cukrozott tejszínhab
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a tojás sárgákkal és a cukorral. Ezután belekeverjük a szitán áttört banánt, s az ugyancsak szitán áttört, tejbe áztatott és kicsavart zsemlét. Hozzáadjuk a tojások felvert habját (amibe kevés vaníliás cukrot teszünk) s végül a lisztet. A kivajazott pudingformát háromnegyed részéig megtöltjük a keverékkel, és egy forró vizes lábasba állítjuk (vigyázzunk, hogy a víz csak a forma feléig érjen). Ezután lassú tűzön gőzöljük fedővel félig letakarva. Amikor a pudingba szúrt tűre már nem ragad a keverék, akkor kész a puding (kb. 30-40 perc). Közben elkészítjük az öntetet. A cukrot a vízzel felforraljuk, és belekeverjük a lereszelt banánt. Tálaláskor a formát egy pillanatra hideg vízbe mártjuk, majd tálra borítjuk. Leöntjük a cukros banánsziruppal, és banánkarikákkal díszítjük. Cukrozott tejszínhabot kínálunk mellé.
Paraméterek
Cukrász segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Szilikon |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |