- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hentes bárd - Húsbárd
- Kovácsolt hentesbárd 32 cm
Kovácsolt hentesbárd 32 cm
Leírás
1. Használata: - Használatba vétel előtt távolítsa el a címkét, mosogassa el forró mosogatószeres vízben, öblítse le és szárítsa meg. Ez a kovácsolt vasbárd sokoldalúan használható a konyhában. A kiváló minőségű pengéje éles és tartós, így könnyedén szeletelhetünk vele húst, zöldséget vagy gyümölcsöt. A hentesbárd kiválóan alkalmas a keményebb élelmiszerek, például tökhús vagy csontok feldolgozására is.
2. Tisztítása: - A kovácsoltvas bárd könnyen tisztítható és karbantartható. Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Soha ne használjunk súrolószert vagy drótkefét. Ajánlott kézzel mosni, hogy megőrizze a pengéjének élességét. Mosogatógépben nem mosható.
3. Figyelem: - A kovácsolt bárd nagyon éles, ezért a gyerekek elől el kell zárni!
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyéllel: 32 cm; - vágófelület: 25 cm
- szélesség az elején: 10,5 cm; - nyélnél: 10,5 cm
- vastagság felső: 7 mm
- tömeg: 1,02 kg
Töltött bárány
Hozzávalók:
1,5 kg bárányszügy
30 dkg aszalt szilva
3 dl édes must
15 dkg gomba
5 dkg vaj
4 zsemle
3 gerezd fokhagyma
4 tojás
2 fej vöröshagyma
2 dl tej
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 csokor petrezselyemzöld
1 dl olíva olaj
1 mokkás kanál bors
- só, ízlés szerint
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és megsózzuk. A tejbe beáztatjuk a zsemlét, és kicsavarjuk, a szilvát pedig beletesszük a mustba. Az egyik hagymát felaprítjuk, és vajon megpároljuk. A gombát kis darabokra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, majd a hagymához adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és puhára pároljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összedolgozzuk a zsemlékkel, a fehérjét felverjük, majd a zsemlés masszához adjuk. A tölteléket a hússzeletekre halmozzuk, feltekerjük, és összekötjük.
Kikenünk egy tűzálló tálat, felkarikázzuk a kétféle répát és a másik hagymát és a fokhagymákat, majd az aljába terítjük. Rátesszük a hústekercseket. Az olajt felforrósítjuk, majd leöntjük vele a húst, és sütőben megsütjük. Közben többször meglocsoljuk a levével.
Lecsöpögtetett szilvával tálaljuk.
Paraméterek
Vágóeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Kovácsoltvas |
Rozsdamentes: | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |