Piros fehér pöttyös kerámia lapostányér 19 cm

Korong alakú lapos, 2.58 cm vastag tálaló eszköz homorú belsővel piros alapon fehér pöttyökkel.
Korong alakú lapos, 2.58 cm vastag tálaló eszköz homorú belsővel piros alapon fehér pöttyökkel.
Korong alakú lapos, 2.58 cm vastag tálaló eszköz homorú belsővel piros alapon fehér pöttyökkel.
Korong alakú lapos, 2.58 cm vastag tálaló eszköz homorú belsővel piros alapon fehér pöttyökkel.
Korong alakú lapos, 2.58 cm vastag tálaló eszköz homorú belsővel, az aljával felfele.
Piros fehér pöttyös kerámia lapostányér 19 cm
desszertes tányér, süteményes tányér
Ár:
2.450 Ft
Cikkszám:
CZ567227-BQT
Vonalkód:
8591022567227
Súly:
0.42 kg
Magasság:
2.58 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:

A piros fehér pöttyös kerámia lapostányér 19 cm az edények azon darabja, amelyet élelmiszerek tárolására, felszolgálására és elfogyasztására használunk. Ez a lapos kerek tányér kerámiából készült melyet piros alapon fehér babok díszítenek. Az anyaga kaolin zománcbevonattal. Bárminemű étel felszolgálásánál, fogyasztásánál nélkülözhetetlen tálalóeszköz. Mosogatógépben mosható.

Részletes méretleírás:
- átmérő: 19 cm
- magasság: 2,58 cm
- tömeg: 0,420 kg

Töltött patisszon

Hozzávalók:
 25 dkg koktélparadicsom
 50 dkg darált hús
 10 dkg főtt rizs
 20 dkg sajt
   1,20 kg patisszon
   1 fej hagyma
   1/2 evőkanál ecet
   2 evőkanál olívaolaj
   2 gerezd fokhagyma
   1 csokor petrezselyem
   1 db tojás
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint

Elkészítése:
Előkészítjük az alapanyagokat, a patisszon kalapját és az alján lévő kemény részt levágjuk, hámozó segítségével meghámozzuk, kanállal vagy karalábévájóval kiszedjük a belsejében lévő magokat, és kis kosarakat alakítunk ki, ebbe a mélyedésbe töltjük később a tölteléket. A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, a koktélparadicsomokat megmossuk, félbevágjuk. Egy akkora lábasba, amiben beleférnek a csillagtökök, vizet öntünk, sózzuk, hozzáadjuk az ecetet, és forralni kezdjük. Ha a víz gyöngyözik, belerakjuk a patisszonokat, nagyjából 8-10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, a vizet leöntjük, és a tököket lehűtjük. Egy serpenyőben közepes lángon olívaolajt hevítünk, hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és dinsztelni kezdjük. Ha enyhén üveges, jöhet a paradicsom, kevergetjük, és hagyjuk kissé pirulni, majd hozzányomunk két gerezd fokhagymát, és elkeverjük. Ezután jöhet a darált hús, kevergetve tovább pirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, hagyjuk hogy a paradicsomok levet engedjenek, és ebben a ízes lében főzzük 15-20 percig, amíg a szaft enyhén be nem sűrűsödik. Végül hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott petrezselymet, és ezt is alaposan összekeverjük. Az elkészült ragut átrakjuk egy keverőtálba, hagyjuk langyosra hűlni. Azután hozzáadjuk a főtt rizst, a lereszelt sajt felét, a tojást, és jól összekeverjük, ezzel a töltelék elkészült. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy tepsibe olívaolajt locsolunk, erre helyezzük a patisszonokat, mindegyikbe kanalazunk tölteléket, a tetejükre rakjuk a maradék reszelt sajtot, és a sütőbe helyezzük 30-40 percre, amíg a sajt szépen meg nem pirul. Az elkészült tökhajókat melegen tálaljuk, tejfölt kínálhatunk mellé. Ez az étel igazi könnyű, nyári ebéd vagy vacsora a meleg napokra.

Evőeszköz - Tálalóeszköz
A termék anyag összetétele:Kaolin
Átmérő:19.00 cm
Zománcozott:Igen
Mikrohullámú sütőbe tehető :Igen
Mosogatógéppel mosható:Igen
Sütőbe tehető:Igen
Szín:Babos fehér pöttyös

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak