- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hurkatöltő - Kolbásztöltő
- Hurkatöltő és kolbásztöltő készülék CKM
Hurkatöltő és kolbásztöltő készülék CKM
Hurkatöltő és kolbásztöltő készülék CKM
fogasléces kolbász és hurkatöltő, fekvő hurkatöltő, véreshurka-töltő, májas hurkatöltő
Ár:
34.990 Ft
Cikkszám:
HU111310
Vonalkód:
5999559111310
Gyártó:
Súly:
4.35 kg
Ürtartalom:
3.60 l
Hosszúság:
44 cm
Magasság:
27.50 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
Vásároljon a Hurkatöltő és kolbásztöltő készülék CKM kínálatunkból! Elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, a célszerűsége pedig vitathatatlan. Kiváló minőségű és megbízható. Anyaga 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél. A talpazata és a hajtókar fogantyúja fa, műanyag töltőfejek, vasöntvény hajtókar, fém rögzítő elemek. Magyar kisiparos által készített termék.
Részletes méretleírás:
Henger méretek:
- átmérő belső: 12 cm; - külső: 13 cm
- falvastagság: 0,05 cm
- hosszúság: 29,5 cm
- magasság: - henger + talpazat + rögzítés: 27,5 cm
- tömeg: 4,350 kg
- űrtartalom: 4 liter
Talpazat méretei:
- hosszúság: 44 cm
- szélesség: 15 cm
- magasság: 2 cm
Töltő fej méretei:
- hosszúság: 13,5 cm
- átmérők: 20 és 25 mm
- darabszám: 2 db
Fogasléc hossza: 36 cm
Erdélyi véres hurka
A véres hurkában az a jó, hogy annyiszor készíthetjük, ahányszor egy-egy szomszédunk disznót vág. Érdekes módon kevesen szeretik, és még kevesebben készítik, inkább elengedik a disznó vérét.
Hozzávalók:
1-1,5 kg alvadt vér, a savótól különválasztva, felkockázva
2 dl rizs, több vízben átmosva, majd megfőzve
4 fej hagyma aprítva, fél evőkanál mangalica zsíron megdinsztelve
fél kg tokaszalonna és 1 kg sertéshús megfőzve, felkockázva
A vért, majd a főtt tokaszalonnát és húst húsdarálón ledaráljuk. Összekeverjük a hagymával, a rizzsel és fűszerezzük:
1 evőkanál só
2 teáskanál őrölt fekete bors
2 evőkanál morzsolt majoránna
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál morzsolt csombor
A masszát hurkatöltőbe töltjük és bélbe engedjük. A hurkát egy vászonzsákba, forrásban levő vízben kb. 15 percig abáljuk, majd kiszedjük és hűtjük.
Fogyasztható hidegen, lila hagymával és friss kenyérrel, de sülve is finom.
Erdélyi füstölt kolbász
Hozzávalók:
2,5 kg sertéshús,
70 dkg marhahús,
2 nagy fej fokhagyma
5 gramm őrölt fekete bors
1 evőkanál csípős fűszerpaprika,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,
5 dkg só
5 gramm szárított csombor (Borsika fű)
Elkészítése:
A húsokat mosás és lecsöpögtetés után nagyobb darabokra szeleteljük és együttesen ledaráljuk. a tisztított fokhagymát összezúzzuk, majd az ízesítőkkel, kevés vízzel együtt a húshoz adva alaposan összedolgozzuk úgy, hogy könnyen bélbe tölthető legyen. Lecsöpögtetés után füstöltjük.
Frissen sütve burgonyapürével tálaljuk. Vörös bor illik hozzá.
Részletes méretleírás:
Henger méretek:
- átmérő belső: 12 cm; - külső: 13 cm
- falvastagság: 0,05 cm
- hosszúság: 29,5 cm
- magasság: - henger + talpazat + rögzítés: 27,5 cm
- tömeg: 4,350 kg
- űrtartalom: 4 liter
Talpazat méretei:
- hosszúság: 44 cm
- szélesség: 15 cm
- magasság: 2 cm
Töltő fej méretei:
- hosszúság: 13,5 cm
- átmérők: 20 és 25 mm
- darabszám: 2 db
Fogasléc hossza: 36 cm
Erdélyi véres hurka
A véres hurkában az a jó, hogy annyiszor készíthetjük, ahányszor egy-egy szomszédunk disznót vág. Érdekes módon kevesen szeretik, és még kevesebben készítik, inkább elengedik a disznó vérét.
Hozzávalók:
1-1,5 kg alvadt vér, a savótól különválasztva, felkockázva
2 dl rizs, több vízben átmosva, majd megfőzve
4 fej hagyma aprítva, fél evőkanál mangalica zsíron megdinsztelve
fél kg tokaszalonna és 1 kg sertéshús megfőzve, felkockázva
A vért, majd a főtt tokaszalonnát és húst húsdarálón ledaráljuk. Összekeverjük a hagymával, a rizzsel és fűszerezzük:
1 evőkanál só
2 teáskanál őrölt fekete bors
2 evőkanál morzsolt majoránna
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál morzsolt csombor
A masszát hurkatöltőbe töltjük és bélbe engedjük. A hurkát egy vászonzsákba, forrásban levő vízben kb. 15 percig abáljuk, majd kiszedjük és hűtjük.
Fogyasztható hidegen, lila hagymával és friss kenyérrel, de sülve is finom.
Erdélyi füstölt kolbász
Hozzávalók:
2,5 kg sertéshús,
70 dkg marhahús,
2 nagy fej fokhagyma
5 gramm őrölt fekete bors
1 evőkanál csípős fűszerpaprika,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,
5 dkg só
5 gramm szárított csombor (Borsika fű)
Elkészítése:
A húsokat mosás és lecsöpögtetés után nagyobb darabokra szeleteljük és együttesen ledaráljuk. a tisztított fokhagymát összezúzzuk, majd az ízesítőkkel, kevés vízzel együtt a húshoz adva alaposan összedolgozzuk úgy, hogy könnyen bélbe tölthető legyen. Lecsöpögtetés után füstöltjük.
Frissen sütve burgonyapürével tálaljuk. Vörös bor illik hozzá.
Paraméterek
Konyhai segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Rozsdamentes acél |
Króm-nikkel nemesacél: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Értékelések (1)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*