- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hentes bárd - Húsbárd
- Konyhai hentesbárd Provence 30 cm
Konyhai hentesbárd Provence 30 cm
Leírás
1. Használata: - Használatba vétel előtt távolítsa el a címkét, mosogassa el forró mosogatószeres vízben, öblítse le és szárítsa meg. Ez a bárd sokoldalúan használható a konyhában. A kiváló minőségű pengéje éles és tartós, így könnyedén szeletelhetünk vele húst, zöldséget vagy gyümölcsöt.
2. Tisztítása: - A konyhai hentes bárd könnyen tisztítható és karbantartható. Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Soha ne használjunk súrolószert vagy drótkefét. Ajánlott kézzel mosni, hogy megőrizze a pengéjének élességét. Mosogatógépben nem mosható.
3. Figyelem: - A hentes bárd nagyon éles, ezért a gyerekek elől el kell zárni!
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyéllel: 30 cm; - nyél: 12,50 cm; - vágófelület: 17,50 cm
- anyag vastagság: 1,75 mm
- markolat vastagság: 1,80×2,70 cm
- tömeg: 0,255 kg
Csirkepaprikás
4 db csirkecomb (lehet felső vagy alsó, illetve egyben is)
50 dkg csirkemell
2 nagy db vöröshagyma
1 kisebb kötés petrezselyemzöldje
2 teáskanál fűszerpaprika
2-3 evőkanál ólivá olaj, vagy sertés zsír (vagy az egyik, vagy a másik, de soha ne keverjük) Megjegyzés: - sertészsírral az igazi!
3 dl tejföl
1 popózott evőkanál finomliszt
1 dl víz
- bors, só ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá a borsot és forraljuk fel. Mikor felforrt rakjuk bele a csirkecombokat és a darabolt mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni). Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni. Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan, hogy ne törjük szét a húst és felforraljuk. Ha kell, még utána ízesítünk. Nokedlivel tálaljuk.
Paraméterek
Vágóeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Acélpenge és bakelit |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 30.00 cm |
Bal és Jobbkezses: | Igen |
Króm-nikkel nemesacél: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Mosógépben mosható: | Nem |
A gyerekek hozzáférhetnek: | Szigorúan TILOS |
Eltörhet, ha helytelenül használom: | Előfordulhat |
Eltörhet, ha leejtem: | Nem |
Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Nem |
Elvághatja a kezem: | Helytelen használatkor |
Fémlemezt vagy drótot vághatok vele: | Nem |
Gyerekek elől el kell zárni: | Igen |
Kell élezni: | Igen |
Levághatja az ujjam, ha helytelenül használom: | Igen |
Megszúrhatom magam, ha nem vigyázok: | Nem |
Nyílt láng érheti: | Nem |
Nyílt lángra tehető: | Nem |
Szabadon tárolható: | Nem |
Újvédő és kézvédő használata kötelező: | A használata védelmet nyújthat |