- Főoldal
- Termékcsoportok
- Árengedményes termékek
- Zománcozott öntöttvas grillserpenyő 26×26×4,50 cm
Zománcozott öntöttvas grillserpenyő 26×26×4,50 cm
15.990 FtKorábbi ár:16.990 Ft
Leírás
Vásároljon a Zománcozott öntöttvas grillserpenyő 26×26×4,50 cm kínálatunkból! Anyaga vasöntvény, kívül belül zománcozva. Minden nemű energiát felhasználó tűzhelyre kiváló paraméterekkel tervezett és kivitelezett sütőedény. Gáz, villany, kerámia, indukciós és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt kiváló hatásfokkal vehető igénybe. Mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjébe használható mint: - gáz, villany, fatüzelésű és bármilyen kemence.
Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható.
Figyelem! - űrtartalom = a serpenyő színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó belső: 20,50 cm; - alsó külső: 21,50 cm
- hosszúság felső belső: 25 cm; - felső külső: 26 cm; - nyéllel: 42.50 cm
- szélesség alsó belső: 20,50 cm; - alsó külső: 21,50 cm
- szélesség felső belső: 25 cm; - felső külső: 26 cm; - kiöntőknél: 28,30 cm
- magasság belső: 4 cm; külső: 4,50 cm
- tömeg: 2,770 kg
- űrtartalom: 2 liter
Steak
A marhahús lényege az érlelés.
Nem pácolás, nem olajozás-mustározás vagy hasonló eljárások.
Az érlelés azt jelenti, hogy a hűtőkamrában fellógatva tartják egy, kettő, négy vagy akár több héten át (ezt nálunk tiltja az ÁNTSZ).
Házilag a hűtőben például így érlelhető:
"Egyszer érleltem steaket két hétig hűtőben, egy kb. másfél kilós hátszín volt, a hűtőszekrény üveglapján állt rácson, papírtörlőbe csomagolva, a papírtörlőt naponta cserlétem, a húst meg forgattam, elég jó eredményt értem el, a közepes alapanyag dacára."
vagy így:
"kemény zsírral bekeni a hátszínt, rácsra, majd ezzel együtt kilyuggatott kemény kartondobozba helyezve beteszi a hűtőbe. Ahogy a nagymamájától látta. Így lehet ugyanis kisebb mennyiséget házilag érlelni.
Steak sütése
Steaknek nevezünk minden szakszerűen vágott hússzeletet, tehát nem csak vesepecsenyéből szelt húsokat. Karajból, combból is készíthetünk steaket, sőt egyes csontos hússzeleteket is így nevezünk, mint pl. a porterhouse - steaket.
A marhasült általában akkor jó, ha belül piros vagy rózsaszín.
A ram steaket mindkét oldalukon 3-3 percig süssük. Ekkor sülnek rózsaszínűre. A borjúkarajt mindkét oldalán 6 percig süssük. A sertéskarajt 5-6 percig süssük, a borjúszeletet, mindkét oldalán 4-4 percig, a medalionokat 3-3 percig, a báránykarajt szintén 3-3 percig süssük.
Ha a húst bundázzuk, süssük 1-2 perccel tovább.
Tippek:
- Ha egyszerre több hússzeletet sütünk ki, vágjuk ezeket egyforma vastagságúra.
- Steaket csak öntöttvas serpenyőben süssünk, mert ezek alja egyenletesen veszi fel, és adja le a hőt.
- Süthetünk olajban, vagy növényi eredetű sütőmargarinban.
- Miután megsült a hús, öntsük le a zsírját, és forgassuk a steaket forró vajba. Ettől még ízletesebb lesz.
- Ha olajban pácoljuk a steaket, kipróbálhatjuk mogyoró-, dió-, olíva- vagy mandulaolajban pácolni, ezáltal különleges zamata lesz a húsnak.
- Tálalásig takarjuk le a kész steaket.
- Minden steaket, mindkét oldalán rövid ideig, nagy lángon pirítsuk meg. A hús felületén így rögtön kicsapódik a fehérje, és ízletes bevonatot képez.
Paraméterek
Öntöttvas termék | |
A termék anyag összetétele: | Öntöttvas |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 42.50 cm |
Magasság belső: | 4.00 cm |
Magasság külső: | 4.50 cm |
Indukciós: | Igen |
Öntöttvas: | Igen |
Zománcozott: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Kemencébe tehető: | Igen |
Sütőbe tehető: | Igen |
Szín: | Piros - Fehér |