- Főoldal
- Termékcsoportok
- Szalonnasütővas - Szalonnasütő
- Szalonnasütő öntöttvasból N
Szalonnasütő öntöttvasból N
Szalonnasütő öntöttvasból N
szalonnasütő vas, öntöttvas szalonnasütő
Ár:
9.990 Ft
Cikkszám:
HU112010-N
Vonalkód:
5999559112010
Gyártó:
Súly:
2.31 kg
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
Egy Szalonnasütő öntöttvasból N beszerzése a legjobb választás. Az anyaga öntöttvas, gömbvas a szára, és fa a markolata.
Figyelem! - a megadott méretek minimális eltérést mutathatnak két azonos termék között.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - a sütő belső része: 14 cm; - a külső: 15 cm
- hosszúság: - a szár + markolat: 42 cm
- hosszúság: a sütő + szár + markolat: 59 cm
- szélesség belső: 12,5 cm; - külső: 13,5 cm; - kiöntőnél: 14,5 cm
- tömeg: 2,305 kg
- űrtartalom: 0,15 liter
Szalonna sütése
Jó időben, télen-nyáron, az egyik legkellemesebb dolog, amikor barátainkkal, családunkkal tehetünk, hogy körbe ülünk egy ropogó tábortüzet, és illatozó szalonnaszeleteket sütünk.
A legtöbb a tűzön múlik!
Első sorban azt szeretném leszögezni, hogy nagy szélben szinte képtelenség tüzet gyújtani. Ha csak tehetjük, a sütögetéshez válasszunk szélcsendes időszakot, mert így sok bosszúságtól megkímélhetjük magunkat.
Ha fából rakjunk a tüzet, a legideálisabb fák, a gyümölcsfák, az akác, vagy tölgyfa darabok. Feltétlen figyeljünk oda arra, hogy nem tartalmazzanak a fáink gyantát, mert égéskor ezek nagyon büdösek lehetnek, és emiatt tönkre tehetik az étel ízét is.
A fa legyen teljesen száraz. Ha nedves, csak nagyon sok idő, és nehézség árán tudjuk meggyújtani.
A tűz rakásához válasszunk ki egy területet, amit rakjunk körbe téglákkal, vagy nagyobb kövekkel. A tűzhely közepébe kezdjünk el sátorszerűen (piramisszerűen) egymásra tenni vékonyabb fadarabokat, esetleg ágakat. A piramis belsejébe tehetünk összegyűrt, esetleg olajjal meglocsolt papírt is, így garantált lesz a sikerünk. A kis ágak köré kezdjük el körbe rakni a nagyobb fadarabokat is.
Tüzet készíthetünk az erre a célra kialakított, vas tűzhelybe is, aminek rácsos az alja. A tűz rakásának szisztémája ebben az esetben is hasonló.
Egy komolyabb tűzhöz 10-15 kilónyi fa minimum szükséges.
A legfontosabb az, hogy sütögetni csak is parázson lehet.
A parázshoz viszont idő kell. A fenti fa mennyiségéhez legalább 50-60 perc.
Ezért időben kezdjünk el a tűzzel foglalkozni, ha biztosan nem szeretnénk éhen halni.
Egy valaki mindig őrizze a tüzet, a többiek pedig tegyék meg a többi előkészületet.
A szalonna előkészítése:
Gyakorlatilag bármilyen szalonnából készíthetünk sült szalonnát. De azért a legjobb, a jó húsos, füstölt oldalszalonna a sütögetéshez.
Vághatunk vékonyabb szeleteket, de amolyan nagyobbakat is. Ha nagyobbat vágunk, egyszeri füstölődés alatt megsütheti mindenki a maga szalonnáját.
A sütögetésnél elbukhatunk akkor is, ha nem a megfelelő nyársat válasszuk ki.
Fontos, hogy a nyársunk recézett (fogas) legyen. Ha sima felületű, akkor a sülés alatt összetöpörödő szalonna könnyen beleeshet a tűzhelybe, és a tűz martalékévá válhat.
Ha van időnk, és lehetőségünk, egyenes szárú, mogyorófa vesszőből magunk is készíthetünk nyársat. A lényeg, hogy a vége legyen recézett. A vessző végébe, ahol nyársalni fogunk, vágjunk nagyobb ékeket körbe, körbe. Az ékek a kezünk felé esve lefelé nézve alkossanak nyíl alakokat.
A szalonnát tehát vágjuk darabokra, akár nagyobbakra is.
Az oldalaikat irdaljuk be. Ez azért fontos, mert sütéskor, amikor a térfogata lecsökken, eldeformálódhat. Ha beirdaljuk, sütés folyamán ezek az irdalt részek szépen kinyílnak, és a szalonna egyenletesen átsülhet.
A nyársra húzzuk először a szalonnát, majd erre tehetünk még egy darab kolbászt is akár, végül tegyünk a végére egy közepes méretű vöröshagymát.
A sütés aranyszabályai!
A nyársat soha ne tegyük közvetlenül a tűz fölé, mert akkor könnyen szétéghet.
A tűz, azaz a parázs felett 40-50 centivel, folyamatosan forgatva süssük meg a szalonnánkat.
Addig süssük, amíg szép ropogós, arany barna nem lesz. A fekete szín már rosszat jelent, azt a kutyának se adjuk oda.
Nagyon fontos! A félig átsült szalonnától komoly gyomorpanaszok léphetnek fel, ezért lépj túl a türelmetlenségeden, és várd ki, amíg tényleg átsül a szalonna.
Sütés alatt, a nyársat időnként fordítsuk lefelé, hogy a szalonna zsírja rácsepeghessen a hagymára, ami ettől nagyon finom, zamatos lesz.
A szalonnához együnk jó sok zöldséget, hogy ne ülje meg nagyon a gyomrunkat.
Egy megfogadható ötlet!
- Ha szalonna sütőt használunk akkor gyorsabban, tisztábban, kevesebb tűzifával, és zsírveszteséggel (könnyebben felfogjuk, és nem utolsó sorban szinte minden cseppjét felhasználhatjuk) tudunk nagyon jó, és finom sült szalonnát készíteni. A szalonna sütőt ráhelyezzük a parázsra, és mikor már felforrósodott (szinte izzik) akkor szétnyitjuk, beletesszük az előre elkészített szalonnát és összeszorítjuk. Egy két perc alatt szinte tökéletes sült szalonnát kapunk. A kiolvadt zsírt pedig tetszőlegesen használjuk fel, kenyérre, hagymára, csepegtetve.
Figyelem! - a megadott méretek minimális eltérést mutathatnak két azonos termék között.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - a sütő belső része: 14 cm; - a külső: 15 cm
- hosszúság: - a szár + markolat: 42 cm
- hosszúság: a sütő + szár + markolat: 59 cm
- szélesség belső: 12,5 cm; - külső: 13,5 cm; - kiöntőnél: 14,5 cm
- tömeg: 2,305 kg
- űrtartalom: 0,15 liter
Szalonna sütése
Jó időben, télen-nyáron, az egyik legkellemesebb dolog, amikor barátainkkal, családunkkal tehetünk, hogy körbe ülünk egy ropogó tábortüzet, és illatozó szalonnaszeleteket sütünk.
A legtöbb a tűzön múlik!
Első sorban azt szeretném leszögezni, hogy nagy szélben szinte képtelenség tüzet gyújtani. Ha csak tehetjük, a sütögetéshez válasszunk szélcsendes időszakot, mert így sok bosszúságtól megkímélhetjük magunkat.
Ha fából rakjunk a tüzet, a legideálisabb fák, a gyümölcsfák, az akác, vagy tölgyfa darabok. Feltétlen figyeljünk oda arra, hogy nem tartalmazzanak a fáink gyantát, mert égéskor ezek nagyon büdösek lehetnek, és emiatt tönkre tehetik az étel ízét is.
A fa legyen teljesen száraz. Ha nedves, csak nagyon sok idő, és nehézség árán tudjuk meggyújtani.
A tűz rakásához válasszunk ki egy területet, amit rakjunk körbe téglákkal, vagy nagyobb kövekkel. A tűzhely közepébe kezdjünk el sátorszerűen (piramisszerűen) egymásra tenni vékonyabb fadarabokat, esetleg ágakat. A piramis belsejébe tehetünk összegyűrt, esetleg olajjal meglocsolt papírt is, így garantált lesz a sikerünk. A kis ágak köré kezdjük el körbe rakni a nagyobb fadarabokat is.
Tüzet készíthetünk az erre a célra kialakított, vas tűzhelybe is, aminek rácsos az alja. A tűz rakásának szisztémája ebben az esetben is hasonló.
Egy komolyabb tűzhöz 10-15 kilónyi fa minimum szükséges.
A legfontosabb az, hogy sütögetni csak is parázson lehet.
A parázshoz viszont idő kell. A fenti fa mennyiségéhez legalább 50-60 perc.
Ezért időben kezdjünk el a tűzzel foglalkozni, ha biztosan nem szeretnénk éhen halni.
Egy valaki mindig őrizze a tüzet, a többiek pedig tegyék meg a többi előkészületet.
A szalonna előkészítése:
Gyakorlatilag bármilyen szalonnából készíthetünk sült szalonnát. De azért a legjobb, a jó húsos, füstölt oldalszalonna a sütögetéshez.
Vághatunk vékonyabb szeleteket, de amolyan nagyobbakat is. Ha nagyobbat vágunk, egyszeri füstölődés alatt megsütheti mindenki a maga szalonnáját.
A sütögetésnél elbukhatunk akkor is, ha nem a megfelelő nyársat válasszuk ki.
Fontos, hogy a nyársunk recézett (fogas) legyen. Ha sima felületű, akkor a sülés alatt összetöpörödő szalonna könnyen beleeshet a tűzhelybe, és a tűz martalékévá válhat.
Ha van időnk, és lehetőségünk, egyenes szárú, mogyorófa vesszőből magunk is készíthetünk nyársat. A lényeg, hogy a vége legyen recézett. A vessző végébe, ahol nyársalni fogunk, vágjunk nagyobb ékeket körbe, körbe. Az ékek a kezünk felé esve lefelé nézve alkossanak nyíl alakokat.
A szalonnát tehát vágjuk darabokra, akár nagyobbakra is.
Az oldalaikat irdaljuk be. Ez azért fontos, mert sütéskor, amikor a térfogata lecsökken, eldeformálódhat. Ha beirdaljuk, sütés folyamán ezek az irdalt részek szépen kinyílnak, és a szalonna egyenletesen átsülhet.
A nyársra húzzuk először a szalonnát, majd erre tehetünk még egy darab kolbászt is akár, végül tegyünk a végére egy közepes méretű vöröshagymát.
A sütés aranyszabályai!
A nyársat soha ne tegyük közvetlenül a tűz fölé, mert akkor könnyen szétéghet.
A tűz, azaz a parázs felett 40-50 centivel, folyamatosan forgatva süssük meg a szalonnánkat.
Addig süssük, amíg szép ropogós, arany barna nem lesz. A fekete szín már rosszat jelent, azt a kutyának se adjuk oda.
Nagyon fontos! A félig átsült szalonnától komoly gyomorpanaszok léphetnek fel, ezért lépj túl a türelmetlenségeden, és várd ki, amíg tényleg átsül a szalonna.
Sütés alatt, a nyársat időnként fordítsuk lefelé, hogy a szalonna zsírja rácsepeghessen a hagymára, ami ettől nagyon finom, zamatos lesz.
A szalonnához együnk jó sok zöldséget, hogy ne ülje meg nagyon a gyomrunkat.
Egy megfogadható ötlet!
- Ha szalonna sütőt használunk akkor gyorsabban, tisztábban, kevesebb tűzifával, és zsírveszteséggel (könnyebben felfogjuk, és nem utolsó sorban szinte minden cseppjét felhasználhatjuk) tudunk nagyon jó, és finom sült szalonnát készíteni. A szalonna sütőt ráhelyezzük a parázsra, és mikor már felforrósodott (szinte izzik) akkor szétnyitjuk, beletesszük az előre elkészített szalonnát és összeszorítjuk. Egy két perc alatt szinte tökéletes sült szalonnát kapunk. A kiolvadt zsírt pedig tetszőlegesen használjuk fel, kenyérre, hagymára, csepegtetve.
Paraméterek
Sütőeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Öntöttvas és fa |
Öntöttvas: | Igen |
Rozsdamentes: | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*