- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hámozók - Szeletelők
- Eredeti zsülien vágó
Eredeti zsülien vágó
Leírás
Vásároljon az Eredeti zsülien vágó kínálatunkból! A julienne, az allumette vagy a francia vágás egy konyhai különleges szeletelő késsel történik, mellyel a zöldségeket hosszú és olyan vékony csíkokra vágjuk, mint a gyufaszálak. Anyaga: - szilikon hatású kemény műanyag a markolat és munkapad. A billenő fejes kés solingeni acél penge.
FIGYELEM!
Az eredeti vágóeszköz tartóján, munkapadján a "Prinzessin der Küche Made in EU" felirat a műanyag munkapadból kiemelkedő betűkből olvasható ki. A konyha Hercegnőjének jelenlegi színe zöld (munkapad) és piros (a szeletelő markolata).
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 20 cm (markolat vége és vágópenge rögzítő oszlop vége közötti távolság)
- szélesség: - minimum 4 cm, maximum 7,5 cm (vágópenge rögzítő oszlopok közötti távolság)
- munka felület hosszúsága: 17 cm
- munkapad hossza: 20 cm
- tömeg: 0,080 kg
Mit jelenthet, honnan eredhet, és egyáltalán, kicsoda vagy micsoda lehet az a julienne?
Julienne (ejtsd: zsülien) a zöldségfélék jellegzetes darabolási művelete, gyufaszál vékonyságúra metélt zöldséget jelent. Leggyakrabban a sárgarépánál és a petrezselyemgyökérnél alkalmazzák.
Az elnevezés eredetének megfejtéséhez pedig csak néhány száz évet kell visszamenni az időben, és a francia konyha környékén kutakodni.
Az 1700-as években élt francia séf, Jean Julien (Zsán Zsülien) volt az ugyanis, aki erőlevesébe – consommé julienne – ilyen módon készítette el a betétet. Később már nemcsak a levesbe valót jelölte, hanem vágásmódként is önállósult, a zöldségeken kívül húsokat is lehet szeletelni ily módon. Amit még érdemes megjegyezni: - olyan hosszúságúra szeleteljük a répát, fehérrépát, zellert, karalábét, uborkát stb., hogy a kanálba beleférjen, ne kelljen a hosszú zöldségcsíkokkal hadakozni az étkezésnél.
Paraméterek
Vágóeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Szilikonalapú műanyag |
Egy késes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Szín: | Sárga - Zöld |