- Főoldal
- Termékcsoportok
- Palacsintasütő
- Amerikai palacsinta és tükörtojássütő 4 részes
Amerikai palacsinta és tükörtojássütő 4 részes
Leírás
1. Figyelem! - Gáztűzhelyen csak gázalátéttel használható. Gázalátét nélkül használni TILOS (mert a gázláng körkörösen egy pontban éri a sütő alját, és mivel egyenlőtlen a hő elosztás, ezért megég, megvetemedik, lepereg a bevonat és használhatatlanná válik, a jótállását is elveszíti)
2. Használata: - Használatba vétel előtt mosogassuk el forró mosogatószeres vízben, öblítsük le és szárítsuk meg.
A tükörtojás, vagy amerikai palacsinta sütése előtt mindig tegyünk kevés zsiradékot a sütőrészekbe. A legjobb, ha alacsony lángon melegszik a serpenyő, illetve a zsiradék, amire a tojás vagy palacsintatészta kerül. A tojást mindig közelről kell a serpenyőbe ütni, egyrészről így elkerülhető az égési sérülés, másrészről nem fog szétesni a tojássárgája.
3. Tisztítása: - Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben nem mosható.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 24 cm; - külső peremmel: 26 cm; - nyéllel: 41 cm
- magasság belső: 2,20 cm; - külső: 3,90 cm
- tömeg: 0,420 kg
- sütő formák száma: 4 db (karika)
- sütő karikák átmérője: - alsó: 7 cm; - felső: 9 cm
- sütő karikák magassága: 1,5 cm
Tükörtojás:
- A tükörtojás forró olajban vagy zsírban kisütött egész (héj nélküli) tojás. Magyarországon igen kedvelt reggeli étel, szokás önmagában kenyérrel és fűszerekkel fogyasztani, de főzelékek (sóska, paraj) feltétként is használják. Szintén kedvelt reggeli étel a világ több országában, például Észak-Amerikában, Új-Zélandon, Ausztráliában, a Fülöp-szigeteken, Franciaországban, Írországban, az Egyesült Királyságban és Kolumbiában. Népszerűségét egyszerű elkészíthetőségének és relatív olcsóságának, valamint (kevés zsiradékkal elkészítve) egészséges és tápláló mivoltának köszönheti.
Spenót tükörtojással
Hozzávalók 1 személynek:
1 db tojás
5 dkg friss, nyers spenót
5 dkg rukkola
5 dkg csípős kolbász
5 db koktélparadicsom
2 dkg vaj
3 dkg kecskesajt
- fél marék dió
Elkészítése:
Jól mossuk meg a spenótot, a rukkolát és a paradicsomokat. Ízlés szerint helyezzük őket egy tányérra. Erre jön majd tojásunk. A karikára vágott csípős kolbászt egy serpenyőben a vajon jól süssük ki, tegyük azt is a tányérra.
Készítsük el a tükörtojást a kolbászzsíros-vajas serpenyőben, dobjuk rá a sajtot is, ha ez utóbbi is szépen megsült, a sajtos tojást csúsztassuk a többi hozzávalóra vagy mellé. Szórjuk meg dióval (ez kitűnően helyettesíti egyébként a péksüteményt vagy kenyeret). Ha kívánjuk, néhány karika hegyes erős paprikával lehet dobni még bolondítani!
Paraméterek
Sütőeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Bevonatos sütőlemez |
Átmérő belső: | 24.00 cm |
Átmérő külső: | 26.00 cm |
Tapadásmentes: | Igen |
Indukciós: | Nem |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Nem |