- Főoldal
- Termékcsoportok
- Kések - Vágóeszközök
- Tortaszeletelő kés 40 cm
Tortaszeletelő kés 40 cm
Tortaszeletelő kés 40 cm
torta kés, tortavágó, szeletelőkés
Ár:
7.250 Ft
Cikkszám:
BR053588
Gyártói cikkszám:
24627/080
Vonalkód:
7891112053588
Gyártó:
Súly:
13 dkg
Szélesség:
2.60 cm
Hosszúság:
40 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
Egy Tortaszeletelő kés 40 cm beszerzése a legjobb választás. Anyaga rozsdamentes acél penge szilikon alapú bakelit foglalatban. A Tramontina termékcsaládnál a kézhez álló kialakítás, biztonságos használat, hosszú élettartam és gyakorlatiasság a legfontosabb szempont. Biztonságos érzését, a jó-fogású nyél biztosítja.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - penge: 26 cm, - markolat: 13 cm; - penge+markolat: 40 cm
- szélesség: - penge: 2,6 cm, - markolat: 3 cm
- tömeg: 0,130 kg
Dupla csokis torta
Hozzávalók:
A piskótához:
6 db tojás
30 dkg porcukor
6 evőkanál, forró víz
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
csipet só
A krémhez:
2 csomag csokoládés pudingpor
20 dkg jó minőségű csokoládé
5 dl tej
12 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
eper, málna, banán vagy bármilyen gyümölcs ízlés szerint
pirított dió
5 dkg tortabevonó
2 evőkanál olaj
1 csomag tejszínhabpor
1,5 dl tej
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval berakjuk a hűtőbe. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral legalább 5 percen át habosra kavarjuk. A lisztbe kavarjuk a sütőport, és a tojássárgához szitáljuk, és jól összekeverjük. Egy 26-cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk (a teflon bevonatú tortaformákat nem kell kibélelni), a sütőnket begyújtjuk, és 175 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá - szinte túróssá - keverjük, és egy nagy lapát segítségével óvatosan a lisztes masszámba forgatjuk-keverjük. Beleöntjük a formába, elegyengetjük, és berakjuk a sütőbe 10 percre sülni, ezután a 160 fokra csökkentjük a hőt, és 30 percig sütjük a tésztát.
- Közben a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és puding alapanyaggal kemény pudingot főzünk. Gőz fölött megolvasztjuk a csokikat, és a még forró pudingba keverjük. Lehűtjük. Megnézzük 30 perc után a tésztát, hurkapálcával, és ha nem jó, akkor még visszatesszük 10 percre. Ha a krém kihűlt, akkor belekeverjük a vajat. Ha nagyon csomós, akkor szokás szerint bevetjük a bot mixert, mert azzal habos krémet kapunk. Ha a torta is kihűlt, akkor keresztben 3 felé vágjuk, betöltjük a krémmel, és lehet is díszíteni.
Megjegyzés a díszítéshez:
A torta tetejére olvasztott tortabevonót rakunk, és amikor megszilárdult, akkor a habporból vert habbal bekenjük az oldalát. Pirított, durvára vágott dióval bevonjuk az oldalát, és a maradék tejszínhabbal díszítettjük még.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - penge: 26 cm, - markolat: 13 cm; - penge+markolat: 40 cm
- szélesség: - penge: 2,6 cm, - markolat: 3 cm
- tömeg: 0,130 kg
Dupla csokis torta
Hozzávalók:
A piskótához:
6 db tojás
30 dkg porcukor
6 evőkanál, forró víz
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
csipet só
A krémhez:
2 csomag csokoládés pudingpor
20 dkg jó minőségű csokoládé
5 dl tej
12 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
eper, málna, banán vagy bármilyen gyümölcs ízlés szerint
pirított dió
5 dkg tortabevonó
2 evőkanál olaj
1 csomag tejszínhabpor
1,5 dl tej
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval berakjuk a hűtőbe. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral legalább 5 percen át habosra kavarjuk. A lisztbe kavarjuk a sütőport, és a tojássárgához szitáljuk, és jól összekeverjük. Egy 26-cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk (a teflon bevonatú tortaformákat nem kell kibélelni), a sütőnket begyújtjuk, és 175 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá - szinte túróssá - keverjük, és egy nagy lapát segítségével óvatosan a lisztes masszámba forgatjuk-keverjük. Beleöntjük a formába, elegyengetjük, és berakjuk a sütőbe 10 percre sülni, ezután a 160 fokra csökkentjük a hőt, és 30 percig sütjük a tésztát.
- Közben a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és puding alapanyaggal kemény pudingot főzünk. Gőz fölött megolvasztjuk a csokikat, és a még forró pudingba keverjük. Lehűtjük. Megnézzük 30 perc után a tésztát, hurkapálcával, és ha nem jó, akkor még visszatesszük 10 percre. Ha a krém kihűlt, akkor belekeverjük a vajat. Ha nagyon csomós, akkor szokás szerint bevetjük a bot mixert, mert azzal habos krémet kapunk. Ha a torta is kihűlt, akkor keresztben 3 felé vágjuk, betöltjük a krémmel, és lehet is díszíteni.
Megjegyzés a díszítéshez:
A torta tetejére olvasztott tortabevonót rakunk, és amikor megszilárdult, akkor a habporból vert habbal bekenjük az oldalát. Pirított, durvára vágott dióval bevonjuk az oldalát, és a maradék tejszínhabbal díszítettjük még.
Paraméterek
Cukrász segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Rozsdamentes acél |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*