- Főoldal
- Termékcsoportok
- Bográcsok
- Abáló kosár 40 cm
Abáló kosár 40 cm
Leírás
1. Tisztítása: - Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!
2. Figyelem! - A forró abáló kosár fogantyúja csak hőálló sütőkesztyűvel, vagy ruhával fogható meg, mert másként súlyos égési sérülést okoz. Kimondottan csak hőálló felületre helyezhető. A forró abáló kosár hideg vízsugár alá nem helyezhető, hirtelen lehűteni nem szabad, mert a zománc tulajdonságából fakadóan megreped. Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 32 cm; - külső: 33 cm
- átmérő felső belső: 40 cm; - külső: 41,50 cm; - füleknél: 47,50 cm
- magasság kosár belső: 9,85 cm; - külső: 10 cm; - felemelt fogantyúval: 35 cm
- tömeg: 1,385 kg
- űrtartalom: 10 liter
Erdélyi véres hurka
A véres hurkában az a jó, hogy annyiszor készíthetjük, ahányszor egy-egy szomszédunk disznót vág. Érdekes módon kevesen szeretik, és még kevesebben készítik, inkább elengedik a disznó vérét. Mi mást ajánlunk, mert nem csak a véres hurka finom, de reggelire a hagymás sült vér sem utolsó dolog.
Hozzávalók:
1-1,5 kg alvadt vér, a savótól különválasztva, felkockázva
2 dl rizs, vízben átmosva (kétszer, háromszor cseréljünk vizet), majd megfőzve
4 fej hagyma aprítva, fél evőkanál disznózsíron megdinsztelve
fél kg tokaszalonna és 1 kg sertéshús megfőzve, felkockázva
1 evőkanál só vagy ízlés szerint
2 teáskanál őrölt fekete bors
2 evőkanál morzsolt majoránna
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál morzsolt csombor
Elkészítése:
A vért, majd a főtt tokaszalonnát és húst húsdarálón ledaráljuk. Összekeverjük a hagymával, a rizzsel és fűszerezzük. A masszát hurkatöltőbe töltjük és bélbe engedjük. A hurkát egy vászon zsákba, forrásban levő vízben körülbelül 15 percig abáljuk, majd kiszedjük és hagyjuk lehűlni.
Fogyasztható hidegen, lila hagymával és friss kenyérrel. Sütve, puliszkával vagy főtt burgonyával. Savanyúságnak csemege uborka, savanyú káposzta (fejes), dinsztelt savanyú káposzta vagy torma ajánlott.
Paraméterek
Konyhai segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Zománcozott acéllemez |
Átmérő alsó belső: | 32.00 cm |
Átmérő alsó külső: | 33.00 cm |
Átmérő felső belső: | 40.00 cm |
Átmérő felső külső: | 41.50 cm |
Átmérő+fül vagy nyél: | 47.50 cm |
Magasság belső: | 9.85 cm |
Magasság külső: | 10.00 cm |
Bal és Jobbkezses: | Igen |
Zománcozott: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Igen |
Szín: | Fekete |
A gyerekek hozzáférhetnek: | Nem |
Edényfogó kesztyű használata kötelező: | Ha forró, akkor igen |
Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Előfordulhat |
Fém eszközökkel belenyúlhatok: | Igen |
Fém vágóeszközzel vághatok benne: | Igen |
Forrón csak hőálló felületre helyezhető: | Igen |
Gyerekek elől el kell zárni: | Nem árt, ha el van zárva |
Leforrázhatom magam, vagy másokat, ha helytelenül használom: | Igen |
Lemehet a zománc róla: | Ha leejtem |
Megégetheti a csupasz kezem: | Ha forró, akkor igen |
Megpenészedhet: | Ha nem mosogatom el |
Nyílt láng érheti: | Igen |
Nyílt lángra tehető: | Igen, de nem ajánlatos |
Szabadon tárolható: | Igen |
Üresen felhevíthető: | Szigoruan TILOS |