- Főoldal
- Termékcsoportok
- Árengedményes termékek
- Piros fehér pöttyös kerámia lapostányér 19 cm
Piros fehér pöttyös kerámia lapostányér 19 cm
1.650 FtKorábbi ár:2.450 Ft
Leírás
A piros fehér pöttyös kerámia lapostányér 19 cm az edények azon darabja, amelyet élelmiszerek tárolására, felszolgálására és elfogyasztására használunk. Ez a lapos kerek tányér kerámiából készült melyet piros alapon fehér babok díszítenek. Az anyaga kaolin zománcbevonattal. Bárminemű étel felszolgálásánál, fogyasztásánál nélkülözhetetlen tálalóeszköz. Mosogatógépben mosható.
Részletes méretleírás:
- átmérő: 19 cm
- magasság: 2,58 cm
- tömeg: 0,420 kg
Töltött patisszon
Hozzávalók:
25 dkg koktélparadicsom
50 dkg darált hús
10 dkg főtt rizs
20 dkg sajt
1,20 kg patisszon
1 fej hagyma
1/2 evőkanál ecet
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 db tojás
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
Elkészítése:
Előkészítjük az alapanyagokat, a patisszon kalapját és az alján lévő kemény részt levágjuk, hámozó segítségével meghámozzuk, kanállal vagy karalábévájóval kiszedjük a belsejében lévő magokat, és kis kosarakat alakítunk ki, ebbe a mélyedésbe töltjük később a tölteléket. A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, a koktélparadicsomokat megmossuk, félbevágjuk. Egy akkora lábasba, amiben beleférnek a csillagtökök, vizet öntünk, sózzuk, hozzáadjuk az ecetet, és forralni kezdjük. Ha a víz gyöngyözik, belerakjuk a patisszonokat, nagyjából 8-10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, a vizet leöntjük, és a tököket lehűtjük. Egy serpenyőben közepes lángon olívaolajt hevítünk, hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és dinsztelni kezdjük. Ha enyhén üveges, jöhet a paradicsom, kevergetjük, és hagyjuk kissé pirulni, majd hozzányomunk két gerezd fokhagymát, és elkeverjük. Ezután jöhet a darált hús, kevergetve tovább pirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, hagyjuk hogy a paradicsomok levet engedjenek, és ebben a ízes lében főzzük 15-20 percig, amíg a szaft enyhén be nem sűrűsödik. Végül hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott petrezselymet, és ezt is alaposan összekeverjük. Az elkészült ragut átrakjuk egy keverőtálba, hagyjuk langyosra hűlni. Azután hozzáadjuk a főtt rizst, a lereszelt sajt felét, a tojást, és jól összekeverjük, ezzel a töltelék elkészült. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy tepsibe olívaolajt locsolunk, erre helyezzük a patisszonokat, mindegyikbe kanalazunk tölteléket, a tetejükre rakjuk a maradék reszelt sajtot, és a sütőbe helyezzük 30-40 percre, amíg a sajt szépen meg nem pirul. Az elkészült tökhajókat melegen tálaljuk, tejfölt kínálhatunk mellé. Ez az étel igazi könnyű, nyári ebéd vagy vacsora a meleg napokra.
Paraméterek
Evőeszköz - Tálalóeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Kaolin |
Átmérő: | 19.00 cm |
Zománcozott: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Sütőbe tehető: | Igen |
Szín: | Babos fehér pöttyös |