- Főoldal
- Termékcsoportok
- Termékeink ÁBC sorrendben
- Szilikon kenőecset 26 cm
Szilikon kenőecset 26 cm
Leírás
A Szilikon kenőecset 26 cm segítségével könnyedén vihetünk fel a készülő süteményekre tojás sárgát vagy habokat. Nagyon jó hatásfokkal használható a pácoláshoz, grillezéshez, ünnepi sütés-főzéshez, és egyéb alkalmakra. Anyaga, szilikon fej és szilikon alapú ergonomikus nyél. Vasoxiddal töltött, így hőálló. Mindenféle típusú anyagból készült edényben jól használható. Alkalmas a tapadásmentes bevonatú edényekhez, melyeknek a felületét nem károsítja. Mosogatógépben mosható.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 26 cm; - ebből az ecset: 8,50 cm
- ecset szélesség: 4 cm
- tömeg: 0,050 kg
- minimum és maximum hőmérséklet tartomány: - 40 °C és +230 °C között
Sajtos rúd
Hozzávalók:
3 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 kávéskanál cukor
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 db tojás
1 pohár tejföl
20 dkg sajt, lehetőleg trappista-féle
- só ízlés szerint
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
10 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejjel, 2 evőkanál liszttel és a cukorral. A maradék lisztet a margarinnal egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást, a tejfölt végül a lereszelt sajtot, és tésztát gyúrunk belőle. Ha összeállt úgy, hogy elválik az edény faláról, hűtőbe tesszük, és kb. 40 percig pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és vékonyra nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A sajtós rúdszaggató ráccsal kivágjuk, a tetejét tojással megkenjük, és 10 percig pihentetjük.
A maradék sajtot lereszeljük, ezzel megszórjuk, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
Paraméterek
Cukrász segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Szilikon |
Hőálló tartomány maximum: | +230 °C |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Sütőbe tehető: | Nem |