- Főoldal
- Termékcsoportok
- Kerámia bevonatos edények
- Négyzet alakú Crema sütőforma 24×24 cm
Négyzet alakú Crema sütőforma 24×24 cm
Leírás
A négyzet alakú Crema sütőforma 24×24 cm anyaga 1 mm vastag szénacéllemez kerámia bevonattal. A négyzet alakú sütőforma a mikrohullámú sütő és a kemence kivételével minden tűzhely sütőjében, maximum 220 °C-ig használható legyen az gáz, villany üzemű vagy fatüzelésű sparhelt. Sültek, sütemények, torták és rakott ételek elkészítésére kiválóan alkalmas sütőeszköz. A hosszú élettartam és a magas minőség megőrzése érdekében javasoljuk a forma kézzel való mosogatását.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben is mosható, de nem ajánlott.
Figyelem!
A sütőformát üresen nem szabad felhevíteni. A forró négyzet alakú sütőedény csak a edényfogó kesztyűvel fogható meg, mert a felhevült sütő égési sérülést okoz. Sütés után csak hőálló felületre helyezhető. Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható. A gyerekek elől elzárandó.
Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó belső: 21,50 cm; - felső belső: 23 cm
- hosszúság alsó külső: 22 cm; - felső külső: 24,80 cm
- szélesség alsó belső: 21,50 cm; - felső belső: 23 cm
- szélesség alsó külső: 22 cm; - felső külső: 24,80 cm
- magasság belső: 4,75 cm; - külső: 4,90
- tömeg: 0,390 kg
- űrtartalom: 2,30 liter
Csokoládés szeletelt
Hozzávalók 4 személyre:
17,50 dkg liszt
20 dkg csokoládé
35 dkg cukor
10 dkg mogyoró
4 tojás
1,75 dl olaj
1 teáskanál sütőpor
- egy fél teáskanál só
- egy fél rúd vanília
- vaj a kikenéshez
Elkészítése:
Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, ezzel fogjuk a végén az elkészült édességet díszíteni. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos. A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük. Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40×28 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük. Tálaláskor megszórhatjuk durvára darált mogyoróval. Mogyoró helyett használhatunk mandulát is.
Paraméterek
Sütőedény | |
A termék anyag összetétele: | Kerámiabevonatos sütőlemez |
Hőálló tartomány maximum: | 220 °C |
Magasság belső: | 4.76 cm |
Magasság külső: | 4.90 cm |
Kerámiabevonatos: | Igen |
Tapadásmentes: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen, de nem ajánlott! |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Igen |
Szín: | Krémszínű |
A gyerekek hozzáférhetnek: | Szülői felügyelet nélkül nem |
Edényfogó kesztyű használata kötelező: | Igen |
Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Előfordulhat |
Forrón csak hőálló felületre helyezhető: | Igen |
Leforrázhatom magam, vagy másokat, ha helytelenül használom: | Előfordulhat |
Megégetheti a csupasz kezet: | Ha forró, akkor igen |