Burgonya és tepertőnyomó közepes 12×10×34 cm

Kétkarú, háromszög alakú nyomó fejű, és lyuggatott kosarú mechanikus kézi burgonyapréselő eszköz.
Kétkarú, háromszög alakú nyomó fejű, és lyuggatott kosarú mechanikus kézi burgonyapréselő eszköz.
Kétkarú, háromszög alakú nyomó fejű, és lyuggatott kosarú mechanikus kézi burgonyapréselő eszköz.
Kétkarú, háromszög alakú nyomó fejű, és lyuggatott kosarú mechanikus kézi burgonyapréselő eszköz.
Kétkarú, háromszög alakú nyomó fejű, és lyuggatott kosarú mechanikus kézi burgonyapréselő eszköz.
Burgonya és tepertőnyomó közepes 12×10×34 cm
burgonyaprés, krumpliprés, burgonyatörő, tepertőkészítő, pityókatörő, pityókanyomó
Ár:
12.650 Ft
Cikkszám:
HU156779-KOC
Gyártói cikkszám:
15677
Vonalkód:
5999559156779
Súly:
0.95 kg
Szélesség:
10 cm
Hosszúság:
34 cm
Magasság:
10 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:

A burgonya és tepertőnyomó, lyukas fémlemezből készült háromszög alakú, kétkaros préselő szerkezetek, téglalap alakú toló lapáttal a préskar végén. A krumplitörő és tepertőkészítő segítségével könnyedén és gyorsan törhetünk főtt krumplit, főtt zöldséget különböző ételekhez, vagy préselhetünk töpörtyűt. Anyaga 2 mm vastag élelmiszeripari ónozott acéllemez méretre szabva, egymásba illesztve, és préselve.
Tisztítása: - Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben nem mosható.

Részletes méretleírás:
A kosár méretei:
- hosszúság 12 cm; - nyéllel: 34 cm
- szélesség: 10 cm
- magasság: 10 cm
- tömege: 0,53 kg
 
Préselő fej méretek:
- hosszúság: 11,50; - nyéllel: 32 cm
- szélesség: 9,50 cm
- tömege: 0,42 kg

Össztömege: 0,95 kg

Tepertő (töpörtyű) készítése házilag

Hozzávalók 4 adaghoz:
 1 kg nyers zsírszalonna
 0.5 dl víz
 0.20 dl tej

Elkészítése:
A zsírszalonnát kockára vágjuk, beletesszük egy teflonos edénybe, majd fedő alatt alacsony hőfokon megpároljuk.
Zsírjára sütjük, mikor majdnem kész hozzáadjuk a tejet, majd pirosra sütjük.

Tepertő színének beállítása:
- Kíméletes sütés során leszedjük a zsír nagy részét, de a töpörtyű még ott van egy kevés zsírral. Itt jön a régi jól bevált módszer. Ahhoz, hogy szép színt és finom zamatot kapjunk nem teszünk mást, mint óvatosan tejet öntünk a sülő félben lévő tepertőre, és a hozzáadott tejjel egy kicsit tovább sütjük a töpörtyűt. (A tapasztalat azt mutatja, hogy 10 kg nyers zsírszalonnához 2 dl tej szükséges.) A sütést akkor fejezzük be, amikor a töpörtyű szárazzá válik, pirosas barna színt kap (a tej hatása), felülete kemény, kopogós lesz. A kész tepertőből ki kell sajtolni a zsírt, ezt legkönnyebben tepertőnyomóval, vagy krumplinyomóval oldhatjuk meg.

Törő - Préselő
A termék anyag összetétele:Horganyzott lemez
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel:34.00 cm
Mosogatógéppel mosható:Nem

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak