- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Piros pöttyös kerámia lágytojástartó
Piros pöttyös kerámia lágytojástartó
Leírás
Egy vagy több piros pöttyös kerámia lágytojástartó beszerzése a legjobb választás. A tökéletesre megfőtt lágytojás, megérdemel egy különleges tojástartót is. Anyaga mázas kerámia. Nélkülözhetetlen tálalóeszköz, a használata nélkülözhetetlen.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 4,40 cm; - külső: 5,20 cm
- magasság belső (tojástartó): 4 cm; - külső tartó+ talp: 7,10 cm
- tömeg: 0,090 kg
A lágytojás
Lágytojást készíteni nem is olyan egyszerű, mint aminek hangzik. A tökéletes végeredményhez nem árt ismerni a trükkjét, ugyanis akár másodperceken is múlhat a siker. Ez az étel hamar megvan, ugyanakkor fejedelmi lakomává emeli a reggeli étkezést.
Hozzávalók:
1 db tojás
1 liter víz
csipet só
Elkészítése:
Egy edényben forraljunk vizet, amihez adjunk egy csipetnyi sót is. Ha a víz már elérte a forráspontot, tegyük bele a tojást, tojásokat. Lehetőleg ne közvetlenül a hűtőből vegyük ki, mert a nagy hő különbség miatt megrepedhet a tojás héja.
Ahhoz, hogy tökéletes állagot kapjunk, vagyis a végén kívül a fehérje ruganyos, belül a sárgája pedig lágy, mártogatható állagú legyen, 3 percig kell főzni. Mivel fontos az időzítés, érdemes beállítani egy percjelzős órát, így nem csúszunk ki az időből, és a belseje folyós marad. Ha szeretnénk, hogy a sárgája is szilárdabb legyen, akkor öt percig főzzük.
Ha letelt a három perc, öntsük le a tojásról a forró vizet és engedjünk, rá egy kevés hidege vizet majd öntsük le, hogy ne hűtse le a tojást. Ez azért kell, hogy a héja könnyebben leváljon. Helyezzük rá egy tojástartóra, és miután megskalpoltuk már fogyaszthatjuk is egy mókás, vagy teáskanállal. Pirítós dukál hozzá.
Paraméterek
Evőeszköz - Tálalóeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Kerámia |
Átmérő belső: | 4.40 cm |
Átmérő külső: | 5.20 cm |
Magasság belső: | 4.00 cm |
Maximum magasság: | 7.10 cm |
Mércézett: | Nem |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Szín: | Babos fehér pöttyös |