Fakanál, keverőkanál 30 cm-es

Bükkfából készült a folyékony és pépes anyagok keverésére szolgáló homorú fejű, hosszúnyelű eszköz.
Bükkfából készült a folyékony és pépes anyagok keverésére szolgáló homorú fejű, hosszúnyelű eszköz.
Bükkfából készült a folyékony és pépes anyagok keverésére szolgáló homorú fejű, hosszúnyelű eszköz.
Bükkfából készült a folyékony és pépes anyagok keverésére szolgáló homorú fejű, hosszúnyelű eszköz.
Bükkfából készült a folyékony és pépes anyagok keverésére szolgáló homorú fejű, hosszúnyelű eszköz.
Fakanál, keverőkanál 30 cm-es
hosszú-nyelű fakanál, keverő fakanál, konyhai fakanál
Ár:
1.250 Ft
Cikkszám:
DE309158-FCM
Gyártói cikkszám:
30915
Vonalkód:
4008033309158
Súly:
5.50 g
Hosszúság:
30 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap
Átlagos értékelés:

A fakanál, keverőkanál 30 cm-es előnye a fémkanalakkal szemben az, hogy nem karcoljuk meg vele az edény alját, ezért kiváló feltételekkel használható a bevonatos edényekbe való keverésnél. Anyaga bükkfa.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Mosogatógépbe nem mosható.

Részletes méretleírás:
- fakanálfej vastagság: 3 mm
- hosszúság nyéllel: 30 cm
- kanálfej szélesség: 6 cm
- nyél átmérője: 2,50 cm
- tömeg: 0,035 kg

Zakuszka (Ajvár)

Hozzávalók (kb. 15 db 375 ml-es üveghez):
  10 db szép nagy padlizsán (vinete)
  10 nagy fej vöröshagyma
  30 db paradicsom
  30 db pritaminpaprika (gogos), esetleg ennek megfelelő mennyiségű kaliforniai paprika
  1 liter hidegen sajtolt napraforgóolaj, vagy olíva olaj
  3-5 db babérlevél, mérettől függően
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint

Elkészítése:
A befőzés alapszabályai szerint előkészítjük és csírátlanítjuk a befőttesüvegeket
Parázson, grillező tárcsán, vagy sütőben megsütjük a padlizsánokat. A zakuszka akkor kapja a legteltebb, legfüstösebb ízt, ha a paprikákat is megsütjük - bár ez nagyon munkaigényes (sütést követően hámozni szükséges a forró paprikákat), így elhagyható.
A hagymákat tisztítsuk meg és daráljuk le, majd egy leves szűrőben tegyük félre, hogy lecsepegjen a leve. Le kell darálni a csumájától megtisztított paprikákat, és a héjától megtisztított sült-padlizsánokat is. A paradicsomokat passzírozzuk ki és főzünk sűrű paradicsomlevet.
Amikor minden szükséges hozzávaló sülve-főve, darálva készen áll, akkor egy jó nagy, lekvárfőző fazékban megmelegítünk 1 liter hidegen sajtolt napraforgó, vagy olíva olajt. A darált, lecsepegtetett vöröshagymát szép lassan üvegesre pároljuk benne.
Mehet az edénybe a darált paprika is, majd sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel fűszerezzük. Ha a paprika nyers volt, akkor kell egy kis idő, amíg elfő a leve. Ha a paprikát is megsütöttük, akkor már most mehet a padlizsán és a paradicsomlé is a hagymához, egyébként megvárjuk, hogy a paprika is megsüljön egy kicsit.
Innentől nincs más teendő, mint lassú tűzön kevergetni addig, amíg kellően besűrűsödik. A forrás után körülbelül 3-4 órával éri el azt az állapotot, amikor már kész - ha kicsapódik a főzetből az olaj, ezt jelzi.
A kész, forró zakuszkát az előkészített, csírátlanított üvegekbe töltjük úgy, hogy a tetején még maradjon egy kis hely. Mindegyik üvegbe a zakuszka tetejére töltünk néhány milliméternyi olajt: - ez légmentesen elzárja a levegőtől, így segít tartósítani. A megtöltött üvegek már indulhatnak is a dunsztba pihenni.

Fatermék
A termék anyag összetétele:Bükkfa
Hőálló tartomány maximum:300 °C
Mosogatógéppel mosható:Nem
Kemencébe tehető:Nem
Sütőbe tehető:Nem

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek