- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hámozók - Szeletelők
- Hagymavágó, hagymaszeletelő, hagymadaraboló
Hagymavágó, hagymaszeletelő, hagymadaraboló
Leírás
Egy Hagymaszeletelő, hagymadaraboló, hagymavágó beszerzése a legjobb választás, mert elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, célszerűsége pedig vitathatatlan. Anyag összetétel acél penge, műanyag ház. A hagymafélék gyors és veszteség nélküli darabolására alkalmas.
Részletes méretleírás:
- átmérő: 8,5 cm
- magasság: 22 cm
- tömeg: 0,200 kg
Csirkepaprikás
4 db csirkecomb (lehet felső vagy alsó, illetve egyben is)
50 dkg csirkemell
2 nagy db vöröshagyma
1 kisebb kötés petrezselyemzöldje
2 teáskanál fűszerpaprika
bors, só ízlés szerint
2-3 evőkanál ólivá olaj, vagy sertés zsír (vagy az egyik, vagy a másik, de soha ne keverjük) MEGJEGYZÉS: - SERTÉSZSÍRRAL AZ IGAZI!
3 dl tejföl
1 popózott evőkanál finomliszt
1 dl víz
Elkészítése:
A csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk.
Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá a borsot és forraljuk fel.
Mikor felforrt rakjuk bele a csirkecombokat és a darabolt mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni).
Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni.
Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan, hogy ne törjük szét a húst és felforraljuk. Ha kell, még utána ízesítünk.
Paraméterek
Gyalu - Szeletelő | |
A termék anyag összetétele: | Rozsdamentes acél és műanyag |
Átmérő: | 8.50 cm |
Egy késes: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |