Nyeles krumplitörő

Ágasra hasonlító eszköz, az egyik végén markolattal a másikon 7.20 cm átmérőjű lyuggatott fémlappal.
Ágasra hasonlító eszköz, az egyik végén markolattal a másikon 7.20 cm átmérőjű lyuggatott fémlappal.
Nyeles krumplitörő
Nyeles krumplitörő
Nyeles krumplitörő
Nyeles krumplitörő
krumplinyomó, burgonyatörő, pityókatörő, burgonyaprés, burgonyanyomó
Ár:
1.550 Ft
Cikkszám:
PL478733-SKIN
Gyártói cikkszám:
47873
Vonalkód:
5907784478733
Súly:
0.10 kg
Hosszúság:
32 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:

A nyeles krumplitörő egy egyszerű kézi mechanikus, fémből és fából készült szerkezet melynek segítségével könnyen és gyorsan pépesíthetjük a főtt krumplit. A burgonyatörő, más néven krumplitörő bármely puhára főtt zöldség és gyümölcs pépesítésére is alkalmas. Az anyaga rozsdamentes acél és fa.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben nem mosható.

Részletes méretleírás:
- hosszúság markolattal: 32 cm
- markolat átmérő: 1,85 cm
- markolat és törőfej közötti távolság: 15,50
- munkafelület átmérője: 9 cm
- lyukak átmérője: 0,72 cm
- tömeg: 0,100 kg

Szilvás gombóc

Hozzávalók:
 10 dkg prézli (zsemlemorzsa)
 20 szem besztercei szilva (Perpence)
   6 db. nagyobb pityóka (krumpli)
   6-7 nagykanál disznózsír (sertés)
   6 nagykanál gríz
   2 -3 evőkanál cukor
   1 dl evőolaj
 - három db. tojás
 - só, ízlés szerint
 - fahéj, ízlés szerint

Elkészítése:
A pityókát (krumplit) megfőzzük sós vízben. Még melegen meghámozzuk és átnyomjuk a pityókanyomón, hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a 3 tojást, majd a grízzel, zsírral, liszttel, 1 kiskanál sóval, 2 nagykanál cukorral összegyúrjuk. A tésztát belisztezett lapítón (gyúródeszkán) laskanyújtóval (sodrófával) kinyújtjuk. Késsel a széleit levágjuk úgy, hogy négyzetet kapjunk, amit egyenletesen felkockázunk (kb. 20 db).
A kockák közepére a kimagozott szilvát rárakjuk (előzőleg fahéjas cukorba forgatjuk) és gombócokká formáljuk.
Közben a sós vizet odarakjuk főni. A gombócokat a fövő vízbe dobigájuk (dobáljuk, tesszük). Ha feljöttek a víz tetejére kiszedjük és az olajban pirított prézlibe forgatjuk. A levágott tésztaszélekből kisujj vastag nudlikat sodorunk és azt is megfőzzük, prézlibe forgatjuk. Fahéjas cukorral tálaljuk.

Törő - Préselő
Átmérő:9.00 cm
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel:32.00 cm
Rozsdamentes:Igen
Mosogatógéppel mosható:Nem

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek