- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hurkatöltő - Kolbásztöltő
- Hurkatöltő és kolbásztöltő készülék CKM
Hurkatöltő és kolbásztöltő készülék CKM
Hurkatöltő és kolbásztöltő készülék CKM
fogasléces kolbász és hurkatöltő, fekvő hurkatöltő, véreshurka-töltő, májas hurkatöltő
Ár:
34.990 Ft
Cikkszám:
HU111310
Vonalkód:
5999559111310
Gyártó:
Súly:
4.35 kg
Ürtartalom:
3.60 l
Hosszúság:
44 cm
Magasság:
27.50 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
A kézi meghajtású hurkatöltő és kolbásztöltő készülék CKM, magyar kisiparos által készített kiváló termék. Tökéletes választás a disznóvágások, az otthoni kolbász és hurkatöltések lebonyolítására. A rozsdamentes tartály kivehető, így könnyű vele a töltés és egyszerűen tisztítható. Egyszerre 3-4 kilogrammnyi kolbászhúst lehet a hurkatöltő és kolbásztöltő készülék töltőcsövébe tenni. A töltőhöz tartozó bajonettes, műanyag töltőcsövek jól használhatóak a kolbászbélhez és a hurkabélhez. A töltő nyomókorongján nincs záró gyűrű, azonban a pontos kialakításnak köszönhetően tökéletesen zár. A 4 kg -os egyre keresettebb termék. Kis-konyhai célokra és a gyorséttermekben is használható, ahol azt a tényt is szemelőt tartjuk, hogy más darált húskészítmények formázására is használható. A kolbász és hurkatöltő segít abban, hogy saját ízlésünk szerint készítsük el hurkáinkat, kolbászainkat, így biztosak lehetünk azok minőségében, ezért célszerű, ha van ilyen készülék a konyhánkban.
A vízszintes fekvésű kézi meghajtású hurkatöltő és kolbásztöltő készülék anyaga rozsdamentes acél. A talpazata és a hajtókar fogantyúja fa, műanyag a töltőfejek anyaga, vasöntvény a hajtókar és vasból vannak a rögzítő elemek.
1. Használata:
- A használati utasítás a termék dobozában.
2. Tisztítása:
- Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!
Részletes méretleírás:
Henger méretek:
- átmérő belső: 12 cm; - külső: 13 cm
- falvastagság: 0,05 cm
- hosszúság: 29,5 cm
- magasság: - henger + talpazat + rögzítés: 27,5 cm
- tömeg: 4,350 kg
- űrtartalom: 4 liter
Talpazat méretei:
- hosszúság: 44 cm
- szélesség: 15 cm
- magasság: 2 cm
Töltő fej méretei:
- hosszúság: 13,5 cm
- átmérők: 20 és 25 mm
- darabszám: 2 db
Fogasléc hossza: 36 cm
Erdélyi véres hurka
A véres hurkában az a jó, hogy annyiszor készíthetjük, ahányszor egy-egy szomszédunk disznót vág. Érdekes módon kevesen szeretik, és még kevesebben készítik, inkább elengedik a disznó vérét.
Hozzávalók:
1-1,5 kg alvadt vér, a savótól különválasztva, felkockázva
2 dl rizs, több vízben átmosva, majd megfőzve
4 fej hagyma aprítva, fél evőkanál mangalica zsíron megdinsztelve
fél kg tokaszalonna és 1 kg sertéshús megfőzve, felkockázva
A vért, majd a főtt tokaszalonnát és húst húsdarálón ledaráljuk. Összekeverjük a hagymával, a rizzsel és fűszerezzük:
1 evőkanál só
2 teáskanál őrölt fekete bors
2 evőkanál morzsolt majoránna
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál morzsolt csombor
A keveréket hurkatöltőbe töltjük és bélbe engedjük. A hurkát egy vászonzsákba, forrásban levő vízben kb. 15 percig abáljuk, majd kiszedjük és hűtjük.
Fogyasztható hidegen, lila hagymával és friss kenyérrel, de sülve is finom.
Erdélyi füstölt kolbász
Hozzávalók:
2,5 kg sertéshús,
70 dkg marhahús,
2 nagy fej fokhagyma
5 gramm őrölt fekete bors
1 evőkanál csípős fűszerpaprika,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,
5 dkg só
5 gramm szárított csombor (Borsika fű)
Elkészítése:
A húsokat mosás és lecsöpögtetés után nagyobb darabokra szeleteljük és együttesen ledaráljuk. a tisztított fokhagymát összezúzzuk, majd az ízesítőkkel, kevés vízzel együtt a húshoz adva alaposan összedolgozzuk úgy, hogy könnyen bélbe tölthető legyen. Lecsöpögtetés után füstöltjük.
Frissen sütve burgonyapürével tálaljuk. Vörös bor illik hozzá.
A vízszintes fekvésű kézi meghajtású hurkatöltő és kolbásztöltő készülék anyaga rozsdamentes acél. A talpazata és a hajtókar fogantyúja fa, műanyag a töltőfejek anyaga, vasöntvény a hajtókar és vasból vannak a rögzítő elemek.
1. Használata:
- A használati utasítás a termék dobozában.
2. Tisztítása:
- Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!
Részletes méretleírás:
Henger méretek:
- átmérő belső: 12 cm; - külső: 13 cm
- falvastagság: 0,05 cm
- hosszúság: 29,5 cm
- magasság: - henger + talpazat + rögzítés: 27,5 cm
- tömeg: 4,350 kg
- űrtartalom: 4 liter
Talpazat méretei:
- hosszúság: 44 cm
- szélesség: 15 cm
- magasság: 2 cm
Töltő fej méretei:
- hosszúság: 13,5 cm
- átmérők: 20 és 25 mm
- darabszám: 2 db
Fogasléc hossza: 36 cm
Erdélyi véres hurka
A véres hurkában az a jó, hogy annyiszor készíthetjük, ahányszor egy-egy szomszédunk disznót vág. Érdekes módon kevesen szeretik, és még kevesebben készítik, inkább elengedik a disznó vérét.
Hozzávalók:
1-1,5 kg alvadt vér, a savótól különválasztva, felkockázva
2 dl rizs, több vízben átmosva, majd megfőzve
4 fej hagyma aprítva, fél evőkanál mangalica zsíron megdinsztelve
fél kg tokaszalonna és 1 kg sertéshús megfőzve, felkockázva
A vért, majd a főtt tokaszalonnát és húst húsdarálón ledaráljuk. Összekeverjük a hagymával, a rizzsel és fűszerezzük:
1 evőkanál só
2 teáskanál őrölt fekete bors
2 evőkanál morzsolt majoránna
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál morzsolt csombor
A keveréket hurkatöltőbe töltjük és bélbe engedjük. A hurkát egy vászonzsákba, forrásban levő vízben kb. 15 percig abáljuk, majd kiszedjük és hűtjük.
Fogyasztható hidegen, lila hagymával és friss kenyérrel, de sülve is finom.
Erdélyi füstölt kolbász
Hozzávalók:
2,5 kg sertéshús,
70 dkg marhahús,
2 nagy fej fokhagyma
5 gramm őrölt fekete bors
1 evőkanál csípős fűszerpaprika,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,
5 dkg só
5 gramm szárított csombor (Borsika fű)
Elkészítése:
A húsokat mosás és lecsöpögtetés után nagyobb darabokra szeleteljük és együttesen ledaráljuk. a tisztított fokhagymát összezúzzuk, majd az ízesítőkkel, kevés vízzel együtt a húshoz adva alaposan összedolgozzuk úgy, hogy könnyen bélbe tölthető legyen. Lecsöpögtetés után füstöltjük.
Frissen sütve burgonyapürével tálaljuk. Vörös bor illik hozzá.
Paraméterek
Konyhai segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Rozsdamentes acél |
Króm-nikkel nemesacél: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Értékelések (1)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*