- Főoldal
- Termékcsoportok
- Fa konyhai termékek
- Három késes káposztagyalu kocsis 55×19 cm
Három késes káposztagyalu kocsis 55×19 cm
Leírás
Részletes méretleírás:
- teljes hosszúság: 54,50 cm
- szélesség belső: 15 cm; - külső: 19 cm
- vastagság: - munkalap: 1,50 cm; - vezető sínnel: 3,50 cm
- tömeg: 1,455 kg
- kések szám: 3 db
- kések hossza: 21 cm, ebből hasznos felület: 17 cm
Kocsi méretek:
- hosszúság belső: 15,50 cm; - külső: 18 cm
- szélesség belső: 14 cm; - külső: 16,50 cm
- magasság: 5,70 cm
Rakott káposzta
Hozzávalók:
50 dkg darált disznóhús
10 dkg füstölt kolbász
10 dkg húsos füstölt szalonna
80 dkg savanyú káposzta
15 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
zsiradék
pirospaprika
bors
só
Elkészítése:
Két kanál zsiradékban pirítsuk sárgára az apróra vágott hagymát, tegyük bele a megtört fokhagymát, a darált húst, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kávéskanálnyi pirospaprikával, és visszafogott tűzön állandóan keverve pirítsuk 10-12 percig. A szalonnát vágjuk kis kockákra, serpenyőben hevítsük fel, adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, s pirítsuk együtt egy-két percig. A rizst pároljuk félig puhára, és csurgassuk le. Egy zsiradékkal kikent edény (öntöttvas) aljába terítsük el a párolt káposzta harmadát, tegyük rá a szalonnás kolbászt, erre jön a káposzta, következő harmada meglocsolva a tejföl felével, arra a rizs, majd a pirított hús, végül pedig a maradék káposzta. A tetejét locsoljuk meg a maradék tejföllel meg az olvasztott zsírral, és közép meleg sütőben pároljuk készre. Ez körülbelül egy óra.
Paraméterek
Gyalu - Szeletelő | |
A termék anyag összetétele: | Bükkfa és acélpenge |
Három késes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |