- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Rozsdamentes gyümölcs és zöldségmosó nyeles kosár
Rozsdamentes gyümölcs és zöldségmosó nyeles kosár
Rozsdamentes gyümölcs és zöldségmosó nyeles kosár
talpas gyümölcs és zöldségmosó kosár
Ár:
2.990 Ft
Cikkszám:
PL810789-DOM
Vonalkód:
5904134810789
Gyártó:
Súly:
25.50 dkg
Ürtartalom:
1.40 l
Magasság:
10 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Leírás
A Rozsdamentes gyümölcs és zöldségmosó nyeles kosár krómacélból készült üreges félgömb alakú lyukacsos aljú és oldalú talpas konyhai eszköz. A zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, nyers húsok vízsugár alatti mosására, majd lecsöpögtetésére használható gyakorlatias edény. A kifőtt tésztaszűrésre is alkalmas. Mosogatógépbe rakható.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső alsó: 10 cm; - külső alsó: 13 cm
- átmérő belső felső: 21 cm; - külső felső: 23,50 cm; - nyéllel: 41 cm
- magasság belső: 8,50 cm; - külső: 10 cm
- tömege: 0,245 kg
- űrtartalom: 1,40 liter
Bableves csülökkel és kolbásszal
Hozzávalók (kb. hat adag)
25 dkg szárazbab (tarka vagy fehér)
20 dkg füstölt csülök (csontozott)
15 dkg füstölt kolbász, karikázva
4 szál sárgarépa, karikára vágva
2 szál petrezselyemgyökér, karikára vágva
2 db nagyobb krumpli, közepes kockára vágva
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
1 kötés aprított petrezselyem
1-3 petrezselyem
4 babérlevél
tejföl
2 evőkanál liszt (elhagyható)
Elkészítése:
- A szárazbabot egy szűrőn jól átmossuk és legalább 7-8 órára hideg vízben áztatjuk.
Egy magas fazékba főni tesszük a mosott, darabolt csülköt, a tisztított hagymát, egy összekötözött petrezselyem csomagot, fokhagymát, babérlevelet, borsot annyi vízben, hogy ellepje, még ne sózzuk! (A csülök elég ízt adhat, várjuk meg, míg megfő.)
Kb. egy-másfél óra elteltével jöhet az áztatott bab, közben a vizet folyamatosan pótoljuk, ha elfőtt volna.
Fél óra múlva tegyük bele a répákat, 20 perc múlva a krumpli kockákat és a karikára vágott kolbászt. Ekkor jöhet a fűszerpaprika, attól függően, mennyi színt engedett magából a kolbász.
Ha minden hozzávaló megpuhult, akkor elkészült a levesünk, és vegyük ki belőle a hagymát és a petrezselyem csomót.
Tetszés szerint besűríthetjük lisztből, zúzott fokhagymából, pirospaprikából és olajból készült rántással, vagy főzhetünk bele pár marék csipetkét.
Aki savanyúan szereti, tegyen hozzá pár evőkanál ecetet a krumplival és kolbásszal együtt a fazékba.
Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel levesünket, de a legfontosabb, hogy az asztalon legyen nagyon-nagyon sok tejföl!
Részletes méretleírás:
- átmérő belső alsó: 10 cm; - külső alsó: 13 cm
- átmérő belső felső: 21 cm; - külső felső: 23,50 cm; - nyéllel: 41 cm
- magasság belső: 8,50 cm; - külső: 10 cm
- tömege: 0,245 kg
- űrtartalom: 1,40 liter
Bableves csülökkel és kolbásszal
Hozzávalók (kb. hat adag)
25 dkg szárazbab (tarka vagy fehér)
20 dkg füstölt csülök (csontozott)
15 dkg füstölt kolbász, karikázva
4 szál sárgarépa, karikára vágva
2 szál petrezselyemgyökér, karikára vágva
2 db nagyobb krumpli, közepes kockára vágva
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
1 kötés aprított petrezselyem
1-3 petrezselyem
4 babérlevél
tejföl
2 evőkanál liszt (elhagyható)
Elkészítése:
- A szárazbabot egy szűrőn jól átmossuk és legalább 7-8 órára hideg vízben áztatjuk.
Egy magas fazékba főni tesszük a mosott, darabolt csülköt, a tisztított hagymát, egy összekötözött petrezselyem csomagot, fokhagymát, babérlevelet, borsot annyi vízben, hogy ellepje, még ne sózzuk! (A csülök elég ízt adhat, várjuk meg, míg megfő.)
Kb. egy-másfél óra elteltével jöhet az áztatott bab, közben a vizet folyamatosan pótoljuk, ha elfőtt volna.
Fél óra múlva tegyük bele a répákat, 20 perc múlva a krumpli kockákat és a karikára vágott kolbászt. Ekkor jöhet a fűszerpaprika, attól függően, mennyi színt engedett magából a kolbász.
Ha minden hozzávaló megpuhult, akkor elkészült a levesünk, és vegyük ki belőle a hagymát és a petrezselyem csomót.
Tetszés szerint besűríthetjük lisztből, zúzott fokhagymából, pirospaprikából és olajból készült rántással, vagy főzhetünk bele pár marék csipetkét.
Aki savanyúan szereti, tegyen hozzá pár evőkanál ecetet a krumplival és kolbásszal együtt a fazékba.
Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel levesünket, de a legfontosabb, hogy az asztalon legyen nagyon-nagyon sok tejföl!
Paraméterek
Szűrő | |
A termék anyag összetétele: | Rozsdamentes acél |
Átmérő alsó belső: | 10.00 cm |
Átmérő alsó külső: | 13.00 cm |
Átmérő felső belső: | 21.00 cm |
Átmérő felső külső: | 23.50 cm |
Átmérő+fül vagy nyél: | 41.00 cm |
Magasság belső: | 8.50 cm |
Magasság külső: | 10.00 cm |
Króm-nikkel nemesacél: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mércézett: | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*