- Főoldal
- Termékcsoportok
- Termékeink ÁBC sorrendben
- Rozsdamentes tölcsér 12 cm-es
Rozsdamentes tölcsér 12 cm-es
Rozsdamentes tölcsér 12 cm-es
fém tölcsér, vizes tölcsér, boros tölcsér, olajos tölcsér
Ár:
3.250 Ft
Cikkszám:
HU498406
Gyártói cikkszám:
VR1232
Vonalkód:
5999045498406
Gyártó:
Súly:
13.50 dkg
Magasság:
12 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
Egy Rozsdamentes tölcsér 12 cm-es beszerzése a legjobb választás. Ez egy egyszerű eszköz, melynek segítségével veszteségmentesen tölthetünk cseppfolyós vagy aprószemcsés-szilárd halmazállapotú anyagokat egy edényből a másikba melynek szűk a száda (bemeneti nyílás). Anyaga króm-nikkel nemesacél.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 12 cm; - külső: 12,70 cm; - füllel: - 15 cm
- áteresztő cső átmérő: - belső: 1,40; - külső: 1,60
- magasság: - tölcsér: 5,50 cm; - áteresztő csővel: 12 cm
- áteresztő cső hossza: - 6 cm
- tömege: 0,135 kg
A BOR
A borszőlőből, egyéb gyümölcsből, vagy mézből készülő, alkoholtartalmú ital. Mezopotámiából indult el világhódító útjára Európába, Afrikába, majd a 16. században a spanyolok által Amerikába, majd végül Ausztráliába és Új-Zélandra. A szőlőszemekből kipréselt must alkoholos erjedésével készül. Az éves csapadékmennyiség határozza meg a szőlőtermés (és így a bor) mennyiségét, a napsütéses órák száma pedig a cukorfokot. A szőlőt általában szeptember végén szüretelik, az aszú szőlőt később.
A minőségi borok meghatározott termőterületről, úgynevezett „borvidékről” származó szőlőből készülnek. A borvidékek területét jogszabály (Magyarországon a bortörvény) határozza meg. A terület földrajzi neve a földrajzi árujelzők, ezen belül a földrajzi jelzés és az eredet-megjelölés különleges jogi oltalmában részesülhet.
Borkészítés:
A szőlő termesztését és bor előállításának legfontosabb szabályait a világ legtöbb országában törvényileg szabályozzák. (Magyarországon a 2004. évi XVIII. törvény és a kapcsolódó rendeletek.)
A leszüretelt szőlőfürtöket összezúzzák, hogy a préselés minél könnyebb legyen. Ez korábban taposással történt. Újabban szőlődarálót vagy bogyózó gépet használnak, főként a vörösbor előállításánál. A szőlő levét, a mustot, préseléssel választják el a szőlő szilárd részeitől. A mustot hordókba töltik, ahol élesztőgombák hatására alkoholos erjedésnek indul. Az erjedés befejeztével a bort átfejtik tiszta hordókba, hogy a hordó alján leülepedett seprőtől elválasszák.
Vörösbor esetén az erjesztés „héjon” történik, kádakban vagy speciális vörösborerjesztő acéltartályokban (körfejtéses, Ganimede, …). Ez alatt a keletkező alkohol hatására a kék-szőlő héjából a színezőanyagok kioldódnak. A préselés az erjedés végén történik meg. Ha a kék-szőlőt nem a héján erjesztik, hanem rögtön préselik vagy rövidebb ideig a héján áztatják, akkor világosabb színű rozé bort kapunk.
A kék-szőlő rövidebb idejű (24-48 óra) héjon áztatásával készítik a siller bort.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 12 cm; - külső: 12,70 cm; - füllel: - 15 cm
- áteresztő cső átmérő: - belső: 1,40; - külső: 1,60
- magasság: - tölcsér: 5,50 cm; - áteresztő csővel: 12 cm
- áteresztő cső hossza: - 6 cm
- tömege: 0,135 kg
A BOR
A borszőlőből, egyéb gyümölcsből, vagy mézből készülő, alkoholtartalmú ital. Mezopotámiából indult el világhódító útjára Európába, Afrikába, majd a 16. században a spanyolok által Amerikába, majd végül Ausztráliába és Új-Zélandra. A szőlőszemekből kipréselt must alkoholos erjedésével készül. Az éves csapadékmennyiség határozza meg a szőlőtermés (és így a bor) mennyiségét, a napsütéses órák száma pedig a cukorfokot. A szőlőt általában szeptember végén szüretelik, az aszú szőlőt később.
A minőségi borok meghatározott termőterületről, úgynevezett „borvidékről” származó szőlőből készülnek. A borvidékek területét jogszabály (Magyarországon a bortörvény) határozza meg. A terület földrajzi neve a földrajzi árujelzők, ezen belül a földrajzi jelzés és az eredet-megjelölés különleges jogi oltalmában részesülhet.
Borkészítés:
A szőlő termesztését és bor előállításának legfontosabb szabályait a világ legtöbb országában törvényileg szabályozzák. (Magyarországon a 2004. évi XVIII. törvény és a kapcsolódó rendeletek.)
A leszüretelt szőlőfürtöket összezúzzák, hogy a préselés minél könnyebb legyen. Ez korábban taposással történt. Újabban szőlődarálót vagy bogyózó gépet használnak, főként a vörösbor előállításánál. A szőlő levét, a mustot, préseléssel választják el a szőlő szilárd részeitől. A mustot hordókba töltik, ahol élesztőgombák hatására alkoholos erjedésnek indul. Az erjedés befejeztével a bort átfejtik tiszta hordókba, hogy a hordó alján leülepedett seprőtől elválasszák.
Vörösbor esetén az erjesztés „héjon” történik, kádakban vagy speciális vörösborerjesztő acéltartályokban (körfejtéses, Ganimede, …). Ez alatt a keletkező alkohol hatására a kék-szőlő héjából a színezőanyagok kioldódnak. A préselés az erjedés végén történik meg. Ha a kék-szőlőt nem a héján erjesztik, hanem rögtön préselik vagy rövidebb ideig a héján áztatják, akkor világosabb színű rozé bort kapunk.
A kék-szőlő rövidebb idejű (24-48 óra) héjon áztatásával készítik a siller bort.
Paraméterek
Konyhai segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Rozsdamentes acél |
Átmérő felső belső: | 12.00 cm |
Átmérő felső külső: | 12.70 cm |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*