- Főoldal
- Termékcsoportok
- Árengedményes termékek
- Krumplinyomó, burgonyanyomó, tepertő készítő festett
Krumplinyomó, burgonyanyomó, tepertő készítő festett
Krumplinyomó, burgonyanyomó, tepertő készítő festett
krumplitörő, burgonyatörő, burgonyaprés, krumpliprés, töpörtyűnyomó, töpörtyűpréselő
Ár:
12.990 Ft
Cikkszám:
HU100216
Vonalkód:
5998223100216
Gyártó:
Súly:
85.50 dkg
Ürtartalom:
5 dl
Magasság:
7.70 cm
Elérhetőség:
Nem rendelhető
Szállítási idő:
Beszállító vagy gyártó függő
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Leírás
Egy Krumplinyomó, burgonyanyomó, tepertő készítő festett beszerzése a legjobb választás. Anyaga vas. A vasváz és préselő kosár festett. Használatával könnyedén és gyorsan törhetünk főtt krumplit, pépesíthetünk főtt zöldséget és préselhetünk töpörtyűt. Főzött burgonya (krumpli, pityóka) és zöldségek törésére (préselésére), töpörtő készítésére kifejlesztett kézi mechanikus szerszám. Masszív és időtálló. Mosogatógépbe mosható.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 9 cm; - külső: 10 cm
- magasság: 7,7 cm (kosár)
- hosszúság: 31 cm (préskar hosszúság)
- tömeg: 0,875 kg
A krokett
A krokett a köretek királya - helyesebben királynője, hiszen nőnemű: - la croquette. Elkészíteni és enni egyaránt boldogság.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 szép tojás
só ízlés szerint
szerecsendió
liszt
Panírozáshoz:
zsemlemorzsa
tojás
tejszín
Fontos tudni, hogy ez nem egy kis adaghoz való mennyiség.
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük héjában, megvárjuk, míg langyosra hűl. Igen, ez nem tévedés! Ezt a krokettet így készítik. A héját lehámozzuk és összenyomkodjuk a krumplit krumplinyomóval.
Sózzuk meg, és reszeljük bele a szerecsendiót. A só és a szerecsendió mennyiségét határozzuk meg kóstolgatással. A szerecsendió nagyon fontos ebben a receptben: ne használjunk igénytelen elő-reszelt port. A porított áruk minősége mindig gyatrább, mint a darabos termékeké. És ha adunk magunkra, akkor ehhez a művelethez mindig a mini-reszelőt használunk.
Ez után jön a kritikus rész: apránként adagolva belegyúrjuk ebbe a befűszerezett masszába a lisztet. Itt tipikusan két hibát követhetünk el: vagy attól félünk, hogy a tészta túl ragacsos még, ezért túl sok lisztet teszünk bele, vagy azon aggódunk, hogy túlságosan liszt ízű lesz a krokett, ezért nem teszünk bele elegendő lisztet. A legjobb megoldás ilyenkor általában a bölcs kompromisszum: gyúrjuk lágyra, majd egy órácskát pihentessük a hűtőszekrényben - ettől a lisztszemek megdagadnak, épp jó lesz a tészta állaga.
A következő technológiai lépés a krokett készítés. Krokett szaggatót használjunk.
Panírozás:
Ha egy picit hagyjuk állni a tésztát, akkor jobban rátapad a morzsa. Ha biztosra akarunk menni, akkor, felütünk egy tojást, elkeverjük tejszínnel, és ezzel beecseteljük a kész krokett darabokat a prézlibe hempergetés előtt.
Sütés:
Nem kell túl forró olajban sütnünk, hiszen most a liszt miatt sokkal kisebb a kibuggyanás veszélye. Sőt szintén a liszt miatt - még jót is tesz neki, ha a kevésbé forró az olaj a belseje is alaposabban átsül.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 9 cm; - külső: 10 cm
- magasság: 7,7 cm (kosár)
- hosszúság: 31 cm (préskar hosszúság)
- tömeg: 0,875 kg
A krokett
A krokett a köretek királya - helyesebben királynője, hiszen nőnemű: - la croquette. Elkészíteni és enni egyaránt boldogság.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 szép tojás
só ízlés szerint
szerecsendió
liszt
Panírozáshoz:
zsemlemorzsa
tojás
tejszín
Fontos tudni, hogy ez nem egy kis adaghoz való mennyiség.
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük héjában, megvárjuk, míg langyosra hűl. Igen, ez nem tévedés! Ezt a krokettet így készítik. A héját lehámozzuk és összenyomkodjuk a krumplit krumplinyomóval.
Sózzuk meg, és reszeljük bele a szerecsendiót. A só és a szerecsendió mennyiségét határozzuk meg kóstolgatással. A szerecsendió nagyon fontos ebben a receptben: ne használjunk igénytelen elő-reszelt port. A porított áruk minősége mindig gyatrább, mint a darabos termékeké. És ha adunk magunkra, akkor ehhez a művelethez mindig a mini-reszelőt használunk.
Ez után jön a kritikus rész: apránként adagolva belegyúrjuk ebbe a befűszerezett masszába a lisztet. Itt tipikusan két hibát követhetünk el: vagy attól félünk, hogy a tészta túl ragacsos még, ezért túl sok lisztet teszünk bele, vagy azon aggódunk, hogy túlságosan liszt ízű lesz a krokett, ezért nem teszünk bele elegendő lisztet. A legjobb megoldás ilyenkor általában a bölcs kompromisszum: gyúrjuk lágyra, majd egy órácskát pihentessük a hűtőszekrényben - ettől a lisztszemek megdagadnak, épp jó lesz a tészta állaga.
A következő technológiai lépés a krokett készítés. Krokett szaggatót használjunk.
Panírozás:
Ha egy picit hagyjuk állni a tésztát, akkor jobban rátapad a morzsa. Ha biztosra akarunk menni, akkor, felütünk egy tojást, elkeverjük tejszínnel, és ezzel beecseteljük a kész krokett darabokat a prézlibe hempergetés előtt.
Sütés:
Nem kell túl forró olajban sütnünk, hiszen most a liszt miatt sokkal kisebb a kibuggyanás veszélye. Sőt szintén a liszt miatt - még jót is tesz neki, ha a kevésbé forró az olaj a belseje is alaposabban átsül.
Paraméterek
Törő - Préselő | |
A termék anyag összetétele: | Vaslemez |
Átmérő belső: | 9.00 cm |
Átmérő külső: | 10.00 cm |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 31.00 cm |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*