- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Fanyelű hullámos krumplitörő
Fanyelű hullámos krumplitörő
Fanyelű hullámos krumplitörő
hagyományos krumplitörő
Ár:
1.250 Ft
Cikkszám:
HU110597-KC
Vonalkód:
5999559110597
Gyártó:
Súly:
10 dkg
Szélesség:
8 cm
Hosszúság:
25 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Átlagos értékelés:
Leírás
Vásároljon a Fanyelű hullámos krumplitörő kínálatunkból saját részére, vagy ajándékba barátainak! A főzött burgonya és zöldségek törésére, préselésére, kifejlesztett egyszerűen nagyszerű kézi mechanikus szerszám. Anyaga fa markolat és rozsdamentes 4 mm-es gömbacél.
Részletes méretleírás:
- hosszúság markolattal: 25 cm
- munkafelület: 8×7 cm
- tömeg: 0,10 kg
Így készül a székely szilvás gombóc
Hozzávalók:
6 db. nagyobb pityóka (krumpli)
6-7 nagykanál disznózsír (sertés)
6 nagykanál gríz
három tojás
10 dkg prézli (zsemlemorzsa)
20 szem besztercei szilva (Perpence)
2-3 evőkanál cukor
1 dl evőolaj
só, ízlés szerint
fahéj, ízlés szerint
Elkészítése:
A pityókát (krumplit) megfőzzük sós vízben. Még melegen meghámozzuk és átnyomjuk a pityókanyomón, hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a 3 tojást, majd a grízzel, zsírral, liszttel, 1 kiskanál sóval, 2 nagykanál cukorral összegyúrjuk. A tésztát belisztezett lapítón (gyúródeszkán) laskanyújtóval (sodrófával) kinyújtjuk. Késsel a széleit levágjuk úgy, hogy négyzetet kapjunk, amit egyenletesen felkockázunk (kb. 20 db).
A kockák közepére a kimagozott szilvát rárakjuk (előzőleg fahéjas cukorba forgatjuk) és gombócokká formáljuk.
Közben a sós vizet odarakjuk főni. A gombócokat a fövő vízbe dobigájuk (dobáljuk, tesszük). Ha feljöttek a víz tetejére kiszedjük és az olajban pirított prézlibe forgatjuk. A levágott tésztaszélekből kisujj vastag nudlikat sodorunk és azt is megfőzzük, prézlibe forgatjuk. Fahéjas cukorral tálaljuk.
Részletes méretleírás:
- hosszúság markolattal: 25 cm
- munkafelület: 8×7 cm
- tömeg: 0,10 kg
Így készül a székely szilvás gombóc
Hozzávalók:
6 db. nagyobb pityóka (krumpli)
6-7 nagykanál disznózsír (sertés)
6 nagykanál gríz
három tojás
10 dkg prézli (zsemlemorzsa)
20 szem besztercei szilva (Perpence)
2-3 evőkanál cukor
1 dl evőolaj
só, ízlés szerint
fahéj, ízlés szerint
Elkészítése:
A pityókát (krumplit) megfőzzük sós vízben. Még melegen meghámozzuk és átnyomjuk a pityókanyomón, hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a 3 tojást, majd a grízzel, zsírral, liszttel, 1 kiskanál sóval, 2 nagykanál cukorral összegyúrjuk. A tésztát belisztezett lapítón (gyúródeszkán) laskanyújtóval (sodrófával) kinyújtjuk. Késsel a széleit levágjuk úgy, hogy négyzetet kapjunk, amit egyenletesen felkockázunk (kb. 20 db).
A kockák közepére a kimagozott szilvát rárakjuk (előzőleg fahéjas cukorba forgatjuk) és gombócokká formáljuk.
Közben a sós vizet odarakjuk főni. A gombócokat a fövő vízbe dobigájuk (dobáljuk, tesszük). Ha feljöttek a víz tetejére kiszedjük és az olajban pirított prézlibe forgatjuk. A levágott tésztaszélekből kisujj vastag nudlikat sodorunk és azt is megfőzzük, prézlibe forgatjuk. Fahéjas cukorral tálaljuk.
Paraméterek
Törő - Préselő | |
A termék anyag összetétele: | Rozsdamentes gömbacél |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*