- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Rozsdamentes cukorszóró 300 ml
Rozsdamentes cukorszóró 300 ml
Leírás
A rozsdamentes cukorszóró 300 ml krómacél sűrű-szövésű szitahálós fedővel és műanyag zárókupakkal van ellátva. Feladata, hogy minden szempontból megfeleljen a kakaó, a porcukor, a darált fahéj stb. tárolásának és egyenletes szétszórásának egy adott felületre. A cukorszóró anyaga 1 mm vastag krómacéllemez.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben is mosható.
Figyelem: - űrtartalom = a szóró edény színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- átmérő: 7 cm
- magasság: 9,50 cm
- tömege: 0,090 kg
- űrtartalom: 0,300 liter
Almás rétes mazsolával, fahéjjal
Hozzávalók
80 dkg alma
10 dkg cukor
10 dkg vaj
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg mazsola
1 csomag réteslap
- fahéj, ízlés szerint
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Hozzákeverjük a cukrot, a mazsolát, a fahéjat, és addig érni hagyjuk, míg előkészítjük a réteslapokat. Nedves konyharuhára teszünk egy réteslapot, majd megkenjük olvasztott vajjal, jöhet a következő lap, összesen. Ezt megszórjuk zsemlemorzsával. Az almás tölteléket jól kinyomkodjuk, és megtöltjük a lapot. A tölteléket a szélétől és az oldalától is kicsit beljebb rakjuk, majd az oldalát behajtjuk. Egy konyharuha segítségével feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét tésztalyukasztó hengerrel megszurkáljuk (hengereljük) majd olvasztott vajjal vagy tojással lekenjük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha megsült, porcukorral megszórjuk a tetejét.
Paraméterek
Cukrász segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Rozsdamentes acél és műanyag |
Átmérő: | 7.00 cm |
Rozsdamentes: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |