- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hámozók - Szeletelők
- Fackelmann uborka és zöldségszeletelő állítható késes
Fackelmann uborka és zöldségszeletelő állítható késes
Leírás
A Fackelmann uborka és zöldségszeletelő állítható késes szilikon hatású kemény műanyagból és acél pengéből készült. Az eszköz hátoldalán elhelyezet mércézett tolórúd segítségével 1 és 6 mm között állíthatjuk a kés és gyalupad közötti távolságot. Így olyan vastag szeletekre gyalulhatunk, amilyenre szeretnénk 1-6 mm között. Tartozik hozzá egy tartó-segédeszköz a kézvédelem érdekében. Uborka, káposzta, répa, hagyma, sajt, citromhéj stb. szeletelésére, gyalulására alkalmas.
Figyelem! - Az uborkaszeletelő és zöldséggyalu borotva éles, ezért könnyen sérülést okozhat helytelen használata esetén. Gyerekek elől elzárandó. Mosogatógépben nem mosható.
Részletes méretleírás:
- hosszúság munkapad: 23 cm; - munkafelület hossza: 19 cm; - nyéllel: 32 cm
- szélesség: 12 cm; - munkafelület szélessége: 9 cm
- magasság: 1,50 cm
- állítható: 1-6 mm között
- tömeg: 0,135 kg
Csalamádé recept
Hozzávalók:
1.5 kg paprika
1.5 kg uborka
1.5 kg káposzta
1.5 kg vöröshagyma
0.5 kg zöld-paradicsom
0.5 kg sárgarépa
0.5 kg petrezselyem gyökér
0.2 20% ecet
0.3 kg kristálycukor
1 mokkáskanál bórkénpor
1 mokkáskanál borkősavpor
0.1 kg só
Elkészítése:
A zöldségeket vékonyra szeljük majd egy nagyobb edénybe téve összekeverjük. A cukrot, sót a felsorolt tartósítókat rászórjuk, és alaposan belekeverjük, majd a kamrába téve 24 óráig állni hagyjuk. Az állási idő után többször megkeverve tisztára mosott dunsztos üvegekbe rakjuk. Jól belenyomkodjuk és a saját levével felöntjük az üvegeket, lezárjuk, és a polcra tesszük. 2-3 évig is eláll.
Paraméterek
Gyalu - Szeletelő | |
A termék anyag összetétele: | Acélpenge és bakelit |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 32.00 cm |
Egy késes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Szín: | Fehér |