- Főoldal
- Termékcsoportok
- Sütőedények
- Zománcozott kacsasütő 38×26 cm
Zománcozott kacsasütő 38×26 cm
Leírás
A zománcozott kacsasütő 38×26 cm anyaga 1 mm vastag vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést, majd duplán zománcozva. Időálló, könnyen tisztítható. Mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjébe jó hatásfokkal használható. Bárminemű finomság, kacsa, pulyka, liba, csülök, borda elkészítésére ajánlott. Rakott és töltött ételek is készíthetők benne.
Figyelem! - űrtartalom = az edény alsó és felső fele együttesen.
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 36,50 cm; - külső: 40 cm
- szélesség belső: 23,50 cm; - külső: 28 cm; - fülekkel: 30 cm
- magasság fedő nélkül: 11 cm; - fedővel: 18 cm
- tömeg fedővel: 1,965 kg; - fedő nélkül: 1,095 kg
- űrtartalom fedő nélkül: 6 liter; - fedővel: 10 liter
Libasült
Hozzávalók:
1 db 3-3,2 kg-os pecsenyeliba
4 db szép alma
- só, ízlés szerint
- majoránna
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
Az egész tisztított libát megmossuk, leszárítjuk. A külső szárnycsontokat levágjuk. Az egész libát a fűszerekkel kívül-belül bedörzsöljük. Az almákat félbevágjuk, a magházukat kivesszük és a liba belsejébe nyomjuk. Sütő tepsibe téve 2 (kettő) ujjnyi vizet öntünk alá és 180 fokos sütőben kb. két és fél órát sütjük. 20 (húsz) perc sütés után a bőrét húsvillával megböködjük, 1 (egy) óra sülés után a hasára fordítva tovább sütjük, amíg a bőre pirosodni nem kezd, majd visszafordítva a hasa bőrét is piros, ropogósra sütjük.
Kivesszük a sült libát a kisült libazsírból és melegen tartjuk. A libazsírt leöntjük a tepsiből addig, amíg a sötét szaftos részt el nem érjük. Ezt félretesszük, a megmaradt barna szaftos részen kevés vajat elmorzsolunk, liszttel megszórjuk, jól elkeverjük, forró levessel felengedjük, felforraljuk és átszűrjük.
Tálaláskor a megsült libát nyolc darabra vágjuk. Adagonként 2 (kettő) db-ot teszünk a tányérra, vagy pedig tálra tálalva az egész felvágott libát úgy, hogy minden darabra jusson egy sült alma-gerezd is.
Az elkészített mártást külön adjuk hozzá, narancs-vagy citromlével ízesítve.
Burgonyával, párolt káposztával tálaljuk, nagyon finom hagymás tört burgonyával is.
Paraméterek
Sütőedény | |
A termék anyag összetétele: | Zománcozott acéllemez |
Hosszúság belső: | 35.50 cm |
Hosszúság külső: | 40.00 cm |
Hőálló tartomány maximum: | 350 °C |
Magasság fedővel: | 18.00 cm |
Minimum magasság: | 11.00 cm |
Maximum magasság: | 18.00 cm |
Szélesség belső: | 23.50 cm |
Szélesség fülekkel: | 30.00 cm |
Szélesség külső: | 28.00 cm |
Zománcozott: | Igen |
Mércézett: | Nem |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Sütőbe tehető: | Igen |