- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Üveg citromfacsaró 14 cm átmérővel
Üveg citromfacsaró 14 cm átmérővel
Üveg citromfacsaró 14 cm átmérővel
citromcsavaró, citromprés, citrusprés, grépfrútcsavaró
Ár:
2.450 Ft
Cikkszám:
FR751466
Vonalkód:
0026102751466
Gyártó:
Súly:
24.30 dkg
Magasság:
7 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
Egy Üveg citromfacsaró 14 cm átmérővel, más néven citruscsavaró beszerzése a legjobb választás. Anyaga, vastag Luminarc üveg. Mosogatógépbe mosható.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 13 cm; - külső: 14 cm
- falvastagság: 0,05 cm
- magasság: 7 cm
- tömeg: 0,243 kg
Jeges gyümölcstea
Hozzávalók:
4 csomag filteres tea, vagy 4 teáskanál teafű
2,5 dl forró víz
17 dkg méz
1,5 dkg friss, morzsolt mentalevél
2,5 dl narancslé
2 dl ananászé
0,5 dl citromlé
12 db jégkocka, összetörve
1,5 liter szódavíz
Elkészítése:
Tegye a filteres teákat egy kávékiöntőbe vagy közepes tálba, és öntse rá a forró vizet, majd hagyja állni 10 percig, csak ezután vegye ki a teás zacskókat. Adja hozzá a mézet és a mentaleveleket, és alaposan keverje el. Mialatt egy nagy tálban összekeveri a gyümölcsleveket, a már elkészített teát fedje le és hagyja állni, majd 5-10 perc múltán szűrje le. A gyümölcsléhez adja hozzá a teát, hagyja lehűlni. A felszolgáláshoz töltse meg a kristálypoharakat a jégőrleménnyel, adagonként töltsön 1,2 dl-t a teakeverékből, aztán töltse tele a poharakat szódavízzel. Tálalja hidegen.
Limonádé recept
Hozzávalók:
1 csésze cukor
1 csésze víz (a sziruphoz)
1 csésze citrom leve
3 csésze víz
Elkészítése:
A cukrot és a vizet főzzük fel, és keverjük el sziruppá. (Tipp: a sziruphoz hozzá adhatjuk 1 citrom lereszelt héját is!) Csavarjuk ki a citromokat (kb. 6 db), és keverjük el a vízzel. Adjuk hozzá a kihűlt szirupot, majd hűtsük le a hűtőszekrényben. Ha túl édes, adjunk hozzá több citromlevet, ha túl tömény, adjunk hozzá több vizet.
Citrom fagylalt recept
Hozzávalók:
1/2 tejszín
1 dl tej
15 dkg cukor
4 db citrom vagy narancs
Elkészítése:
1/2 liter tejes tejszínt 15 dkg cukorral, 1 citrom reszelt héjával felforralunk. Kihűlve 4 citrom levét hozzáadjuk, leszűrjük, fagyasztjuk. Narancsból is ugyanígy készül.
Elkészítés ideje: 20 perc + fagyasztás
Citromos torta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
150 g vaj
200 g darált keksz
A krémhez:
3 db nagy tojás
2 citrom leve
2 tubus sűrített tej
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a kekszet, majd belenyomkodjuk egy kapcsos tortaforma oldalába és aljába.
A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A sárgákat és a citrom levét alaposan összekeverjük a sűrített tejjel és óvatosan a tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, (ízlés szerint cukorral lehet édesíteni) és miután kivettük a tortát a sütőből, rásimítjuk, a tetejére majd visszatesszük a sütőbe, és néhány percig még sütjük, amíg világos aranybarna nem lesz.
A kész tortát ízlés szerint díszíthetjük olvasztott csokoládéval, kandírozott citromszeletekkel, tortadarával, stb.
Ha kihűlt, lekattintjuk a karimát és szeletelhető.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 13 cm; - külső: 14 cm
- falvastagság: 0,05 cm
- magasság: 7 cm
- tömeg: 0,243 kg
Jeges gyümölcstea
Hozzávalók:
4 csomag filteres tea, vagy 4 teáskanál teafű
2,5 dl forró víz
17 dkg méz
1,5 dkg friss, morzsolt mentalevél
2,5 dl narancslé
2 dl ananászé
0,5 dl citromlé
12 db jégkocka, összetörve
1,5 liter szódavíz
Elkészítése:
Tegye a filteres teákat egy kávékiöntőbe vagy közepes tálba, és öntse rá a forró vizet, majd hagyja állni 10 percig, csak ezután vegye ki a teás zacskókat. Adja hozzá a mézet és a mentaleveleket, és alaposan keverje el. Mialatt egy nagy tálban összekeveri a gyümölcsleveket, a már elkészített teát fedje le és hagyja állni, majd 5-10 perc múltán szűrje le. A gyümölcsléhez adja hozzá a teát, hagyja lehűlni. A felszolgáláshoz töltse meg a kristálypoharakat a jégőrleménnyel, adagonként töltsön 1,2 dl-t a teakeverékből, aztán töltse tele a poharakat szódavízzel. Tálalja hidegen.
Limonádé recept
Hozzávalók:
1 csésze cukor
1 csésze víz (a sziruphoz)
1 csésze citrom leve
3 csésze víz
Elkészítése:
A cukrot és a vizet főzzük fel, és keverjük el sziruppá. (Tipp: a sziruphoz hozzá adhatjuk 1 citrom lereszelt héját is!) Csavarjuk ki a citromokat (kb. 6 db), és keverjük el a vízzel. Adjuk hozzá a kihűlt szirupot, majd hűtsük le a hűtőszekrényben. Ha túl édes, adjunk hozzá több citromlevet, ha túl tömény, adjunk hozzá több vizet.
Citrom fagylalt recept
Hozzávalók:
1/2 tejszín
1 dl tej
15 dkg cukor
4 db citrom vagy narancs
Elkészítése:
1/2 liter tejes tejszínt 15 dkg cukorral, 1 citrom reszelt héjával felforralunk. Kihűlve 4 citrom levét hozzáadjuk, leszűrjük, fagyasztjuk. Narancsból is ugyanígy készül.
Elkészítés ideje: 20 perc + fagyasztás
Citromos torta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
150 g vaj
200 g darált keksz
A krémhez:
3 db nagy tojás
2 citrom leve
2 tubus sűrített tej
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a kekszet, majd belenyomkodjuk egy kapcsos tortaforma oldalába és aljába.
A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A sárgákat és a citrom levét alaposan összekeverjük a sűrített tejjel és óvatosan a tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, (ízlés szerint cukorral lehet édesíteni) és miután kivettük a tortát a sütőből, rásimítjuk, a tetejére majd visszatesszük a sütőbe, és néhány percig még sütjük, amíg világos aranybarna nem lesz.
A kész tortát ízlés szerint díszíthetjük olvasztott csokoládéval, kandírozott citromszeletekkel, tortadarával, stb.
Ha kihűlt, lekattintjuk a karimát és szeletelhető.
Paraméterek
Préselő - Passzírozó | |
A termék anyag összetétele: | Üveg |
Átmérő: | 16.00 cm |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*