Kalács és kenyérsütő forma ilag-bevonattal 39 cm

39 cm hosszú, 12,70 cm széles, oldala 5,60 cm magas, 1,75 liter űrtartalmú téglatest alakú sütőedény
39 cm hosszú, 12,70 cm széles, oldala 5,60 cm magas, 1,75 liter űrtartalmú téglatest alakú sütőedény
Kalács és kenyérsütő forma ilag-bevonattal 39 cm
Kalács és kenyérsütő forma ilag-bevonattal 39 cm
Kalács és kenyérsütő forma ilag-bevonattal 39 cm
Kalács és kenyérsütő forma ilag-bevonattal 39 cm
tapadásmentes kalácssütő, tapadásmentes kenyérsütő
Ár:
3.150 Ft
Cikkszám:
PL699404-AMB
Gyártói cikkszám:
69940
Vonalkód:
5904134699404
Súly:
26.50 dkg
Ürtartalom:
1.75 l
Szélesség:
12.70 cm
Hosszúság:
39 cm
Magasság:
5.60 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
A kalács és kenyér sütőforma liga-bevonattal 39 cm -es egy zárt, négyoldalú sütőedény a kenyér és kalács téglatest alakra való sütésére. A kalács és kenyér sütőforma anyaga fém sütőlemez, tapadásmentes ILAG bevonattal. Az ILAG non-stick bevonat egy tapadásmentes felület, ami több rétegből áll, beleértve a tapadásmentes külső réteget, a kopásálló alapozó réteget, a kerámia réteget és a sütőlemezt. Ez a bevonat lehetővé teszi a tapadásmentes sütést, és tartósabb, mint a hagyományos tapadásmentes bevonatok. A kemence és a mikrohullámú sütőt kivételével minden típusú tűzhely sütőjében nagyon jó hatásfokkal vehető igénybe maximum 230 °C-ig.
1. Használata: - Használatba vétel előtt távolítsuk el a címkét, mosogassuk el forró mosogatószeres vízben, öblítsük le és szárítsa meg. A téglatest alakú kalács és kenyérsütő forma, kemencébe és mikrohullámú sütőbe nem használható. A kalács és kenyérsütő formát sütés előtt ki kell kenni vajjal, majd beszórni finom lisztel. Ha pedig sütőpapírt vágunk bele, akkor nem kell kikenni, sem lisztezni.  A sütőformát üresen nem szabad felhevíteni. A forró sütőformát csak edényfogó kesztyűvel fogható meg, mert a felhevült sütő égési sérülést okoz. A felhevült kalács és kenyérsütő formához a gyerekeket nem szabad közel engedni! Sütés után csak hőálló felületre helyezhető. Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
2. Tisztítása: - Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható, hideg vízsugár alá nem helyezhető. A sütőformát minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Soha ne használjunk súrolószert vagy drótkefét. A hosszú élettartam és a magas minőség megőrzése érdekében javasoljuk a sütőforma kézzel való mosogatását. Mosogatógépben nem mosható.
3. Figyelem: - Fém, vágó vagy szúró eszközzel nem nyúlhatunk a kalács és kenyérsütő formába, mert megkarcolhatjuk és ez által a jótállást is elveszítjük! Ha mégis nagyon mélyen megkarcoltuk, a bevonatot erősen károsítottuk a sütő belső felületén akkor dobjuk ki, többet ne használjuk, mert az emberi szervezetre káros anyagok bomolhatnak le belőle. A kalács és kenyérsütő forma nem gyerekjáték, ezért a gyerekek elől el kell zárni, mert könnyen megkarcolhatják a belső felületét, elronthatják a zárszerkezetét!

Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó belső: 32 cm; - külső: 32,5 cm
- hosszúság felső belső: 35 cm; - külső: 39 cm
- szélesség alsó belső: 8,4 cm; - külső: 8,5 cm
- szélesség felső belső: 11 cm; - külső: 12,7 cm
- magasság belső: 5,45 cm; - külső: 5,6 cm
- tömeg: 0,265 kg
- űrtartalom: 1,75 liter

Kakaós kalács

Hozzávalók:
  30 dkg liszt
  2 evőkanál cukor
  2 csomag vaníliás cukor
  1 citrom reszelt héja
  1 csomag szárított élesztő (32 g)
  2 evőkanál cukrozatlan kakaó por
  1-1,5 dl langyos tej (gyúrás függvénye)
  1 bő evőkanál étolaj
  1 tojás
- csipet só
- a tetejére 1 tojás (a kenéshez)

Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, élesztővel, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, majd alaposan összegyúrjuk a tojással és annyi tejjel, hogy egy könnyű, lágy tésztát kapjunk, de a kezünkhöz ne ragadjon. A tésztát kétfelé vesszük és az egyik feléhez adunk egy fél evőkanál étolajat, mellyel alaposan átdagasztjuk. A másik feléhez adjuk a kakaóport, belegyúrjuk, majd a másik fél evőkanál olajjal ezt is átdagasztjuk.
A tésztákat letakarva 15 percig pihentetjük. Pihentetés után kb. 35×40 cm téglalappá nyújtjuk. A kakaós lapra ráfektetjük a fehér lapot, és mint a bejglit feltekerjük.
A rudat félbe hajtjuk és összefonjuk. Egy keskeny sütőformát kibélelünk sütőpapírral és a fonatot beletesszük, majd 30-40 percig ismét pihentetjük, majd a tetejét megkenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Sütőeszköz
A termék anyag összetétele:ILAG bevonatos sütőlemez
Magasság belső:5.45 cm
Magasság külső:5.60 cm
Tapadásmentes:Igen
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógéppel mosható:Igen
Kemencébe tehető:Nem
Sütőbe tehető:Igen

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Akciós termékek

AKCIÓTéglalap alakú 1 mm vastag érdesített felületű rozsdamentes fémlemez műanyag keretbe, markolattal.
2.650 Ft2.250 FtKorábbi ár:2.650 Ft
AKCIÓHajtókaros hagyományos magyar cérnametélt tésztavágó gép. 0.70 mm-es finommetéltet-tésztát vág.
17.650 Ft15.650 FtKorábbi ár:17.650 Ft