- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Zománcozott kacsasütő 10 literes PL
Zománcozott kacsasütő 10 literes PL
Leírás
1. Használati utasítás: - Használatba vétel előtt mosogassuk el forró mosogatószeres vízben, öblítsük le és szárítsuk meg. A kacsasütő, pecsenyesütő tepsit üresen soha ne hevítsük fel. A használata és tisztítása során ne használjunk éles fémtárgyakat, amelyek károsíthatják a zománcozott felületet. Az odaégett ételt ne kaparjuk éles tárggyal, hanem áztassuk be, majd mossuk le. Kizárólag fa vagy műanyag eszközöket használjunk, így nem karcoljuk meg a zománcozott felületet. Az edényt üresen nem szabad felhevíteni!
2. Tisztítása: - Minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. A felületeit (belső, külső) soha ne tisztítsuk drótmosogatóval vagy durva szemű tisztítószerrel, nehogy megsértsük a bevonatot. Mosogatógépben is mosható. A hosszú élettartam és a magas minőség megőrzése érdekében javasoljuk a pecsenyesütő, kacsasütő kézzel való mosogatását.
3. Figyelem! - Főzéskor, sütéskor csak fa, műanyag, illetve szilikon eszközöket használjunk, a fém eszközök megsérthetik a tapadásmentes bevonatot!
- A forró kacsasütő (pecsenyesütő tepsi) csak hőálló sütőkesztyűvel, vastag konyharuhával a füleitől fogható meg, mert másként súlyos égési sérülést okoz. Kimondottan csak hőálló felületre helyezhető. Forrón hideg vízsugár alá nem tehető, hirtelen lehűteni nem szabad, mert az anyagösszetételének tulajdonságából fakadóan a zománcbevonat lepattoghat róla, az edény meggörbülhet (deformálódhat). Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
4. Megjegyzés: - A kacsasütő, pecsenyesütő tepsit az ételmaradéktól, az odaégett ételtől könnyen megtisztíthatjuk, ha ecetes vagy mosogatószeres vizet forralunk benne. Soha ne használjunk drótmosogatót vagy súrolóport. Tiszta vízzel öblítsük, töröljük szárazra. Véletlenül se öntsünk hideg vizet a felforrósodott sütőedénybe, mert lepattoghat a zománcbevonat róla!
- A forró kacsasütő (pecsenyesütő tepsi) nem gyermekjáték, ezért gyereke elől elzárandó!
Tartozékok:
1 db ovális tepsi
1 db ovális fedő
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 36 cm; - külső: 40 cm
- szélesség belső: 24 cm; - külső: 28 cm
- magasság fedő nélkül: 11 cm; - fedővel: 17 cm
- tömeg fedővel: 2,075 kg; - fedő nélkül: 1,185 kg
- űrtartalom fedő nélkül: 6,70 liter; - fedővel: 10 liter
Egyben sült töltött csirke
Előkészítése:
- A csirkét megtisztítjuk, a maradék tollszálakat eltávolítjuk. Kívül-belül megsózzuk, és bekenjük a választott fűszerekkel - például borssal, kakukkfűvel és zúzott fokhagymával - ízesített, olvasztott vajjal. Ettől lesz szép fényes, piros és ropogós a bőre, a húsa pedig kellemesen fűszeres. Nem árt, ha sütés előtt egy órát pihentetjük, hogy a fűszerek jobban átjárják a madarat.
A töltelék és töltés:
- A töltött csirke megunhatatlan, többek között azért, mert a töltelék maga számtalan lehet: gombás- tojásos-májas, füstölt tarjás-tejfölös, darált húsos, ricottás - a változatosságoknak csak a képzelet szab határt. A hagyományos változathoz 2 darab zsömlét tejbe áztatunk, majd kicsavarunk, és egy nagyobb tálba helyezzük. 1 fej vöröshagymát meghámozunk, és apró kockákra vágjuk. Ledarálunk 15 dkg csirkemájat, megtisztítjuk, és apróra darabolunk 10 dkg gombát.
- Egy serpenyőben 10 dkg húsos szalonnát pirítunk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, majd, ha a gomba összeesett, a petrezselymet is, és kb. 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Az áztatott és kicsavart zsömlékhez hozzáadunk 2 egész tojást, a gombás keveréket, és a májat. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd óvatosan a csirke bőre alá - főleg a combja és a melle alá -, és a hasüregébe töltjük, egy hústűvel lezárjuk. A combokat egy madzaggal felül összekötjük, a maradék tölteléket pedig a combok mellett, a bőr alá töltjük, és ezeket is lezárjuk egy hústűvel.
A sütése:
- A töltött csirkénél két dolognak kell egyszerre megvalósulnia: belül omlósnak, kívül ropogósnak kell lennie, anélkül, hogy kiszáradna. Ezt úgy tudjuk megvalósítani, hogy a betöltött csirkét egy magas falú fedős tepsibe tesszük, és bőségesen megkenjük olvasztott vajjal, és 150 fokon másfél órán át sütjük a fedő alatt. Félidőben egyszer átfordítjuk a csirkét, és meglocsoljuk a saját, fűszeres levével. Másfél óra után levesszük a fedőt, és 200 fokon, újabb fél órán át piros-ropogósra sütjük.
Pihentetés:
- Ahhoz, hogy szépen szeletelhető legyen a csirkénk, nem árt pihentetni, miután elkészült. Ez kb. 20 perc legyen, semmiképp nem több, mert akkor elkezd kiszáradni és kihűlni a sültünk, és melegítve, ugyebár, csak a káposzta jó.
Paraméterek
| Sütőedény | |
| A termék anyag összetétele: | Zománcozott acéllemez |
| Hosszúság belső: | 36.00 cm |
| Hosszúság külső: | 40.00 cm |
| Hőálló tartomány maximum: | +290 °C |
| Magasság fedővel: | 17.00 cm |
| Szélesség belső: | 24.00 cm |
| Szélesség külső: | 28.00 cm |
| Hány darabos: | 2 db |
| Indukciós: | Nem |
| Zománcozott: | Igen |
| Mércézett: | Nem |
| Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
| Mosogatógéppel mosható: | Igen, de nem ajánlott! |
| Kemencébe tehető: | Igen, de nem ajánlott! |
| Sütőbe tehető: | Igen |
| Szín: | Fekete |
| A fedőt csupaszkézzel megfoghatom: | Ha forró, akkor nem |
| A gyerekek hozzáférhetnek: | Szülői felügyelet nélkül nem |
| Edényfogó kesztyű használata kötelező: | Igen |
| Elhasadhat: | Erős ütés hatására igen |
| Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Ha tele van, előfordulhat |
| Fagyasztóba tehető: | Igen, de nem ajánlatos |
| Fém eszközökkel belenyúlhatok: | Igen, de nem ajánlatos |
| Fém vágóeszközzel vághatok benne: | Igen, de nem ajánlatos |
| Forrón csak hőálló felületre helyezhető: | Igen |
| Gyerekek elől el kell zárni: | Nem árt, ha el van zárva |
| Hideg víz érheti: | Csak miután lehült |
| Hűtőszekrénybe tehető: | Igen |
| Kalapálhatok vele: | Nem |
| Leforrázhatom magam, vagy másokat, ha helytelenül használom: | Igen |
| Lemehet a zománc róla: | Ha leejtem |
| Megégetheti a csupasz kezem: | Ha forró, akkor igen |
| Megpenészedhet: | Ha benne marad az ételmaradék |
| Melegen elmosogatható: | Nem |
| Mosogatáskor súrolószert használhatok: | Csak folyékony karcmentest |
| Nyílt láng érheti: | Csak az alját |
| Nyílt lángra tehető: | Igen, de nem ajánlatos |
| Szabadon tárolható: | Jobb ha el van zárva |
| Színét megváltoztathatja: | Nagyon erős hőhatásra igen |
| Újvédő és kézvédő használata kötelező: | A használata védelmet nyújthat |
| Üresen felhevíthető: | Szigoruan TILOS |

