- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hentes bárd - Húsbárd
- Rozsdamentes hentesbárd 30 cm
Rozsdamentes hentesbárd 30 cm
Leírás
1. Használata: - Használatba vétel előtt távolítsa el a címkét, mosogassa el forró mosogatószeres vízben, öblítse le és szárítsa meg. Ez a bárd sokoldalúan használható a konyhában. A kiváló minőségű pengéje éles és tartós, így könnyedén szeletelhetünk vele húst, zöldséget vagy gyümölcsöt. A hentesbárd kiválóan alkalmas a keményebb élelmiszerek, például tökhús vagy csontok feldolgozására is.
2. Tisztítása: - A rozsdamentes hentes bárd könnyen tisztítható és karbantartható. Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Soha ne használjunk súrolószert vagy drótkefét. Ajánlott kézzel mosni, hogy megőrizze a pengéjének élességét. Mosogatógépben nem mosható.
3. Figyelem: - A rozsdamentes hentes bárd nagyon éles, ezért a gyerekek elől elzárandó!
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyéllel: 30 cm; - nyél nélkül: 16 cm
- vágólap szélesség: 8,50-10 cm között
- vágólap vastagság : 4,36 mm; - nyél vastagság: 2,41 mm
- tömeg: 0,630 kg
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
1,5 kg marhalábszár
3 közepes fej hagyma
5-7 szik fokhagyma
1 csöves paprika
25 dkg kolozsvári szalonna
2 kisebb paradicsom
3 nagyobb sárgarépa
2 fehérrépa
1 kg burgonya
- só, ízlés szerint
- darált bors, ízlés szerint
- darált édes-nemes pirospaprika, ízlés szerint
- őrölt kömény
- csipetkéhez liszt és tojás
Elkészítése:
A kolozsvári szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöket kiszedjük és annak a zsírjában arany barnára pirítjuk a 3 közepes fejt hagymát, amit apróra vágunk. A tűzről levesszük a bográcsot és belekeverünk 2-3 evőkanál édes-nemes pirospaprikát, majd a 2×2 cm-es kockákra vágott húst. Pirítjuk kb. 5 percig nagy lángon, majd felengedjük vízzel és vörösborral (három az egy arányba, háromnegyed liter víz egy negyed liter vörösbor) annyira, hogy bőven ellepje. Fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval és borssal. Beletesszük az apróra vágott paradicsomot, a csöves paprikát és a fokhagymát. Amikor a hús már majdnem puha, akkor beletesszük a kockára vágott répát, burgonyát és a gyökeret is a bográcsba. Megint sózzuk, ha sótalanak találjuk (kicsit kóstolgatjuk). A legvégén beletesszük a csipetkét. Készre főzzük.
Megjegyzés: - Tehetünk bele hegyes erős paprikát is, de persze ahol gyerek van, vagy nem szeretik ott jobb ezt mellőzni.
Paraméterek
Vágóeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Inox acél és fa markolat |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 30.00 cm |
Bal és Jobbkezses: | Igen |
Króm-nikkel nemesacél: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Igen, de nem ajánlott! |
Mosógépben mosható: | Nem |
A gyerekek hozzáférhetnek: | Szigorúan TILOS |
Élezhető: | Igen |
Eltörhet, ha helytelenül használom: | Előfordulhat |
Eltörhet, ha leejtem: | Nem |
Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Nem |
Elvághatja a kezem: | Helytelen használatkor |
Fémlemezt vagy drótot vághatok vele: | Nem |
Gyerekek elől el kell zárni: | Igen |
Kell élezni: | Igen |
Kell-e zöldség-gyümölcsfogó, ujj-kézvédőt használni: | Ajánlatos |
Levághatja az ujjam, ha helytelenül használom: | Igen |
Megszúrhatom magam, ha nem vigyázok: | Nem |
Nyílt láng érheti: | Nem |
Nyílt lángra tehető: | Szigorúan TILOS |
Szabadon tárolható: | Jobb ha el van zárva |
Újvédő és kézvédő használata kötelező: | A használata védelmet nyújthat |