- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hámozók - Szeletelők
- Julienne szeletelő - zsülien vágó
Julienne szeletelő - zsülien vágó
Julienne szeletelő - zsülien vágó
eredeti jilienne vágó, eredeti zsülien szeletelő, spagetti szeletelő
Ár:
2.990 Ft
Cikkszám:
HU961117-ZS
Vonalkód:
5999883961117
Gyártó:
Súly:
0.08 kg
Hosszúság:
20 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Leírás
A Julienne szeletelő - zsülien vágó, más néven a francia vágó egy konyhai szeletelő kés, mellyel a zöldségeket hosszú és olyan vékony csíkokra vágjuk, mint a gyufaszálak. Anyaga szilikon hatású kemény műanyag markolat, munkapad és billenő fejes acél penge.
FIGYELEM!
Az eredeti szeletelő tartóján a "Prinzessin der Küche Made in EU" felirat, a műanyag munkapadból kiemelkedő betűkből olvasható ki. A konyha Hercegnőjének jelenlegi színe zöld munkapad és piros a szeletelő markolata.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 20 cm (markolat vége és vágópenge rögzítő oszlop vége közötti távolság)
- szélesség: - minimum 4 cm, maximum 7,5 cm (vágópenge rögzítő oszlopok közötti távolság)
- munka felület hosszúsága: 17 cm
- munkapad hossza: 20 cm
- tömeg: 0,080 kg
Mit jelenthet, honnan eredhet, és egyáltalán, kicsoda vagy micsoda lehet az a julienne?
Julienne (ejtsd: zsülien) a zöldségfélék jellegzetes darabolási művelete, gyufaszál vékonyságúra metélt zöldséget jelent. Leggyakrabban a sárgarépánál és a petrezselyemgyökérnél alkalmazzák.
Az elnevezés eredetének megfejtéséhez pedig csak néhány száz évet kell visszamenni az időben, és a francia konyha környékén kutakodni.
Az 1700-as években élt francia séf, Jean Julien (Zsán Zsülien) volt az ugyanis, aki erőlevesébe – consommé julienne – ilyen módon készítette el a betétet. Később már nemcsak a levesbe valót jelölte, hanem vágásmódként is önállósult, a zöldségeken kívül húsokat is lehet szeletelni ily módon. Amit még érdemes megjegyezni: - olyan hosszúságúra szeleteljük a répát, fehérrépát, zellert, karalábét, uborkát stb., hogy a kanálba beleférjen, ne kelljen a hosszú zöldségcsíkokkal hadakozni az étkezésnél.
Zsülien répa almával, hagymás krumpli csíkokkal és fokhagymás marhaszelettel
Hozzávalók:
300 g vékony marhaszelet
500 g burgonya (kemény)
1 hagyma
2 répa
1 savanykás alma
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
4-5 evőkanál vaj
frissen reszelt szerecsendió
curry (szósz)
fahéj
ánizs (por)
cukor vagy méz
frissen őrölt fekete bors
só ízlés szerint
Elkészítése:
A krumplit hámozzuk meg, majd reszeljük vékony csíkokra. A lereszelt krumpliból kézzel nyomjuk ki a levet, majd kavarjuk el a felaprított hagymával. A répát és az almát hámozzuk meg, majd a répát vágjuk vékony szálakra (zsülien), az almát pedig kicsi darabokra.
Egy forró serpenyőbe (wok) tegyük a hagymás krumplit, sózzuk meg alaposan, majd szórjuk meg némi frissen őrölt fekete borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Állandó kavargatás mellett pirítsuk puhára. Alkalmanként adjunk hozzá 2-3 teáskanálnyi vajat, összesen kb. 1-1,5 evőkanálnyi vaj kerül a krumpliba.
Egy másik serpenyőbe tegyük a répát és az almát 1,5-2 evőkanálnyi vaj kíséretében. Enyhén sózzuk, 2-3 csipet cukorral, csipet frissen őrölt szerecsendióval, csipet ánizzsal, ½ teáskanálnyi fahéjjal és ½ teáskanálnyi curryvel fűszerezzük. Közepes hőmérsékleten hagyjuk sülni.
Végül ismét egy újabb serpenyőben közepes hőmérsékleten olvasszuk meg az egy megmaradt evőkanálnyi vajat. Tegyük bele a vékony marhaszeleteket, s amíg az egyik oldalán sütjük, fűszerezzük sóval és borssal, majd szórjuk meg vékony szeletekre vágott fokhagymával. Süssük meg a hús másik oldalát is, úgy, hogy ekkor a fokhagyma is halvány színt kapjon.
Tálaláskor a kétféle köretet 1-1 szelet hússal rendezzük el a tányéron.
FIGYELEM!
Az eredeti szeletelő tartóján a "Prinzessin der Küche Made in EU" felirat, a műanyag munkapadból kiemelkedő betűkből olvasható ki. A konyha Hercegnőjének jelenlegi színe zöld munkapad és piros a szeletelő markolata.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 20 cm (markolat vége és vágópenge rögzítő oszlop vége közötti távolság)
- szélesség: - minimum 4 cm, maximum 7,5 cm (vágópenge rögzítő oszlopok közötti távolság)
- munka felület hosszúsága: 17 cm
- munkapad hossza: 20 cm
- tömeg: 0,080 kg
Mit jelenthet, honnan eredhet, és egyáltalán, kicsoda vagy micsoda lehet az a julienne?
Julienne (ejtsd: zsülien) a zöldségfélék jellegzetes darabolási művelete, gyufaszál vékonyságúra metélt zöldséget jelent. Leggyakrabban a sárgarépánál és a petrezselyemgyökérnél alkalmazzák.
Az elnevezés eredetének megfejtéséhez pedig csak néhány száz évet kell visszamenni az időben, és a francia konyha környékén kutakodni.
Az 1700-as években élt francia séf, Jean Julien (Zsán Zsülien) volt az ugyanis, aki erőlevesébe – consommé julienne – ilyen módon készítette el a betétet. Később már nemcsak a levesbe valót jelölte, hanem vágásmódként is önállósult, a zöldségeken kívül húsokat is lehet szeletelni ily módon. Amit még érdemes megjegyezni: - olyan hosszúságúra szeleteljük a répát, fehérrépát, zellert, karalábét, uborkát stb., hogy a kanálba beleférjen, ne kelljen a hosszú zöldségcsíkokkal hadakozni az étkezésnél.
Zsülien répa almával, hagymás krumpli csíkokkal és fokhagymás marhaszelettel
Hozzávalók:
300 g vékony marhaszelet
500 g burgonya (kemény)
1 hagyma
2 répa
1 savanykás alma
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
4-5 evőkanál vaj
frissen reszelt szerecsendió
curry (szósz)
fahéj
ánizs (por)
cukor vagy méz
frissen őrölt fekete bors
só ízlés szerint
Elkészítése:
A krumplit hámozzuk meg, majd reszeljük vékony csíkokra. A lereszelt krumpliból kézzel nyomjuk ki a levet, majd kavarjuk el a felaprított hagymával. A répát és az almát hámozzuk meg, majd a répát vágjuk vékony szálakra (zsülien), az almát pedig kicsi darabokra.
Egy forró serpenyőbe (wok) tegyük a hagymás krumplit, sózzuk meg alaposan, majd szórjuk meg némi frissen őrölt fekete borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Állandó kavargatás mellett pirítsuk puhára. Alkalmanként adjunk hozzá 2-3 teáskanálnyi vajat, összesen kb. 1-1,5 evőkanálnyi vaj kerül a krumpliba.
Egy másik serpenyőbe tegyük a répát és az almát 1,5-2 evőkanálnyi vaj kíséretében. Enyhén sózzuk, 2-3 csipet cukorral, csipet frissen őrölt szerecsendióval, csipet ánizzsal, ½ teáskanálnyi fahéjjal és ½ teáskanálnyi curryvel fűszerezzük. Közepes hőmérsékleten hagyjuk sülni.
Végül ismét egy újabb serpenyőben közepes hőmérsékleten olvasszuk meg az egy megmaradt evőkanálnyi vajat. Tegyük bele a vékony marhaszeleteket, s amíg az egyik oldalán sütjük, fűszerezzük sóval és borssal, majd szórjuk meg vékony szeletekre vágott fokhagymával. Süssük meg a hús másik oldalát is, úgy, hogy ekkor a fokhagyma is halvány színt kapjon.
Tálaláskor a kétféle köretet 1-1 szelet hússal rendezzük el a tányéron.
Paraméterek
Hámozó - Szeletelő | |
A termék anyag összetétele: | Acélpenge és bakelit |
Egy késes: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Szín: | Sárga - Zöld |
Értékelések (1)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*