- Főoldal
- Termékcsoportok
- Sütőedények
- Kalács és kenyérsütő forma ilag-bevonattal 39 cm
Kalács és kenyérsütő forma ilag-bevonattal 39 cm
Leírás
1. Használata: - Használatba vétel előtt távolítsuk el a címkét, mosogassuk el forró mosogatószeres vízben, öblítsük le és szárítsa meg. A téglatest alakú kalács és kenyérsütő forma, kemencébe és mikrohullámú sütőbe nem használható. A kalács és kenyérsütő formát sütés előtt ki kell kenni vajjal, majd beszórni finom lisztel. Ha pedig sütőpapírt vágunk bele, akkor nem kell kikenni, sem lisztezni. A sütőformát üresen nem szabad felhevíteni. A forró sütőformát csak edényfogó kesztyűvel fogható meg, mert a felhevült sütő égési sérülést okoz. A felhevült kalács és kenyérsütő formához a gyerekeket nem szabad közel engedni! Sütés után csak hőálló felületre helyezhető. Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
2. Tisztítása: - Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható, hideg vízsugár alá nem helyezhető. A sütőformát minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Soha ne használjunk súrolószert vagy drótkefét. A hosszú élettartam és a magas minőség megőrzése érdekében javasoljuk a sütőforma kézzel való mosogatását. Mosogatógépben nem mosható.
3. Figyelem: - Fém, vágó vagy szúró eszközzel nem nyúlhatunk a kalács és kenyérsütő formába, mert megkarcolhatjuk és ez által a jótállást is elveszítjük! Ha mégis nagyon mélyen megkarcoltuk, a bevonatot erősen károsítottuk a sütő belső felületén akkor dobjuk ki, többet ne használjuk, mert az emberi szervezetre káros anyagok bomolhatnak le belőle. A kalács és kenyérsütő forma nem gyerekjáték, ezért a gyerekek elől el kell zárni, mert könnyen megkarcolhatják a belső felületét, elronthatják a zárszerkezetét!
Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó belső: 32 cm; - külső: 32,5 cm
- hosszúság felső belső: 35 cm; - külső: 39 cm
- szélesség alsó belső: 8,4 cm; - külső: 8,5 cm
- szélesség felső belső: 11 cm; - külső: 12,7 cm
- magasság belső: 5,45 cm; - külső: 5,6 cm
- tömeg: 0,265 kg
- űrtartalom: 1,75 liter
Kakaós kalács
Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag szárított élesztő (32 g)
2 evőkanál cukrozatlan kakaó por
1-1,5 dl langyos tej (gyúrás függvénye)
1 bő evőkanál étolaj
1 tojás
- csipet só
- a tetejére 1 tojás (a kenéshez)
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, élesztővel, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, majd alaposan összegyúrjuk a tojással és annyi tejjel, hogy egy könnyű, lágy tésztát kapjunk, de a kezünkhöz ne ragadjon. A tésztát kétfelé vesszük és az egyik feléhez adunk egy fél evőkanál étolajat, mellyel alaposan átdagasztjuk. A másik feléhez adjuk a kakaóport, belegyúrjuk, majd a másik fél evőkanál olajjal ezt is átdagasztjuk.
A tésztákat letakarva 15 percig pihentetjük. Pihentetés után kb. 35×40 cm téglalappá nyújtjuk. A kakaós lapra ráfektetjük a fehér lapot, és mint a bejglit feltekerjük.
A rudat félbe hajtjuk és összefonjuk. Egy keskeny sütőformát kibélelünk sütőpapírral és a fonatot beletesszük, majd 30-40 percig ismét pihentetjük, majd a tetejét megkenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Paraméterek
Sütőeszköz | |
A termék anyag összetétele: | ILAG bevonatos sütőlemez |
Magasság belső: | 5.45 cm |
Magasság külső: | 5.60 cm |
Tapadásmentes: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Igen |