- Főoldal
- Termékcsoportok
- Sütőformák
- Tapadásmentes őzgerinc sütőforma 31,50 cm
Tapadásmentes őzgerinc sütőforma 31,50 cm
Leírás
A tapadásmentes őzgerinc sütőforma anyaga 1 mm vastag szénacél lemez méretre szabva, alakra préselve, kizárva minden nemű forrasztást vagy hegesztést. Az őzgerinc sütő tapadásmentes Xynflon anyaggal kezelt. A Xynflon tapadásmentes felület PTFE (politetrafluoretilén) alapú, rendkívül tartós, első osztályú tapadásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A sütőforma kalács típusú sütemények, töltött fasírtok, hús roládok stb. készítésére kiválóan alkalmas. Minden típusú tűzhely sütőjében, a mikrohullámú sütő és kemence kivételével nagyon jó hatásfokkal vehető igénybe.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Mosogatógépben nem mosható.
Figyelem!
- A bevonatos felületet ne tisztítsa drótmosogatóval vagy durva szemű tisztítószerrel, nehogy megsértse a bevonatot. Az odaégett ételt ne kaparja éles tárggyal, hanem áztassa be, majd mossa le. Kizárólag fa vagy műanyag eszközöket használjon. Így nem karcolja meg a felületet.
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 29,70 cm; - külső: 31,50 cm
- szélesség belső: 10,40 cm; - külső: 12 cm
- magasság belső: 5 cm; - külső: 5,50 cm
- tömeg: 0,280 kg
- űrtartalom: 1,50 liter
Tojással töltött fasírt
Hozzávalók (kettő rúd töltött fasírthoz):
10 db tojás
1 kg sertéscomb
3 marék zsemlemorzsa
5 gerezd fokhagyma
2 db vöröshagyma
3 evőkanál sertészsír (1 evőkanálnyi az őzgerincsütő kikenéséhez, és a fasírt tetejére, a többi az összetevőkhöz)
3 evőkanál pirospaprika
1 kávéskanál bors
1 kávéskanál só
2 egész tojás
1 csokor petrezselyemlevél
- só ízlés szerint
- kettő db őzgerincforma
Elkészítése:
- A töltelékhez a 10 db tojást keményre főzzük, ha kihűlt, apróra vágjuk. Hozzáadjuk a zöldséglevelet, ízesítjük, és összekeverjük.
- A húst a 2 db nyers-tojással és a többi összetevővel jól eldolgozzuk, majd két egyenlő részre osztjuk, az egyik felét egy sütőpapíron vékonyan szétterítjük.
- A tojásmasszát is szétválasztjuk, az egyik felét a húsra terítjük, majd a sütőpapír segítségével rúdba göngyöljük, majd a zsírral kikent őzgerincsütőbe fordítjuk. A másik rudat ugyanígy készítjük el.
- A tekercsek tetejét megkenjük zsírral, hogy ne pattanjon szét a hús, a sütőpírral letakarjuk, majd 30-40 percig sütjük, 150 fokra előmelegített sütőben, közepes lángon, majd levesszük a sütőpapírt, és kb. 10-15 percig tovább sütjük, hogy megpiruljon a tetejük.
Paraméterek
Sütőedény | |
A termék anyag összetétele: | Szénacél lemez |
Hosszúság belső: | 29.70 cm |
Hosszúság külső: | 31.50 cm |
Hőálló tartomány maximum: | 230 °C |
Magasság belső: | 5.00 cm |
Magasság külső: | 5.50 cm |
Szélesség belső: | 10.40 cm |
Szélesség külső: | 12.00 cm |
Tapadásmentes: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Igen |
Szín: | Sötétszürke |