- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Asztali só, bors, olaj és ecettartó szett
Asztali só, bors, olaj és ecettartó szett
Asztali só, bors, olaj és ecettartó szett
sószóró, borsszóró, ecetadagoló, olajadagoló, fűszertartó
Ár:
3.850 Ft
Cikkszám:
PL378590
Vonalkód:
5904134378590
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
A só, bors, olaj és ecettartó készlet olyan konyhai eszköz, amely segít az ételek ízesítésében, gyakorlatias és stílusos kiegészítője a konyhapultnak, a megterített asztalnak. A sószóró, borsszóró, olaj és ecettartó készlet hosszúkás henger alakú kis üvegedényekből, és ezeknek a megtartására készült fém tartóból tevődik össze. A sószóró, borsszóró üvegtégelyek lyukacsos kupakján keresztül a benne levő sót, borsót hinthetjük az ételekre. Az olaj és ecettartó üvegből, amelynek a kupakja kiöntő nyílással van ellátva, önthetjük salátáinkra vagy ételeinkre a fűszerolajt, ecetet. Ez a só, bors, olaj és ecettartó készlet minden étkezőasztalon, és vendéglátó egységben megállja a helyét.
1. Használata: - Használatba vétel előtt távolítsuk el a címkét, mosogassuk el forró mosogatószeres vízben, öblítsük le és szárítsuk meg. A só, bors, olaj és ecettartó készletet soha ne tegyük forró felületre. Erős ütések hatására eltörik. A használata és tisztítása során ne használjunk éles fémtárgyakat, amelyek károsíthatják a felületet.
2. Tisztítása: - Üveg mivoltának köszönhetően könnyen tisztítható. Mind minden üvegedényt, ezt a készletet is néha tisztítani kell. Meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Mosogatógépben is mosható.
Részletes méretleírás:
Só és borsszóró:
- átmérő: 3 cm
- magasság: 8,50
Ecet és olajtartó:
- átmérő: 4 cm
- magasság: 13,50 cm
Báránycomb töltött gombával
Hozzávalók 6 személyre:
1 báránycomb (kb. 1,5 kg)
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
1 csomó leveszöldség
1 zeller, 1 póréhagyma
1/2 I száraz fehérbor
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál vaj vagy margarin
1 csokor petrezselyemzöld
15 dkg tejszínes krémsajt
3 teáskanál étkezési búzakeményítő
1 dl tejszín
- legalább 6 nagy fejű csiperkegomba (kb. 30 dkg)
- só, fehér bors, ízlés szerint
- a díszítéshez tetszés szerint zöld-fűszerek
Elkészítése:
A báránycombról a faggyút és az inakat éles késsel eltávolítjuk. A fokhagymát összezúzzuk vagy igen apró kockákra vágjuk. 2 evőkanál olívaolajban elkeverjük a fokhagymát, a szárított provence-i fűszereket, a sót meg a borsot, majd a húst körös-körül megkenjük. Kb. 15 percig pácoljuk. A maradék felforrósított olajon a bárányhúst minden oldalról megpirítjuk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) kb. 1/2 órát sütjük. A leveszöldséget, a zellert meg a póréhagymát feldaraboljuk, és a hús mellé helyezzük. További 1/2 órát sütjük. Közben időnként meglocsoljuk a fehérborral. A töltelékhez a gombaszárakat óvatosan kicsavarjuk, és a vöröshagymával együtt apróra felkockázzuk. A felforrósított vajon megpároljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A felaprított petrezselyemzöldet elkeverjük a krémsajttal, majd a hagymás-fűszeres gombavagdalékhoz keverjük. A masszával megtöltjük a gombafejeket. A báránysültet kivesszük a sütőből, és melegen tartjuk. A gombafejeket a még forró sütőbe toljuk, amíg átsülnek, illetve amíg a krémsajtos töltelék megolvad (kb. 10 perc). A leszűrt pecsenyelevet felforraljuk, besűrítjük a kevés tejszínnel elkevert keményítővel, majd hozzáadjuk a maradék tejszínt. A mártást sóval, borssal ízesítjük. A báránycombot a töltött gombafejekkel tálra helyezzük, és zöld-fűszerekkel tetszés szerint díszítjük. A mártást külön kínáljuk hozzá.
1. Használata: - Használatba vétel előtt távolítsuk el a címkét, mosogassuk el forró mosogatószeres vízben, öblítsük le és szárítsuk meg. A só, bors, olaj és ecettartó készletet soha ne tegyük forró felületre. Erős ütések hatására eltörik. A használata és tisztítása során ne használjunk éles fémtárgyakat, amelyek károsíthatják a felületet.
2. Tisztítása: - Üveg mivoltának köszönhetően könnyen tisztítható. Mind minden üvegedényt, ezt a készletet is néha tisztítani kell. Meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Mosogatógépben is mosható.
Részletes méretleírás:
Só és borsszóró:
- átmérő: 3 cm
- magasság: 8,50
Ecet és olajtartó:
- átmérő: 4 cm
- magasság: 13,50 cm
Báránycomb töltött gombával
Hozzávalók 6 személyre:
1 báránycomb (kb. 1,5 kg)
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
1 csomó leveszöldség
1 zeller, 1 póréhagyma
1/2 I száraz fehérbor
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál vaj vagy margarin
1 csokor petrezselyemzöld
15 dkg tejszínes krémsajt
3 teáskanál étkezési búzakeményítő
1 dl tejszín
- legalább 6 nagy fejű csiperkegomba (kb. 30 dkg)
- só, fehér bors, ízlés szerint
- a díszítéshez tetszés szerint zöld-fűszerek
Elkészítése:
A báránycombról a faggyút és az inakat éles késsel eltávolítjuk. A fokhagymát összezúzzuk vagy igen apró kockákra vágjuk. 2 evőkanál olívaolajban elkeverjük a fokhagymát, a szárított provence-i fűszereket, a sót meg a borsot, majd a húst körös-körül megkenjük. Kb. 15 percig pácoljuk. A maradék felforrósított olajon a bárányhúst minden oldalról megpirítjuk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) kb. 1/2 órát sütjük. A leveszöldséget, a zellert meg a póréhagymát feldaraboljuk, és a hús mellé helyezzük. További 1/2 órát sütjük. Közben időnként meglocsoljuk a fehérborral. A töltelékhez a gombaszárakat óvatosan kicsavarjuk, és a vöröshagymával együtt apróra felkockázzuk. A felforrósított vajon megpároljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A felaprított petrezselyemzöldet elkeverjük a krémsajttal, majd a hagymás-fűszeres gombavagdalékhoz keverjük. A masszával megtöltjük a gombafejeket. A báránysültet kivesszük a sütőből, és melegen tartjuk. A gombafejeket a még forró sütőbe toljuk, amíg átsülnek, illetve amíg a krémsajtos töltelék megolvad (kb. 10 perc). A leszűrt pecsenyelevet felforraljuk, besűrítjük a kevés tejszínnel elkevert keményítővel, majd hozzáadjuk a maradék tejszínt. A mártást sóval, borssal ízesítjük. A báránycombot a töltött gombafejekkel tálra helyezzük, és zöld-fűszerekkel tetszés szerint díszítjük. A mártást külön kínáljuk hozzá.
Paraméterek
Üvegtermék | |
A termék anyag összetétele: | Jénai üveg |
Bal és Jobbkezses: | Igen |
Mércézett: | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen, de nem ajánlott! |
A gyerekek hozzáférhetnek: | Szülői felügyelet nélkül nem |
Eltörhet, ha helytelenül használom: | Igen |
Eltörhet, ha leejtem: | Előfordulhat |
Gyerekek elől el kell zárni: | Nem árt, ha el van zárva |
Szabadon tárolható: | Igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*