Molnárkalács sütővas

Öntöttvasból készült 1 cm vastag 2 db 15 cm átmérőjű összeszorítható sütőkarika 43 cm hosszú nyéllel
Öntöttvasból készült 1 cm vastag 2 db 15 cm átmérőjű összeszorítható sütőkarika 43 cm hosszú nyéllel
Öntöttvasból készült 1 cm vastag 2 db 15 cm átmérőjű összeszorítható sütőkarika 43 cm hosszú nyéllel
Öntöttvasból készült 1 cm vastag 2 db 15 cm átmérőjű összeszorítható sütőkarika 43 cm hosszú nyéllel
Öntöttvasból készült 1 cm vastag 2 db 15 cm átmérőjű összeszorítható sütőkarika 43 cm hosszú nyéllel
Öntöttvasból készült 1 cm vastag 2 db 15 cm átmérőjű összeszorítható sütőkarika 43 cm hosszú nyéllel
Molnárkalács sütővas
molnárkalács, molnárkalács sütő, ostyasütővas
Ár:
11.450 Ft
Cikkszám:
HU119989
Vonalkód:
5999559119989
Súly:
2.52 kg
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap
Átlagos értékelés:
Egy Molnárkalács sütővas más néven ostyasütővas beszerzése a legjobb választás. Anyaga öntöttvas, gömbvas és fa. Megjegyzés! - tökéletesen zár, és ezért nagyon vékony, szinte átlátszó ostyák is készíthetők ezzel a sütőeszközzel.
Megjegyzés: - termékenként minimális méret és súlykülönbségek előfordulhatnak.

Részletes méretleírás:
- teljes hosszúság zárt állapotban: 58 cm
- átmérő sütőfej: 15×15 cm
- sütőlap vastagság kinyitva: 1 cm; - zárva: 2 cm
- tömeg: 2,520 kg

Molnárkalács recept

Hozzávalók:
 500 g finomliszt
 60 g porcukor
 20 g vaj lágy olvasztott (lehet margarin is, vagy pedig fele-fele)
 4 db tojássárgája
 1 csomag vaníliás cukor (el is hagyható)
 80 ml tej
 csipet só

Elkészítése:
Egy tálban a lisztet a margarinnal összemorzsoljuk. Belerakjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összegyúrjuk. Könnyen kezelhető lágy tészta lesz a végeredmény. A tésztából először vastagabb rudakat formázunk, majd feldaraboljuk és kis gombócokat formázunk.
A molnárkalács sütőt a tűzhely lángján forróra hevítjük. Egy gombóckát az alsó lap közepére helyezünk, összezárva a sütővasat világosbarna színűre sütjük.

Sajtós tallér recept

Hozzávalók:
 60 dkg liszt
 20 dkg margarin (vaj)
 15 dkg reszelt sajt (trappista kerek)
 2 db tojás (egész)
 1 csomag sütőpor
 1 pohár tejföl (vizespohár 2 dl)
 1 kávéskanál köménymag
 só ízlés szerint

Elkészítése:
 A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd pici gombócokat gyúrunk belőle és ezeket rakjuk az előre felhevített tallérsütőbe és összepréseljük.

Sajtós tallér recept 2

Hozzávalók:
 50 dkg liszt
 14 dkg puha vaj
 10 dkg porcukor
 1 csomag vaníliás cukor
 só ízlés szerint
 tej (langyos)

Elkészítése:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd dió nagyságú gombócokat gyúrunk belőle és ezeket rakjuk az előre felhevített tallérsütő közepébe, összepréseljük, és mogyoróbarna színűre sütjük.
Ha sósan szeretnénk elkészíteni, akkor cukor helyett sajtot, szezámmagot és egész köményt teszünk bele.
Sütőeszköz
A termék anyag összetétele:Öntöttvas
Átmérő:15.00 cm
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel:58.00 cm
Öntöttvas:Igen
Rozsdamentes:Nem
Mosogatógéppel mosható:Nem

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek