- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hentes bárd - Húsbárd
- Rozsdamentes hentesbárd 30 cm
Rozsdamentes hentesbárd 30 cm
Leírás
A Rozsdamentes hentesbárd 30 cm az egyik oldalon fejszeszerű, a másikon részben egyenes felülettel van ellátva. Anyaga nemesacél vagyis INOX a vágófelülete, impregnált fa a markolata. A sertés, a marha csontok, a szárnyasok és zöldségek darabolására alkalmas vágóeszköz.
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyéllel: 30 cm; - nyél nélkül: 16 cm
- vágólap szélesség: 8,50-10 cm között
- vágólap vastagság : 4,36 mm; - nyél vastagság: 20,41 mm
- tömeg: 0,630 kg
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
1,5 kg marhalábszár
3 közepes fej hagyma
5-7 szik fokhagyma
1 csöves paprika
25 dkg kolozsvári szalonna
2 kisebb paradicsom
3 nagyobb sárgarépa
2 fehérrépa
1 kg burgonya
- só, ízlés szerint
- darált bors, ízlés szerint
- darált édes-nemes pirospaprika, ízlés szerint
- őrölt kömény
- csipetkéhez liszt és tojás
Elkészítése:
A kolozsvári szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöket kiszedjük és annak a zsírjában arany barnára pirítjuk a 3 közepes fejt hagymát, amit apróra vágunk.
A tűzről levesszük a bográcsot és belekeverünk 2-3 evőkanál édes-nemes pirospaprikát, majd a 2×2 cm-es kockákra vágott húst. Pirítjuk kb. 5 percig nagy lángon, majd felengedjük vízzel és vörösborral (három az egy arányba, háromnegyed liter víz egy negyed liter vörösbor) annyira, hogy bőven ellepje. Fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval és borssal. Beletesszük az apróra vágott paradicsomot, a csöves paprikát és a fokhagymát. Amikor a hús már majdnem puha, akkor beletesszük a kockára vágott répát, burgonyát és a gyökeret is a bográcsba. Megint sózzuk, ha sótalanak találjuk (kicsit kóstolgatjuk). A legvégén beletesszük a csipetkét. Készre főzzük.
Megjegyzés:
Tehetünk bele hegyes erős paprikát is, de persze ahol gyerek van, vagy nem szeretik ott jobb ezt mellőzni.
Paraméterek
Vágóeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Rozsdamentes acél |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 30.00 cm |
Króm-nikkel nemesacél: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |