- Főoldal
- Termékcsoportok
- Sütőedények
- Kalács és kenyér sütőforma ilag-bevonattal 35 cm
Kalács és kenyér sütőforma ilag-bevonattal 35 cm
Kalács és kenyér sütőforma ilag-bevonattal 35 cm
tapadásmentes kalácssütő, tapadásmentes kenyérsütő
Ár:
2.990 Ft
Cikkszám:
PL829900-AMB
Gyártói cikkszám:
82990
Vonalkód:
5904134829900
Gyártó:
Súly:
24 dkg
Ürtartalom:
1.50 l
Szélesség:
13 cm
Hosszúság:
35 cm
Magasság:
5.60 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Leírás
Vásároljon a Kalács és kenyér sütőforma ilag-bevonattal 35 cm kínálatunkból! Anyaga 0,50 mm vastag vaslemez méretre szabva, alakra hajtogatva majd peremezve, kizárva minden nemű forrasztást vagy hegesztést, majd tapadás mentesítő ILAG bevonattal kezelve. Kalács típusú sütemények készítésére kiválóan alkalmas.
Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó belső: 28 cm; - külső: 28,5 cm
- hosszúság felső belső: 31,5 cm; - külső: 35 cm
- szélesség alsó belső: 8,5 cm; - külső: 9 cm
- szélesség felső belső: 11 cm; - külső: 13 cm
- magasság belső: 5,45 cm; - külső: 5,6 cm
- tömeg: 0,240 kg
- űrtartalom: 1,50 liter
Püspökkenyér hagyományosan
Hozzávalók (4-8 személyre):
30 dkg grízes liszt
30 dkg cukor
5 db tojás
0,5 csomag vanillincukor
10 g sütőpor
magok, gyümölcsök
kevés margarin
Elkészítése:
A lisztet szitáljuk át és jól keverjük el benne a sütőport. A tojások fehérjéből verjünk habot. A cukrot keverjük ki a tojások sárgájával, adjuk hozzá a vanillincukrot, majd dolgozzuk bele a lisztet (ha hozzászitáljuk, akkor kevésbé csomósodik) valamint a magokat, gyümölcsöket, legvégül pedig (csak lazán) a tojáshabot. Egy őzgerinc vagy püspökkenyérformát kenjünk ki margarinnal (vagy vajjal), azt szórjuk, meg liszttel s ebbe simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben (180-200 fokon) úgy, mint a felfújtakat sütjük. Ha túl gyorsan pirulna, laza alufólia takarással védjük a tetejét a sugárzó hőtől. (Legalább 1 óra, amíg átsül.)
A püspökkenyér gazdagítására különösen alkalmas a mandula, dió, mogyoró, birsalmasajt, csokoládé, mazsola, valamint a különféle aszalt és kandírozott gyümölcsök. Ezeket az összetevőket mindig apróra vágjuk. Ha friss, magozott, félbevágott meggyet is használunk, akkor azt előbb - amennyire csak lehet - lecsurgatjuk, majd lisztbe forgatjuk (például egy zacskóban liszttel összerázzuk), ez gátolja majd meg, hogy a tésztát eláztassa, illetve, hogy a meggy lesüllyedjen a massza aljába.
A fenti tésztamennyiséghez körülbelül 3 deciliternyi vágott adalékot adunk.
Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó belső: 28 cm; - külső: 28,5 cm
- hosszúság felső belső: 31,5 cm; - külső: 35 cm
- szélesség alsó belső: 8,5 cm; - külső: 9 cm
- szélesség felső belső: 11 cm; - külső: 13 cm
- magasság belső: 5,45 cm; - külső: 5,6 cm
- tömeg: 0,240 kg
- űrtartalom: 1,50 liter
Püspökkenyér hagyományosan
Hozzávalók (4-8 személyre):
30 dkg grízes liszt
30 dkg cukor
5 db tojás
0,5 csomag vanillincukor
10 g sütőpor
magok, gyümölcsök
kevés margarin
Elkészítése:
A lisztet szitáljuk át és jól keverjük el benne a sütőport. A tojások fehérjéből verjünk habot. A cukrot keverjük ki a tojások sárgájával, adjuk hozzá a vanillincukrot, majd dolgozzuk bele a lisztet (ha hozzászitáljuk, akkor kevésbé csomósodik) valamint a magokat, gyümölcsöket, legvégül pedig (csak lazán) a tojáshabot. Egy őzgerinc vagy püspökkenyérformát kenjünk ki margarinnal (vagy vajjal), azt szórjuk, meg liszttel s ebbe simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben (180-200 fokon) úgy, mint a felfújtakat sütjük. Ha túl gyorsan pirulna, laza alufólia takarással védjük a tetejét a sugárzó hőtől. (Legalább 1 óra, amíg átsül.)
A püspökkenyér gazdagítására különösen alkalmas a mandula, dió, mogyoró, birsalmasajt, csokoládé, mazsola, valamint a különféle aszalt és kandírozott gyümölcsök. Ezeket az összetevőket mindig apróra vágjuk. Ha friss, magozott, félbevágott meggyet is használunk, akkor azt előbb - amennyire csak lehet - lecsurgatjuk, majd lisztbe forgatjuk (például egy zacskóban liszttel összerázzuk), ez gátolja majd meg, hogy a tésztát eláztassa, illetve, hogy a meggy lesüllyedjen a massza aljába.
A fenti tésztamennyiséghez körülbelül 3 deciliternyi vágott adalékot adunk.
Paraméterek
Sütőeszköz | |
A termék anyag összetétele: | ILAG bevonatos sütőlemez |
Magasság belső: | 5.45 cm |
Magasság külső: | 5.60 cm |
Tapadásmentes: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*