- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hámozók - Szeletelők
- Szíves kétpengés (Duo) zöldséghámozó, zsülien vágó 7 cm
Szíves kétpengés (Duo) zöldséghámozó, zsülien vágó 7 cm
Leírás
A szíves kétpengés (Duo) zöldséghámozó, zsülien vágó 7 cm anyaga, szilikon hatású kemény bakelit alapú műanyag markolat és munkapad. A billenő fejes vágó szerkezetek kiváló minőségű rozsdamentes solingeni acél pengék. A szíves kétpengés (Duo) zöldséghámozó, zsülien vágó gyalupadja egyben a tárója is. Jobb és balkezes, oda-vissza hámoz és szeletel, juliennet vág, citrom, gyömbér és fokhagyma reszelő is egyben. Díszítésre is alkalmas, és mindez egy termékben.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben nem mosható.
Figyelem!
Nagyon éles, ha nem rendeltetésszerűen használjuk, a kezet elvághatja. A gyerekek elől elzárandó.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 17 cm (markolat vége és vágópengéket rögzítő oszlop vége közötti távolság)
- szélesség: 7,20 cm (oszlopok közötti külső távolság)
- szélesség (vágópengék): 6,50 cm, ebből 5 cm a vágófelület.
- vágópengék száma: 2 db. Egy hámozó penge és egy zsülien vágó penge.
- tömeg: 0,040 kg
Munkapad:
- hossza: 20,20 cm
- szélessége: 9,70 cm
- magasság: 2,50 cm
- tömeg: 0,050 kg
Borscsrecept
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sertés- és borjúhús
20 dkg savanyú káposzta
3 db cékla
2 db sárgarépa
1 db zeller
1 fél karalábé
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál paradicsompüré
2 db babérlevél
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 db krumpli
1 db petrezselyemgyökér
1 evőkanál cukor
1 evőkanál ecet
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál ételízesítő
- tejföl, ízlés szerint, vagy el is hanyagolható
- kapor vagy petrezselyem ízlésvilágtól függően
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
A húst kockázzuk fel, rakjuk egy lábasba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel, ételízesítővel, és főzzük majdnem teljesen puhára a húst. A sárgarépát és a céklát hámozzuk meg, majd vágjuk vékony csíkokra. (Ilyenkor jót tesz a zsülien szeletelő.) A zellert, a petrezselyemgyökeret és a karalábét kockázzuk vagy karikázzuk fel. A kétféle hagymát dinszteljük meg kevés olajon, és adjuk hozzá a zöldségeket. Kevergessük egy-két percig, majd mehet hozzá a paradicsompüré és a pirospaprika. Rakjunk hozzá annyi húslét, amennyi jól ellepi a zöldségeket. Tegyük hozzá az ecetet és a cukrot, majd pároljuk körülbelül 20 percig a zöldségeket.
A zöldségalapot keverjük a húshoz. Adjuk hozzá a felkockázott krumplit, a savanyú káposztát, és fedő alatt főzzük tovább addig, amíg minden puha nem lesz. Ez még körülbelül 20 perc. Végül szórjuk meg apróra vágott kaporral vagy petrezselyemmel, és tejföllel kínáljuk.
Paraméterek
Hámozó - Szeletelő | |
A termék anyag összetétele: | Acélpenge és bakelit |
Bal és Jobbkezses: | Igen |
Két késes: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Mosógépben mosható: | Nem |
Szín: | Sárga - Zöld |
A gyerekek hozzáférhetnek: | Szigorúan TILOS |
Eltörhet, ha helytelenül használom: | Előfordulhat |
Eltörhet, ha leejtem: | Előfordulhat |
Elvághatja a kezet: | Helytelen használatkor |
Fémlemezt vagy drótot vághatok vele: | Nem |
Gyerekek elől el kell zárni: | Igen |
Kell élezni: | Nem |
Kell-e ujjvédőt használni: | Ajánlatos |
Kell-e zöldség-gyümölcsfogó, ujj-kézvédőt használni: | Gyaluláskor ajánlatos |
Nyílt láng érheti: | Nem |
Nyílt lángra tehető: | Nem |
Szabadon tárolható: | Nem |
Színét megváltoztathatja: | Nagyon erős hőhatásra igen |
Újvédő és kézvédő használata kötelező: | A használata védelmet nyújthat |