Kerámia babos bögre 370 ml

370 ml-es henger alakú kaolinból készült ivóedény, amely alulról fölfelé szélesedik és füle van.
370 ml-es henger alakú kaolinból készült ivóedény, amely alulról fölfelé szélesedik és füle van.
Kerámia babos bögre 370 ml
Kerámia babos bögre 370 ml
Kerámia babos bögre 370 ml
Kerámia babos bögre 370 ml
babos csésze, piros pöttyös bögre, pöttyös bögre
Ár:
2.650 Ft
Cikkszám:
CZ095255
Vonalkód:
8591177095255
Súly:
0.50 kg
Ürtartalom:
370 ml
Magasság:
8.80 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:

A kerámia babos bögre 370 ml, henger alakú ivóedény, amely alulról fölfelé szélesedik, füle van, amitől megfogható. Anyaga kaolin színes zománcbevonattal. Bárminemű ital felszolgálásánál, fogyasztásánál nélkülözhetetlen tálalóeszköz. Mosogatógépben mosható.
Űrtartalom = a csésze színültig töltve!

Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 8,50 cm; - közép: 9,50 cm; - felső: 9,80 cm; - füllel: 13,50 cm
- magasság: 7,60 cm; - külső: 8,80 cm
- tömeg: 0,500 kg
- űrtartalom: 370 ml

A gyógyteák elkészítésének és alkalmazásának főbb szabályai

Egészségünk megőrzése érdekében gyakran alkalmazunk gyógynövényeket, melyek egyik leggyakoribb felhasználási módja a teaként történő fogyasztás. Annak érdekében, hogy az általunk elkészített teának ne csak folyadékpótló, illetve tisztító, hanem egyéb terápiás hatása is érvényesülhessen, a teakészítés módjának megválasztásához ismernünk kell a felhasználandó növényrészek és a bennük lévő hatóanyagok főbb tulajdonságait is.
- A helyes kivonási eljárás (főzet-, forrázat- vagy hideg vizes kivonat készítés) megválasztásával elérhetjük, hogy a gyógynövényekből a bennük lévő tartalomanyagokat a lehető legjobb minőségben és mennyiségben nyerjük ki.
- Főzetkészítésre akkor van szükség, ha a növényrész kemény, tömör szöveti szerkezetű (pl. gyökér, kéreg) és a hatóanyagai nem bomlékonyak. Ekkor a teaalapanyagot megfelelő mennyiségű vízzel 5-30 percen keresztül főzzük, - közben pótoljuk az elpárolgott vizet – majd szűrés után fogyasztjuk.
- Forrázatot akkor készítünk, ha a növényrész puha, könnyen kivonható szöveti szerkezetű (pl. levél, virág) és/vagy a hatóanyagai illékonyak. A megfelelő mennyiségű gyógynövényt forrásban lévő vízzel leöntjük, az edényt lefedve 10-20 percig állni hagyjuk, majd szűrjük.
- Hideg vizes kivonatot akkor kell készítenünk, ha a gyógynövényben lévő hatóanyagok a hő hatására változást szenvednek. Ilyenek a C-vitamint tartalmazó gyógynövények, például a  csipkebogyó vagy csipkehús tea. Ilyenkor a teaalapanyagot megfelelő mennyiségű szoba-hőmérsékletű vízzel leöntjük, 5-10 órán át állni hagyjuk, utána szűrjük.
- A gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású termékek esetén – mivel több gyógynövény keverékét tartalmazzák - mindig be kell tartani a betegtájékoztatóban lévő adagolási utasítást. Szárított gyógynövények és gyógynövénykeverékek esetén az adagolási javaslat általában egy evőkanálnyi mennyiség (kb. 2-4 g) vagy egy filter, amihez egy csészényi (kb. 2-3 dl) vizet adunk.

Edény
A termék anyag összetétele:Kaolin
Átmérő alsó:8.50 cm
Átmérő felső:9.80 cm
Átmérő közép:9.50 cm
Magasság belső:7.60 cm
Magasság külső:8.80 cm
Mércézett:Nem
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógéppel mosható:Igen
Szín:Babos fehér pöttyös

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek