- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Lángelosztó öntöttvas lap kicsi 17 cm
Lángelosztó öntöttvas lap kicsi 17 cm
Leírás
Figyelem!
Nem szabad mosogatni mert akkor hamar megrozsdásodik, csökken az élettartama és nem esztétikus. Ha mégis el kell mosnunk akkor tegyük vissza a tűzhelyre, gyújtsuk meg a lángot és szárítsuk meg azonnal.
Részletes méretleírás:
- átmérő: 17 cm
- vastagság: 5 mm
- tömeg: 0,730 kg
Töltött káposzta recept
Hozzávalók:
25-50 savanyú káposzta levél
1 kg vágott savanyú káposzta
2 kg darált hús
0,50 kg füstölt szalonna
0,50 kg rizs
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
1 gömböc
Elkészítése:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. Ezután veszünk egy műanyag tálat és beletesszük
az apróra vágott szalonnát, a darált húst, a rizst, sót, borsot, és ha összekevertük az egészet, akkor megtöltjük vele a káposzta leveleket. A sózásnál mindig vegyük figyelembe, hogy mennyire sós a káposzta. A fazék aljába teszünk egy sor káposzta levelet, rátesszük a gömböcöt és körbe rakjuk a töltelékekkel.
A tetejére rárakjuk a vágott savanyú káposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ha félrehúzzuk a vágott káposztát a víz látszódjon. Felforrás után lassú tűzön addig főzzük, míg a hús meg a rizs puha nem lesz. Tejföllel és a gömböcből vágott szeletekkel tálaljuk.
Gömböc:
Disznóvágáskor készül. A disznó gyomrát alaposan kimossuk, és a véres hurka anyagából egy fél kilónyit elveszünk. Sovány húst kockára vágunk és rizst adunk hozzá egy
marokkal. Sót, borsot és morzsolt csombort (Borsika fű) Ezt az összes anyagot összekeverjük és beletöltjük a gyomorba. A végét bevarrjuk és elkezdjük abálni lassú tűzön. Addig abáljuk, amíg már nem jön ki belőle véres lé. Ezt tűszúrással ellenőrizhetjük. Kihűlés után felkötözzük és elvisszük a füstre. Ez kerül a töltött káposzta közepébe, vagy pedig egyszerűen csak füstölt sonka.
Paraméterek
Öntöttvas termék | |
A termék anyag összetétele: | Öntöttvas |
Átmérő: | 17.00 cm |
Rozsdamentes: | Nem |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |