- Főoldal
- Termékcsoportok
- Kések - Vágóeszközök
- Kenyérvágó és tortaszeletelő kés 40 cm
Kenyérvágó és tortaszeletelő kés 40 cm
Kenyérvágó és tortaszeletelő kés 40 cm
tortavágó kés, kenyérszeletelő kés, kenyér kés, torta kés
Ár:
7.250 Ft
Cikkszám:
BR053588-TRM
Gyártói cikkszám:
24627/080
Vonalkód:
7891112053588
Gyártó:
Súly:
13 dkg
Szélesség:
2.60 cm
Hosszúság:
40 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
Egy Kenyérvágó és tortaszeletelő kés 40 cm beszerzése a legjobb választás. Nagy méretű, vékony recés önélezős pengéjű kés. A kenyér és a torta szeletelésére kialakított szeletelő vágókés. Anyaga rozsdamentes acél penge szilikon alapú bakelit foglalatban. A Tramontina termékcsaládnál a kézhez álló kialakítás, biztonságos használat, hosszú élettartam és gyakorlatiasság a legfontosabb szempont. Biztonságos érzését, a jó-fogású nyél biztosítja.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - penge: 26 cm, - markolat: 13 cm; - penge+markolat: 40 cm
- szélesség: - penge: 2,6 cm, - markolat: 3 cm
- tömeg: 0,130 kg
Sonkás, sajtós, hagymás, olívabogyós pizza
Hozzávalók 4 főre
Tésztához:
500 g liszt (200 g teljes kiőrlésű tönköly, 200 g és 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt)
15 g só
2 dl víz
1 dl tej
10 g cukor
7 g instant élesztő
Paradicsommártáshoz:
2,5 dl paradicsomszósz (vagy két db 70 g -os sűrített paradicsom konzerv)
két gerezd apróra vágott vagy reszelt fokhagyma
morzsolt oregánó és bazsalikom (ha van friss, az a legjobb)
csipet só
lehelet cukor
tört bors
0,1 dl víz, csak a sűrített paradicsomos változatnál
Feltéthez:
100 g sonka, apróra vágva
200 g mozzarella (két zacskó)
1 fej lila-hagyma
50 g karikára szelt olívabogyó
Elkészítése:
Az 1 dl tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a 10 g cukrot és beleöntjük a 7 g instant élesztőt - a poharat meleg helyre félre tesszük, hogy az élesztő beinduljon.
Az 500 g szoba-hőmérsékletű lisztet és a 15 g sót tálba öntjük (precízek át is szitálhatják a lisztet)
A felfutott élesztőt a liszt közepébe mélyesztett üregbe öntjük, elkezdjük összedolgozni. Pár kézmozdulat után hozzáadunk 1,5 dl langyos vizet (nem a teljes mennyiséget!), majd tovább gyúrjuk a tésztát.
Az étel alapja a jó tészta, aminek az elkészítésénél nem szabad grammra pontosan a receptekre hagyatkozni, mert ahány liszt annyiféle viselkedés.
Az a lényeg, hogy az összegyúrt tészta kilapításkor ne törjön, azt az állapotot próbáljuk elérni, amikor az anyag kissé gumiszerűen rugalmas, nem ragad a konyhapulthoz. Ha törik, pár csepp vízzel gyúrjuk jól át, ha ragacsos, csipet liszt hozzáadásával próbáljunk korrigálni. Aranyszabály a mértékletesség és türelem.
Az összedolgozott tésztát tegyük meleg helyre és takarjuk le egy meleg vízzel benedvesített konyharuhával - nagyjából fél órát pihentetjük, kelesztjük.
Öntsük a 2,5 dl paradicsomszószt egy lábosba (ha sűrített paradicsom konzerveket használunk, adjunk hozzá egy kis vizet.)
Adjuk a paradicsomhoz a morzsolt oregánót, bazsalikomot, reszelt (vagy apróra vágott) fokhagymát, a sót, cukrot és tört borsot, majd alacsony lángon (alacsony fokozaton) főzzük össze. Amikor kóstolásra megfelelő az íz és az állag is krémes, vegyük le a tűzhelyről.
Gyújtsuk be a sütőt és hevítsük 190-200 fokra. Vegyük elő a megkelt tésztát és nyújtsuk ki kb. 3 - 5 mm vastagságúra. Aki a vastagabb tésztát szereti, ne nyújtsa ennyire vékonyra. Nyújtás előtt érdemes kiválasztani, miben fogjuk megsütni és ehhez a formához (négyzetes, kör) igazítani a nyújtandó tésztát.
A jó zománcos vagy teflon tepsit/pizza sütőt nem kell sem olajjal sem vajjal kikenni, elég, ha a kinyújtott tészta alja kicsit lisztes. Ha nem bízunk a tepsiben, akkor kis olívaolajt kenhetünk alá - de ne ússzon benne a tészta.
A tepsibe igazított tésztára kenjük rá a paradicsomszószt, majd szépérzékünknek megfelelően tegyük rá a felvágott sonkát, olívabogyót, hagymakarikákat és a szintén felkarikázott mozzarellát. Oregánó mániások még szórhatnak rá egy kicsit a fűszerből.
Tegyük be az előmelegített 190-200 fokos sütőbe és süssük 15-20 percig, amíg a sajt teteje kicsit megpirul.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - penge: 26 cm, - markolat: 13 cm; - penge+markolat: 40 cm
- szélesség: - penge: 2,6 cm, - markolat: 3 cm
- tömeg: 0,130 kg
Sonkás, sajtós, hagymás, olívabogyós pizza
Hozzávalók 4 főre
Tésztához:
500 g liszt (200 g teljes kiőrlésű tönköly, 200 g és 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt)
15 g só
2 dl víz
1 dl tej
10 g cukor
7 g instant élesztő
Paradicsommártáshoz:
2,5 dl paradicsomszósz (vagy két db 70 g -os sűrített paradicsom konzerv)
két gerezd apróra vágott vagy reszelt fokhagyma
morzsolt oregánó és bazsalikom (ha van friss, az a legjobb)
csipet só
lehelet cukor
tört bors
0,1 dl víz, csak a sűrített paradicsomos változatnál
Feltéthez:
100 g sonka, apróra vágva
200 g mozzarella (két zacskó)
1 fej lila-hagyma
50 g karikára szelt olívabogyó
Elkészítése:
Az 1 dl tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a 10 g cukrot és beleöntjük a 7 g instant élesztőt - a poharat meleg helyre félre tesszük, hogy az élesztő beinduljon.
Az 500 g szoba-hőmérsékletű lisztet és a 15 g sót tálba öntjük (precízek át is szitálhatják a lisztet)
A felfutott élesztőt a liszt közepébe mélyesztett üregbe öntjük, elkezdjük összedolgozni. Pár kézmozdulat után hozzáadunk 1,5 dl langyos vizet (nem a teljes mennyiséget!), majd tovább gyúrjuk a tésztát.
Az étel alapja a jó tészta, aminek az elkészítésénél nem szabad grammra pontosan a receptekre hagyatkozni, mert ahány liszt annyiféle viselkedés.
Az a lényeg, hogy az összegyúrt tészta kilapításkor ne törjön, azt az állapotot próbáljuk elérni, amikor az anyag kissé gumiszerűen rugalmas, nem ragad a konyhapulthoz. Ha törik, pár csepp vízzel gyúrjuk jól át, ha ragacsos, csipet liszt hozzáadásával próbáljunk korrigálni. Aranyszabály a mértékletesség és türelem.
Az összedolgozott tésztát tegyük meleg helyre és takarjuk le egy meleg vízzel benedvesített konyharuhával - nagyjából fél órát pihentetjük, kelesztjük.
Öntsük a 2,5 dl paradicsomszószt egy lábosba (ha sűrített paradicsom konzerveket használunk, adjunk hozzá egy kis vizet.)
Adjuk a paradicsomhoz a morzsolt oregánót, bazsalikomot, reszelt (vagy apróra vágott) fokhagymát, a sót, cukrot és tört borsot, majd alacsony lángon (alacsony fokozaton) főzzük össze. Amikor kóstolásra megfelelő az íz és az állag is krémes, vegyük le a tűzhelyről.
Gyújtsuk be a sütőt és hevítsük 190-200 fokra. Vegyük elő a megkelt tésztát és nyújtsuk ki kb. 3 - 5 mm vastagságúra. Aki a vastagabb tésztát szereti, ne nyújtsa ennyire vékonyra. Nyújtás előtt érdemes kiválasztani, miben fogjuk megsütni és ehhez a formához (négyzetes, kör) igazítani a nyújtandó tésztát.
A jó zománcos vagy teflon tepsit/pizza sütőt nem kell sem olajjal sem vajjal kikenni, elég, ha a kinyújtott tészta alja kicsit lisztes. Ha nem bízunk a tepsiben, akkor kis olívaolajt kenhetünk alá - de ne ússzon benne a tészta.
A tepsibe igazított tésztára kenjük rá a paradicsomszószt, majd szépérzékünknek megfelelően tegyük rá a felvágott sonkát, olívabogyót, hagymakarikákat és a szintén felkarikázott mozzarellát. Oregánó mániások még szórhatnak rá egy kicsit a fűszerből.
Tegyük be az előmelegített 190-200 fokos sütőbe és süssük 15-20 percig, amíg a sajt teteje kicsit megpirul.
Paraméterek
Vágóeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Rozsdamentes acél és műanyag |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*