- Főoldal
- Termékcsoportok
- Kenyértartók
- Rozsdamentes kenyértartó 39×25 cm
Rozsdamentes kenyértartó 39×25 cm
Leírás
Részletes méretleírás:
- hosszúság (teljes): 39 cm; - hasznos hosszúság: 37,5 cm
- szélesség (mélység): 25,5 cm; - hasznos szélesség (mélység):24,5 cm
- magasság: 29 cm; - hasznos magasság: 27,5 cm
- tömeg: 1,300 kg
Kenyérpirítás
A pirítós olyan kenyér, amit megbarnítanak azáltal, hogy sugárzó hőnek teszik ki. A pirítástól a kenyér meg is keményedik egy kicsit és könnyebben elbírja a rátéteket (például könnyebb megkenni).
A kenyér pirítását körültekintően kell végezni, nehogy odaégjen. A kenyeret nem szabad túl vékonyra vágni, és miután elkészült, azonnal le kell venni, különben elszenesedik. Az elszenesedett részt késsel le kell kaparni a kenyérről. (egyes kutatások szerint az elszenesedett rész elfogyasztása növeli a rákbetegség kockázatát).
A pirítóst általában zsírral, vajjal vagy margarinnal megkenve fogyasztják. Az angolok szívesen tesznek rá lekvárt vagy marmeládét (gyümölcskocsonya) is. Szendvics készítésére is alkalmas.
Egy régi francia vicc szerint az angolok azért találták fel a pirítóst, mert ez volt az egyetlen módszer, hogy képesek legyenek megkenni egy kenyeret az angliai időjárás mellett.