Kalács és kenyér sütőforma ilag-bevonattal 35 cm

Téglalap alakú 35 cm hosszú, 13 cm széles, oldala 5,60 cm magas, 1,50 liter űrtartalmú sütőedény.
Téglalap alakú 35 cm hosszú, 13 cm széles, oldala 5,60 cm magas, 1,50 liter űrtartalmú sütőedény.
Téglalap alakú 35 cm hosszú, 13 cm széles, oldala 5,60 cm magas, 1,50 liter űrtartalmú sütőedény.
Téglalap alakú 35 cm hosszú, 13 cm széles, oldala 5,60 cm magas, 1,50 liter űrtartalmú sütőedény.
Téglalap alakú 35 cm hosszú, 13 cm széles, oldala 5,60 cm magas, 1,50 liter űrtartalmú sütőedény.
Kalács és kenyér sütőforma ilag-bevonattal 35 cm
tapadásmentes kalácssütő, tapadásmentes kenyérsütő
Ár:
2.990 Ft
Cikkszám:
PL829900-AMB
Gyártói cikkszám:
82990
Vonalkód:
5904134829900
Súly:
24 dkg
Ürtartalom:
1.50 l
Szélesség:
13 cm
Hosszúság:
35 cm
Magasság:
5.60 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
A kalács és kenyér sütőforma ilag-bevonattal 35 cm -es egy zárt, négyoldalú sütőedény a kenyér és kalács téglatest alakra való sütésére. A kalács és kenyér sütőforma anyaga fém sütőlemez, tapadásmentes ILAG bevonattal. Az ILAG non-stick bevonat egy tapadásmentes felület, ami több rétegből áll, beleértve a tapadásmentes külső réteget, a kopásálló alapozó réteget, a kerámia réteget és a sütőlemezt. Ez a bevonat lehetővé teszi a tapadásmentes sütést, és tartósabb, mint a hagyományos tapadásmentes bevonatok. A kemence és a mikrohullámú sütőt kivételével minden típusú tűzhely sütőjében nagyon jó hatásfokkal vehető igénybe maximum 230 °C-ig.
1. Használata: - Használatba vétel előtt távolítsuk el a címkét, mosogassuk el forró mosogatószeres vízben, öblítsük le és szárítsa meg. A téglatest alakú kalács és kenyérsütő forma, kemencébe és mikrohullámú sütőbe nem használható. A kalács és kenyérsütő formát sütés előtt ki kell kenni vajjal, majd beszórni finom lisztel. Ha pedig sütőpapírt vágunk bele, akkor nem kell kikenni, sem lisztezni.  A sütőformát üresen nem szabad felhevíteni. A forró sütőformát csak edényfogó kesztyűvel fogható meg, mert a felhevült sütő égési sérülést okoz. A felhevült kalács és kenyérsütő formához a gyerekeket nem szabad közel engedni! Sütés után csak hőálló felületre helyezhető. Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
2. Tisztítása: - Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható, hideg vízsugár alá nem helyezhető. A sütőformát minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Soha ne használjunk súrolószert vagy drótkefét. A hosszú élettartam és a magas minőség megőrzése érdekében javasoljuk a sütőforma kézzel való mosogatását. Mosogatógépben nem mosható.
3. Figyelem: - Fém, vágó vagy szúró eszközzel nem nyúlhatunk a kalács és kenyérsütő formába, mert megkarcolhatjuk és ez által a jótállást is elveszítjük! Ha mégis nagyon mélyen megkarcoltuk, a bevonatot erősen károsítottuk a sütő belső felületén akkor dobjuk ki, többet ne használjuk, mert az emberi szervezetre káros anyagok bomolhatnak le belőle. A kalács és kenyérsütő forma nem gyerekjáték, ezért a gyerekek elől el kell zárni, mert könnyen megkarcolhatják a belső felületét, elronthatják a zárszerkezetét!

Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó belső: 28 cm; - külső: 28,5 cm
- hosszúság felső belső: 31,5 cm; - külső: 35 cm
- szélesség alsó belső: 8,5 cm; - külső: 9 cm
- szélesség felső belső: 11 cm; - külső: 13 cm
- magasság belső: 5,45 cm; - külső: 5,6 cm
- tömeg: 0,240 kg
- űrtartalom: 1,50 liter

Püspökkenyér hagyományosan

Hozzávalók (4-8 személyre):
  30 dkg grízes liszt
  30 dkg cukor
  5 db tojás
  0,5 csomag vanillincukor
  10 g sütőpor
- magok, gyümölcsök
- kevés margarin

Elkészítése:
A lisztet szitáljuk át és jól keverjük el benne a sütőport. A tojások fehérjéből verjünk habot. A cukrot keverjük ki a tojások sárgájával, adjuk hozzá a vanillincukrot, majd dolgozzuk bele a lisztet (ha hozzászitáljuk, akkor kevésbé csomósodik) valamint a magokat, gyümölcsöket, legvégül pedig (csak lazán) a tojáshabot. Egy őzgerinc vagy püspökkenyérformát kenjünk ki margarinnal (vagy vajjal), azt szórjuk, meg liszttel s ebbe simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben (180-200 fokon) úgy, mint a felfújtakat sütjük. Ha túl gyorsan pirulna, laza alufólia takarással védjük a tetejét a sugárzó hőtől. (Legalább 1 óra, amíg átsül.)
A püspökkenyér gazdagítására különösen alkalmas a mandula, dió, mogyoró, birsalmasajt, csokoládé, mazsola, valamint a különféle aszalt és kandírozott gyümölcsök. Ezeket az összetevőket mindig apróra vágjuk. Ha friss, magozott, félbevágott meggyet is használunk, akkor azt előbb - amennyire csak lehet - lecsurgatjuk, majd lisztbe forgatjuk (például egy zacskóban liszttel összerázzuk), ez gátolja majd meg, hogy a tésztát eláztassa, illetve, hogy a meggy lesüllyedjen a massza aljába.
A fenti tésztamennyiséghez körülbelül 3 deciliternyi vágott adalékot adunk.
Sütőeszköz
A termék anyag összetétele:ILAG bevonatos sütőlemez
Magasság belső:5.45 cm
Magasság külső:5.60 cm
Tapadásmentes:Igen
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógéppel mosható:Igen
Kemencébe tehető:Nem
Sütőbe tehető:Igen

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Akciós termékek

AKCIÓ13.50 cm-es bakelit foglalatba helyezett 20 cm-es pengelap egyenes éllel, kihegyesedő pengecsúccsal.
34.990 Ft29.990 FtKorábbi ár:34.990 Ft
AKCIÓHalpucoló kés harcsafogazattal, fa nyéllel. A penge hossza 8,5 cm, szélessége 2,5 cm, a nyele 12 cm.
1.650 Ft1.450 FtKorábbi ár:1.650 Ft